Sohbette: Michael Simons, Spring Boot 2'de ve yeni kitabı

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Java topluluğunu çalışmaları, Java kullanıcı gruplarına ve derslerine ve kitaplarına olan bağlılıklarıyla şekillendiren birçok ilginç insan var. Burada bazılarını sunmak ve onlarla projeleri hakkında konuşmak istiyorum. Bu kez Spring Boot'tan Michael Simons ve yeni kitabıyla konuştum.

Thorben Janssen: Merhaba Michael, lütfen bize biraz bilgi verin. Yazılım geliştirmeyi nasıl elde ettiniz ve bugün ne yapıyorsunuz?

Michael Simons:
Yazılımın geliştirilmesine nispeten geç geldim. Ben zaten çocuk olarak planlamış olan insanlardan biri değilim. Aslında, liseden mezun olduktan sonra, kimya veya tarih ile bir şeyler çalışmak istedim, ancak FH'de paralel çalışmaların matematiğinde teknik matematik asistanı olarak çifte eğitim buldum. Bugün geliştirici ve danışman olarak çalışıyorum.

Janssen: Java dünyasına seyahat etmezseniz özel olarak ne yaparsınız?

Simons:
Ailemle çok zaman geçiriyorum ve olabildiğince dışarıda kalmaya çalışıyorum. Eğer bisiklete gitmezsem veya hala kalırsam, okumaktan mutluluk duyarım.

Janssen: Spring Boot üzerine bir kitap yazdınız ve bu konuda dersler tuttunuz. Bahar botunu henüz kullanmamış olanlar için avantajlar nelerdir ve neden kullanmalıyım?

Simons:
Kural olarak, baharı mümkün olduğunca az görünür hale getirecek şekilde kullanmalısınız. Baharın kendisi hala önemli rolü bağımlılık enjeksiyonu olan bir sistemdir. Spring Boot ayrıca bağımlılıkları yönetmeye, işleri yapılandırmaya ve çok daha fazlasını yapmaya yardımcı olur, ancak bu sadece bir amaç için bir araçtır. Spring Boot ve Spring doğal olarak ötesine geçen birçok modüle sahiptir, ancak bunlar da sadece bir uç için anlamına gelir ve ön planda olmamalıdır.

Yay botu, mikro hizmetler, monolitik uygulamalar veya toplu uygulamalar için eşit olarak kullanılabilir. Spring Boot ile bahar uygulamalarının geliştirilmesinin gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda güvenle onaylanabilir.

JANSSEN: Sizce, Spring Boot 2'deki en ilginç ve kullanışlı yenilikler nelerdir?

Simons:
Reaktif yığın, Spring 5 ile birlikte spot ışığında açıktır. Proje reaktörüne dayanarak, kurumsal uygulamalar için engellemeyen modern bir alternatif artık aynı programlama modelinde mevcuttur. Node.js ortamında veya birkaç yıldır diğer resimlerde mümkün olan kavramlar da alternatif teknolojilerde oldukça şüpheci yerler bulacaktır.

Buna ek olarak, dört yıllık projenin sürekli bakımı benim için kişisel bir doruk noktasıdır: isimler tam olarak uygun değil, belgelerdeki paket yapıları sürekli olarak düzeltilir, düzenlenir ve doldurulur. Spring Boot ve Bahar, teknik hatanın detaylandırılmasının başarılı örnekleridir. Tabii ki, bir proje sırasında borçlar kabul edilir. Onları tekrar çıkarmak önemlidir.

JANSSEN: “Spring Boot 2 – Spring 5 ile Modern Yazılım Geliştirme” kitabınız birkaç gün önce Dunkt Verlag'da yayınlandı. Bize biraz söyle. Kitabı özel kılan ve kim okumalı?

Simons:
Kitabım bahar ekosisteminin çeşitliliğini kaplıyor. Kolay bir girişim değildi ve sonunda çevreye yansıyor. Henüz bahar konusunda deneyimi olmayan okuyucular, bağımlılık enjeksiyonu ve temel sıçrama fikirlerinin içeriğine kısa bir girişte öğrenirler. Bahar geliştiricileri henüz bahar botuyla karşılaşmamış uzmanlar kitabı okuduktan sonra anlayacaktır, çünkü yeni bahar projeleri genellikle Spring Boot ile konulmalıdır. Sonuçta, Spring Boot dört yıldır dolaşımda, ancak o zamandan beri kullanan insanlar yine de birçok ilginç ayrıntı keşfedecekler.

Janssen: Spring Boot hakkında nasıl bir kitap aldınız ve deneyimleriniz nasıldı?

Simons:
Aptalca görünebilir, ama gençlikte bir şeyler yazmak istedim, muhtemelen o anda daha düzyazı. Kısa denemelerden sonra, onu unutmaya bırakmayı tercih ettim.

2015'in sonunda Isaqb eğitiminde Stark ve Peter Hruschka ile tanıştım. Bu eğitim işimi çok olumlu bir şekilde değiştirdi ve her ikisi için de çok minnettarım. Bu eğitimin bir sonucu, Gernot, Stefan Zörner ve ben birlikte yazdıkları “örneğin ARC42” kitabıydı. Başarı beni çok şaşırttı ve ne söyleyebileceğimi düşünmeye motive etti. Sonuç şimdi elinizde tutulabilir.

Çok eğlendim. Kitap üzerinde yaklaşık 16 ay çalıştım, daha az açık. İlk 4-5 ay, her serbest dakikada konu üzerinde çalıştım ve eşim Christina'nın desteğinden memnun kaldım.

Gerçekten “kötü” çalışma, sadece bitmiş el yazmasının incelemelerinden sonra başladı: Spring Boot 2 kilometre taşı çevresinde, örneklerin yeniden işlenmesi ve keskin olması gerekiyordu. JAX 2018'den sonra çabayı analiz ettim ve bloguma yazdım: “Amazon'da en çok satan kitabına sahip olmak”.

Janssen: Daha fazla kitap yazacak mısınız?

Simons:
Evet, bazı fikirlerim var, ama henüz söylemeye hazır değiller. Belirli bir resim için bir kitaptan daha uzun bir ömrü olan bir şey yazmak istiyorum.

Janssen: Başka hangi projeler izliyor?

Simons:
Bu yıl hedeflerimden biri bir triatlonun tamamlanması.

Janssen: Kendinizi nerede bulabilirsin?

Simons:
Aachen içinde ve çevresinde gerçek hayatta, Michael-Simens.eu'da çevrimiçi ve nasıl @Rotnroll666 Twitter'da.

Janssen: Mevcut ve sonraki kitaplarınızda röportaj ve iyi şanslar için teşekkürler.

((()))