Sohbet sırasında: Spring Boot 2 ve yeni kitabı üzerine Michael Simons

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Çalışmalarıyla, Java kullanıcı gruplarına katılımlarıyla, konferansları ve kitaplarıyla Java topluluğunu şekillendiren birçok ilginç insan var. Bazılarını burada yavaş yavaş tanıtmak ve kendileriyle projelerinden bahsetmek istiyorum. Bu sefer Michael Simons’la Spring Boot ve yeni kitabı hakkında konuştum.

Thorben Janssen: Merhaba Michael, lütfen bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Yazılım geliştirmeye nasıl başladınız ve bugün ne yapıyorsunuz?

Michael Simons:
Yazılım geliştirmeye dolambaçlı yollardan ve nispeten geç geldim. Çocukken programlamaya başlayan insanlardan biri değilim. Aslında, liseden sonra kimya ya da tarih gibi bir şey okumak istemiştim, ama sonra Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde matematik-teknik asistanı olarak paralel bir matematik eğitimi ile ikili bir eğitimi daha heyecan verici buldum. Bugün geliştirici ve danışman olarak çalışıyorum.

Janssen: Java dünyasında olmadığınızda özel olarak ne yaparsınız?

Simon’dan:
Ailemle çok zaman geçiriyorum ve mümkün olduğunca dışarıda olmaya çalışıyorum. Bisiklete binmediğim veya koşmadığım zamanlarda ve boş zamanım olduğunda okumaktan keyif alıyorum.

Janssen: Spring Boot hakkında bir kitap yazdınız ve bunun hakkında konuştunuz. Spring Boot’a aşina olmayanlar için faydaları nelerdir ve neden kullanmalıyım?

Simon’dan:
Kural olarak, Bahar mümkün olduğunca göze çarpmayacak şekilde kullanılmalıdır. Spring’in kendisi hala anahtar rolü bağımlılık enjeksiyonu (DI) olan bir sistemdir. Spring Boot ayrıca bağımlılıkları yönetmeye, öğeleri yapılandırmaya ve daha fazlasına yardımcı olur, ancak bu yalnızca bir amaç için bir araçtır. Tabii ki, Spring ve Spring Boot, DI’nin çok ötesine geçen birçok modüle sahiptir, ancak bunlar aynı zamanda yalnızca birer araçtır ve odak noktası olmamalıdır.

Spring Boot, mikro hizmetler, yekpare uygulamalar veya toplu uygulamalar için eşit şekilde kullanılabilir. Spring tabanlı uygulamaların Spring Boot ile geliştirilmesi gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Janssen: Spring Boot 2’nin en ilginç ve yararlı yeni özellikleri sizce neler?

Simon’dan:
Spring 5 ile birlikte, duyarlı yığın açıkça ön plana çıkıyor. İş uygulamaları için modern, engelleyici olmayan bir alternatif olan Project Reactor’a dayalı olarak artık aynı programlama modelinde mevcuttur. Birkaç yıldır Node.js veya diğer çerçevelerde mümkün olan kavramlar, artık alternatif teknolojiler konusunda oldukça şüpheci olan yerlere de giriyor.

Ek olarak, artık dört yaşında olan projenin sürekli bakımı benim için kişisel bir vurgu: tam olarak eşleşmeyen belgelerdeki isimler, paket yapıları ve boşluklar sürekli olarak düzeltiliyor, temizleniyor ve dolduruluyor. Spring ve Spring Boot, teknik borç işlemenin iyi örnekleridir. Doğal olarak, bir proje sırasında borçlar doğar. Bunları tekrar çıkarmak önemlidir.

Janssen: “Spring Boot 2 – Spring 5 ile modern yazılım geliştirme” kitabınız birkaç gün önce dpunkt Verlag tarafından yayınlandı. Bize biraz anlat. Kitabı özel kılan nedir ve kimler okumalı?

Simon’dan:
Kitabım, bahar ekosisteminin çeşitliliğini yakalıyor. Bu kolay bir başarı değildi ve nihayetinde erişime yansıyor. Spring’te yeni olan okuyucular, kısa bir girişte bağımlılık enjeksiyon kapsayıcısını ve Spring’in temel fikirlerini öğrenecekler. Spring Boot’ta yeni olan deneyimli Spring geliştiricileri, kitabı okuduktan sonra yeni Spring projelerinin neden genellikle Spring Boot ile kurulması gerektiğini anlayacaklardır. Ne de olsa, Spring Boot dört yıldır var, ancak o zamandan beri onu kullanan insanlar hala birçok ilginç ayrıntıyı öğrenecekler.

Janssen: Spring Boot hakkında bir kitap yazmaya nasıl karar verdiniz ve onunla ilgili deneyiminiz nasıldı?

Simon’dan:
Aptalca gelebilir ama gençken hep bir şeyler yazmak istemişimdir, muhtemelen o zamanlar daha çok nesir. Birkaç denemeden sonra unutulmayı tercih ettim.

2015’in sonunda bir iSAQB eğitim kursu sırasında Gernot Starke ve Peter Hruschka ile tanıştım. Bu eğitim işimi çok olumlu yönde değiştirdi ve ikinize de çok minnettarım. Bu eğitimin sonucunda Gernot, Stefan Zörner ve benim birlikte yazdığımız “örnek olarak arc42” kitabı ortaya çıktı. Başarı beni gerçekten şaşırttı ve başka ne söyleyebilirdim diye tekrar düşünmeye motive etti. Artık sonucu elinizde tutabilirsiniz.

Yazarken çok eğlendim. Kabaca konuşursak, kitap üzerinde yaklaşık 16 ay çalıştım, net bu daha az. İlk 4-5 ay her boş dakikamda konu üzerinde çalıştım ve eşim Christina’nın desteğiyle mutlu oldum.

Gerçekten “kötü” çalışma, ancak bitmiş taslağın revizyonlarından sonra başladı: Milestone’dan sonra Spring Boot 2 Milestone, Release Candidate’den sonra Release Candidate, örneklerin yeniden çalışılması ve keskinleştirilmesi gerekiyordu. JAX 2018’den sonraki çabayı analiz ettim ve blogumda “Amazon’da Çok Satan Bir Kitaba Sahip Olmak” hakkında yazdım.

Janssen: Daha fazla kitap yazmayı planlıyor musunuz?

Simon’dan:
Evet, bazı fikirlerim var ama henüz kesinleşmediler. Belirli bir resim hakkında bir kitaptan daha uzun yarı ömrü olan bir şey yazmak istiyorum.

Janssen: Başka hangi projeler üzerinde çalışıyorsunuz?

Simon’dan:
Bu yılki hedeflerimden biri bir triatlonu tamamlamak.

Janssen: Seni nerede bulabilirim?

Simon’dan:
Aachen ve çevresinde gerçek hayatta, çevrimiçi olarak michael-simons.eu adresinde ve @krem_kkk Twitter’dan.

Janssen: Röportaj için çok teşekkür ederim, şimdiki ve gelecekteki kitaplarınızda bol şans.

()

Haberin Sonu