“Oracle Code One” Günlük 1: “Her şey farklı kalır”
Sevgili Günlük,
Bugün hala en sevdiğim Çikolata Bar Raider Twix olarak yeniden adlandırıldığında hatırlıyorum. Heyecan harikaydı. Bar hala benim için çok iyi olur mu? Kalite ve fiyat istikrarlı olur mu? Ve gelecekte her zamanki gibi dayanışmadan hayatı olmadan gerçekten yapmamalıyım? O zaman, benzer sorular ve benzer sorular o an baştan oldukça gençti.
Benzer bir duygu, bugün San Francisco'da Oracle Openworld Oracle'ın “küçük” ikiz konferansı olarak gerçekleşen Oracle Code konferansının salonlarına girdiğimde tekrar bana geldi. Javaone konferansının sadık hayranları gibi, konferansın da yeni bir yönlendirme alması ve bu nedenle de yeni bir isim, aynı zamanda bir skandal olarak da algılanması gerektiğini duyurdum. Oracle, Javaone'un son 20 yılda Javaone ile birlikte olduğunu anlamasaydı . Java topluluğu için konferans gelişti mi? Bu yıllık aile toplantısını pazarlama nedenleriyle feda etmek istediniz mi?
Raider Twix olur, aksi takdirde hiçbir şey değişmez
Konferansın ilk gününden sonra çok daha rahatım. Oracle bir evrim başlattı ve yeniden düzenleme ile devrim yoktu. Ve bence bu iyi bir şey. Oracle-Rot'taki Java Blue'nun tamamen görsel yeniden tasarımına ek olarak, çok çeşitli Java konularında hala sayısız oturum, seminer ve el yazısı atölyeleri var. Buna ek olarak, teklif ve bu nedenle katılımcıların seçimi bir dizi yeni konu içerecek şekilde genişletildi: “Modern Web”, “Kapsayıcı, Sunucu ve Bulut”, “Büyük Veri ve Veri Bilimi” ve “Gelişen Teknolojiler”. Gerçekte, tüm bu konular son yıllarda, bireysel oturumlar şeklinde, konferansın gündeminde dağıtılmıştır. Şimdiye kadar mevcut olarak temsil edilmediler ve bu yıl olarak açıkça tanımlanmamışlardı.
Son haftalarda, konferansın yeniden düzenlenmesi ve yeniden doğuşu hakkında bir dizi Java geliştiricisi ile kasıtlı olarak konuştum. Özellikle 20 yıl önce Java'nın istiridye, Cobol, Delphi ve gelen kusunu, görünüşte esnek olmayan bir şekilde suçlayanların olduğunu görmek ilginçtir. Bugünün bugünün manzarası ve projeleri yıllar önce çok daha heterojen. Kodun yeni kayıtlı konuları, neredeyse tüm geliştiricilerin şimdi temasa geçtiği veya günlük çalışmalarıyla temasa geçmesi gereken konulardır. Ve aksi takdirde, çalışma ortamınızın hala güncellenip güncellenmediğini ve dolayısıyla gelecek için merak etmenin zamanı geldi.
Oracle'daki Javaone kodunun yeniden düzenlenmesinin, Oracle'ın yavaş yavaş gerçekleştiğine dair bir sinyal olacağına dair korkuların ifade ettiği korkuya katılmıyorum. Bir yandan Oracle hala Java ile mükemmel para kazanıyor. Öte yandan, ürünlerinin çoğunun başarısı, Java'ya başkalarına nasıl bırakıldığına bağlıdır.
Tabii ki Oracle, “Java'nın Geleceği” temasına konumunun patlayıcılığının da açıktır. Bu nedenle, geleneksel Java açılış konuşmasının tam olarak bu slogan altında olması şaşırtıcı değildir.
Keynote: Java'nın geleceği şimdi
George Saab (Geliştirme Başkan Yardımcısı, Oracle) ve Mark Reinhold (mimarın mimarı Java Grubu, Oracle), geliştirici topluluğu ve şirketleri için Java dilinin programlanmasının büyük öneminin altını çizdi ve Oracle'ın Java'nın daha da geliştirilmesi için güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağladı. Her ikisi de geçen yıl yine Oracle'ın altını çizdi – “iyileştirmeler ve yenilikler daha hızlı sağlayın” – ve açıkçası Oracle'ın bu vaat yoluyla
Kesinlikle memnun.
Tabii ki, son haftalarda toplulukta biraz heyecan yaratan yeni planlanan destek modeli bir sorun oldu. Yeni model, yalnızca mevcut sürüm serbestçe kullanılabilir olduğundan, altı ayda bir destek ödemek istemeyen Oracle JDK kullanıcılarını zorlar. Daha uzun bir sürüme bağlı kalmak istiyorsanız, ilgili bir destek sözleşmesi otomatik olarak ödenir. Haberler Geliştiricisi Zaten ayrıntılı olarak bildirildi.
Bu noktada, elbette, her geliştiricinin Oracle JDK yerine olası alternatiflerden birini seçmekte özgür olduğu söylenmelidir. Reinhold'a göre, Oracle her zaman mevcut JDK'nın tüm özelliklerini bir başlangıç aşamasında açık kaynak topluluğuna sundu, böylece üzerinde görünebilen OpenJDK gibi uygulamalar neredeyse aynı anda piyasada görünebilir. Reinhold'a göre “Oracle Java == OpenJDK” veya başka türlü “Java hala ücretsiz”.
Java.next
Peki ya JDK? Yeni özelliklerin sonraki sürümlerinde ne bekleyebiliriz? Bu soru aynı zamanda aşağıdaki projelerden bazı demolar sunarak Mark Reinhold'un açılış konuşmasının bir parçası olarak bir cevaptı:
Amber Projesi ile amaç, verimliliği artıran yeni Java özellikleri düzenli olarak tanıtmaktır. Şimdiye kadar, JDK 10'da “yerel değişken çıkarım” (JEP 268) ve “Lambda parametreleri için yerel değişken sözdizimi” (JEP 323) JDK 11'de. Geliştirme ve bu nedenle bir sonraki JDK 12 için amaçlanan “lambda solcuları” (JEP 302) ve “eşleşen desen” (JEP 305). Buna ek olarak, JDK'da 12 “Switch İfadeleri” (JEP 325) ve “RAW String Liteals” (JEP 326) önizlemesi olmalıdır.
Loom projesi ile, geçerli iş parçacığı modeli fiber (kullanıcı moda iş parçacığı) içerecek şekilde genişletilmelidir. Projenin ana mesajı, “Rekabet yapmak istiyoruz!” Dedi. Mevcut iş parçacığı modeli, işletim sistemi çekirdeğinin iş parçacıklarını koyarken ve dolayısıyla iş parçacığı ve ilişkili bağlam anahtarı değişikliği oldukça pahalı olsa da, lifler VM Java tarafından yönetilir ve önemli ölçüde daha “ışık” dır. Project Loom, rekabetin giderek daha önemli bir rol oynadığı Java uygulamaları için günümüzün gereksinimlerine doğrudan bir yanıttır (ayrıca bkz.
Panama projesi, dilde değil Java VM arıları arasındaki bağlantıyı geliştirmeyi amaçlamaktadır ve bu nedenle esas olarak C programcılarına veya kodlarının bağlantısını hedeflemektedir. Görüntülenen özelliklerin listesi nispeten büyüktür ve JVM'den yerel kitapçıların yönetimi için API'ya, yerel yönlendirilmiş JIT optimizasyonuna kadar CH ++ yerel C ++ işlev çağrılarından değişir.
Sabah görüşürüz …
Sevgili günlük, Javaone'un ilk günü için sonucum, açıkçası Oracle Code One, sürekli olumlu. Java çevresinde hala yeterli oturum var. Korkum, en sevdiğim dil yavaş ama kesinlikle geride olabilir, tamamen haksız.
Ancak veya özellikle alternatif izler gerçekten ilginçtir. Java alanının ötesinde önemli bir görünüme izin verir ve size sunucu veya veri analizi olmadan sunucu olmadan modern web, bulut gibi mevcut modaya uygun konuların çoğuyla başa çıkma fırsatı verirler. Ama günlüğün bir sonraki sesinde daha fazlası. Yarın başka bir gün.
()