Okçuluk Türkiye Kupası’nda Şampiyona 1 Madalya Daha

bencede

New member
AJANSSPOR HABER


Dün Kanal Tokat Hıdırlık Köprüsü’nde başlayan Okçuluk Türkiye Kupası finalleri bugün tamamlandı.

Madalyalar sahiplerini bulurken Olimpiyat madalyalı Mete Gazoz, klasik yay kategorisinde bronz madalyayı kazanan erkek sportmen oldu.



Finaller şampiyonu sevindirdi


Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin birinci altın madalyasını alan Mete Gazoz, Okçuluk Türkiye Kupası’ndan da madalya ile ayrıldı.

Yarı finalde Mustafa Buğrahan Çoban ile uğraş eden Gazoz, setlerde 3-5’lik skor ile mağlup oldu. Çoban altın madalya uğraşı için hak kazanırken Gazoz, Efe Gürkan Maraş ile bronz madalya uğraşına çıktı ve setlerde 6-0’lık üstünlük ile bronz madalyanın sahibi oldu.



Altın madalya Çoban’ın


Mete Gazoz ile müsabakasından galip ayrılan Mustafa Buğrahan Çoban’ın altın madalya için rakibi Efe Gürkan Maraş’ı yarı finalde 6-0 yenmeyi başaran Samet Ak oldu. Ak ile çabasını 4-2 bitiren Mustafa Buğrahan Çoban finalden altın madalya ile ayrılan isim olurken Samet Ak ise gümüş madalya kazandı.



‘Üst seviye sportmenler ile yarıştık’


Altın madalya uğraşının akabinde Ajansspor’a konuşan Mustafa Buğrahan Çoban altın madalyaya giden yolun güçlü olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Şampiyon olmak hoş bir his. Yarı finalde Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz ile güçlü bir maça çıkarak kazanmış olmak gurur verici. Bunun yanı sıra şampiyonluğu kazanmış olmak daha da gurur verici bir durum. Hoş rakiplerimiz vardı. Burada Türkiye’nin en üst seviye atletleri ile yarıştık. Darısı ulusal ekibe, Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonluklarına olur umarım.”



Bronz madalya Maraşlı’nın


Kadınlar Klasik Yay kategorisinde Sıla Özdemir ve Elif Berra Gökkır yarı final için alandaydı. Atışların akabinde Elif Berra Gökkır altın madalya yarışı için hak kazanırken Sıla Özdemir, Ezgi Başaran ile olan çabasını 6-4 kaybeden Fatma Maraşlı ile bronz madalya için alana çıktı. Fatma Maraşlı 6-2’lik seri üstünlüğü ile bronz madalya kazandı.



1 atışa altın madalya


Altın madalya için gayret eden Ezgi Başaran ve Elif Berra Gökkır serilerde 5-5 birliktee kaldı. Altın madalya birer birliktelik atışına kalırken Başaran 8, Gökkır ise 10 puanlık atış yaptı. Ezgi Başaran gümüş madalya alırken Elif Berra Gökkır son birliktelik atışı ile altın madalyayı kazanan bayan sportmen oldu.



“Çalışmaya devam ediyorum”


Kadın atletler içinde altın madalyaya ulaşan Elif Berra Gökkır uğraşın akabinde Ajansspor’a konuştu ve ‘’Keyifli bir müsabakaydı.

Diğer yarışlar için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mental ve fizikî manada tam olarak hazır değilim lakin çalışmaya devam ediyorum.’’ tabirlerini kullandı.
 
Üst