Noel hediyeleri, iki İtalyandan biri bunları geri dönüştürüyor

Bakec

Member
Tgcom24
Hediyelerin geri dönüştürülmesinin farklı biçimleri ve yöntemleri vardır


Her 10 İtalyan’dan altısı, yıl içinde bu tatillerde aldıkları hediyeleri uygun zamanda kullanarak geri dönüştürüyor (%55 kadın ve %45 erkek).








Onlar bile oradalar hediyeden kazanç elde edenler çevrimiçi platformlar ve sosyal ağlardaki satışlar yoluyla elde ediliyor: 10 geri dönüşümcüden 2’sinden bahsediyoruz (%60 erkek, %40 kadın), diğerleri satın alma mağazalarından aldıkları hediyeleri başka harcamak veya almak için kuponlara dönüştürmek üzere değiştirecekler hediye olarak verilecek nesneler (%51 kadın %49 erkek).









Geri dönüştürülmüş hediyeler arasında gıda ürünlerini %42 ile ilk sırada görüyoruz (şaraplar, köpüklü şaraplar, kurutulmuş etler, peynirler, prosecco, grappa, bitterler, panettone, pandoro, çikolata, nugatlar, bal, reçel, yöresel tatlılar); Bunu %29 ile eşarp, eldiven, şapka, çorap, kozmetik ve krem gibi kişisel ürünler takip ederken; %17 kitap, hediye kartı ve deri ürünler; %12’si oyuncaklar.


Ama aynı zamanda mutfakta da geri dönüşüm söz konusu: israf karşıtı ipuçları


Ekonomik, etik ve çevresel nedenlerle israfın azaltılmasına yönelik artan hassasiyet nedeniyle, on evden sekizinden fazlasında (%82) Noel yemeklerinden ve öğle yemeklerinden kalanlar masada geri dönüştürülüyor ve mutfakta yeniden kullanılıyor. Coldiretti/Ixè araştırmasından çıkan sonuç bu; ailelerin yalnızca %9’unun elinde hiçbir şeyi kalmadığını, %4’ünün hayır kurumlarına bağış yaptığını ve yalnızca %1’inin bunları çöpe attığını söylediğini gösteriyor.


Coldiretti’ye göre İtalyanlar mutfakta yemek hazırlamak için ortalama 2,7 saat harcıyorlar. Noel Arifesi yemeği ile Noel öğle yemeği arasında tüketilen yiyecek ve içeceklere yaklaşık 3 milyar avrobalık ve et (bir milyar), köpüklü şarap, şarap ve diğer içecekler (600 milyon), kaçınılmaz panettone ve pandoro içeren tatlılar ve fırıncılık (330 milyon), sebzeler, konserveler, taze ve kurutulmuş meyveler (600 milyon) dahil makarna ve ekmek (210 milyon) ve peynir ve yumurta (210 milyon).

Yiyecek depolamak için Coldiretti, bir gün önce çöpe atmaktan kaçınmanız için bazı tavsiyeler geliştirdi. buzdolabı. Bulaşıklar hala sıcakken yerleştirilmemeli, soğuğun dolaşmasına izin vermek için yeterince örtülmeli ve üst üste yığılmamalıdır.


Coldiretti şöyle devam ediyor: En kolay bozulabilenler de buzdolabının alt kısmına yerleştirilmelidir. Yiyecek tepsilerinin tamamı kaldığında dondurucu mükemmel bir çözüm olabilir, ancak zaman zaman yalnızca ihtiyacınız olan miktarları tüketebilmek için onu küçük porsiyonlara bölmek her zaman daha iyidir.


Buzlarını çözmek için kullanabilirsiniz mikrodalga veya buhar Sıcak su dolu bir tava, ancak daha yavaş da olsa en iyi çözüm, sıcaklık değişiminin daha sabit olduğu buzdolabını kullanmaktır. Bulaşıklar çözüldükten sonra 24 saat içinde tüketilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Aynı şekilde – devam ediyor Coldiretti – artık yiyecekler bir kereden fazla ısıtılmamalıdır.


Bir önceki günden kalan çorba, et suyu ve soslar ocağa konulduğunda kaynatılmalı, diğer yemekler için ise yine de ocakta getirilmesi tavsiye edilir. 70 derecenin üzerinde sıcaklık. Bu şekilde, – diye açıklıyor Coldiretti – bakteriyel çoğalma riskini önlemek.






Türü seçerken kullanılacak konteynerİyi bir çözüm, yiyeceğin organoleptik özelliklerini daha iyi korumanıza olanak tanıyan, hava geçirmez şekilde kapatılmış kapaklı kavanozlardan başlayarak cam olabilir. Diğer, daha “teknik” çözüm ise vakumlubu da bulaşıkların “ikinci ömrünü” daha da uzatmanıza olanak tanır.


Coldiretti, buzdolabında saklamaya çok yaygın bir alternatif olduğunu ekliyor: artıkların yeni yemeklere “dönüştürülmesi”, sözde gün sonrası mutfağı ile. Köfte veya köfte veya balık tartarı, önceki günkü yiyecekleri kurtarmak için mükemmel çözümlerdir, ancak omletler aynı zamanda – Coldiretti’nin altını çiziyor – ratatouille’i unutmadan sebze veya makarna yemeklerine yeni bir tat verebilir.


Ekstra kurutulmuş meyveler kolayca karamelize edilerek mükemmel bir ‘nuga’ haline getirilebilir, taze meyvelerle ise turtalar, reçeller veya meyve salataları elde edebilirsiniz. Pandoro veya panettone gibi en geleneksel tatlılara yeni bir tat vermek için kremalı dolgular sıklıkla kullanılır.


Coldiretti, gıdanın geri kazanılmasının, daha az atık üretimiyle bile ekonomi ve çevre için iyi bir seçim olduğu sonucuna varıyor.
 
Üst