Mark Struberg ile röportaj
Java topluluğunda, Java spesifikasyonları (JSR) ve açık kaynak projeleri taleplerine olan bağlılığıyla gelişimi teşvik eden birçok ilginç insan var. Burada bazılarını sunmak istiyorum. Bu kez Mark Struberg ile günlük çalışmalarından, Apache Yazılım Vakfı üyesi olarak görevleri ve çeşitli Apache projeleri ile konuştum.
Mark, bize biraz senden bahset. Yazılım geliştirmeyi nasıl elde ettiniz ve bugün ne yapıyorsunuz?

Mark Stuberg
Gerçekten çok yerimiz var mı? Ağabeyim yüzünden 80'lerin başında ilk bilgisayarımla temasa geçtim (ZX81, sonra C64). Oynarken başlangıçta ön plandayken (Spy vs casus, evet!), Programlama da uyandı. Her şeyden önce, tabanla açıkçası. Daha sonra, Bytecode dergileri tarafından yazıldı – genellikle daha sonra bir hatanın ima edildiği bilgilendirilmesi için. Ama bu beni yalnız küçük bir meclis planlamamı sağladı. “Tanrı Kraliçeyi Kurtarır, 8.1”.
Daha sonra bir komşunun mega-st Atari ile deneyim vardı, ama tamamen Amiga'dan ayrıldım. O zaman da bilgisayarlarla daha az, ancak daha fazla gizli elektronik (iletişim teknolojisi için HTL) ile karşı karşıya kaldım. 80'lerin sonunda, bir tatil işinde iki ay içinde bir elektrikçide kazandığım parayla 286er aldım ve DOS programlamasına başladım (hala Int 21'in ne olduğunu biliyor mu?).
Hem kartı (PCB) hem de endüstriyel vergi yazılımını oluşturduğum mikrodenetle (8051, Z80 ve PIC) yazılım sektörüne giriş yaptım. Daha sonra, daha sonra (Viyana teknolojisi), OS/2 (1.2, 2.0, 3.0), UNIX (DEC Alpha, HPUX, AIX, daha sonra Linux) bankalara, sigorta şirketlerine, kiralama şirketlerine vb. Ve yerel pencerelerin programlanmasına eklendi. 1996'da sesim Java vardı ve 1999'un başından beri esas olarak Java ile çalıştım.
Yazılımın geliştirilmesinde yolda değilseniz özel olarak ne yaparsınız?
Daha da fazla yazılım
Hareket ve açık kaynak uyum içinde
Ve sandviçlerinizi ne kazanıyorsunuz?
Esas olarak şirketler tarafından büyük Java EE projelerinde “itfaiyeci” olarak kullanılmaktadır. Bir yandan, Java EE (Spesifik CDI, Webians, Tomee, Myfaces, Bvala, Geronimo, OpenJPA vb.) Birçok parça üzerinde çalıştım ve bu nedenle çok fazla deneyim gerçekten işe yarıyor. Biraz görsel: Sadece uçağı sık sık uçurmakla kalmaz, aynı zamanda kutunun neden yerden gelmediğini de açıklayabilirim.
Öte yandan, planı tek başına onarabilirim. Örneğin, Apache Tomcat veya Tomee veya IBM WebSphere kullanan şirketler tarafından rezerve edilir. Her ikisi de geliştirdiğim birçok açık kaynak projesi kullanıyor (bazen önemli ölçüde). Dolayısıyla şirketler bana üretken kullanan açık kaynak projelerinde hata kredileri ve fonksiyonel uzantılar için ödeme yapıyorlar. Ve sadece “bir şekilde” sorunları çözüyorum, aynı zamanda bir Apache komisyonu olarak çözümü doğrudan orijinal kaynak koduna ekleyebilirim. Bu, her şeyin gelecekte çalışmaya devam edeceğini garanti ediyor. Şirketlerin benim için ödediği küçük zaman, değişikliklerin gerçek üründe gerçekleştiği ve bu nedenle aynı müşteri tarafından St.
Açık kaynak aktivitemin hafife alınmaması gereken bir diğer yönü de, birçok olağanüstü yetenek tanıyabilmem. Sadece her gün onlardan çok şey öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda akut sorun hakkında tavsiye isteyebilirsiniz. Ve bu ağ sizi büyük projelerde, yıllarca süren yanlış kalkınma çabalarında hızlı bir şekilde kurtarabilir.
Tabii ki, yukarıda bahsedilen tüm sadece benim için değil, her zaman sadece son istiridyeyi yönetmeyen tüm teknisyenler için de geçerlidir, gerçekte kullanılırlar ve nedenini sürdürmek için kullanılacaktır. Bir teknolojinin her zaman mevcut dezavantajları ile avantajları değerlendirmenin tek yolu budur.
Apache'de çalışmak
Ayrıca ASF üyesiniz, faaliyetleriniz nelerdir? Bütün gün Apache projeleri üzerinde mi çalışıyorsunuz?
ASF üyesi olarak normal bir Commotter'siniz. Dolayısıyla, diğer taahhütler gibi normal ASF projelerinde az ya da çok ağırlık yok. Bununla birlikte, aynı zamanda bir “kulüp üyesi” dır ve vakıf boyunca stratejik oylar söz konusu olduğunda yıllık toplantılarda geçerli bir sesi vardır.
Ve evet, gerçekten her gün Apache projeleriyle çalışıyorum. Ancak neredeyse her Java programcının bunu yaptığını düşünüyorum, çünkü bir veya diğer Apache projesi bildiğim hemen hemen tüm ürünlerde kullanıldığından. Örneğin: Glassfish bir tomcat'e dayanır ve Apache OSGI yığınının çoğunu kullanır. WebSphere'in kendi sunucu uygulaması motoru vardır, ancak aksi takdirde Apache'nin birçok bölümünü kullanır. Ve JBoss'ta da birçok kişi bulacaksınız.
Şu anda hangi projeniz var daha fazla özelliğiniz var ve en heyecan verici görevleriniz neler?
“Ana projelerim” kesinlikle Webeans Açık Webeans, Deltaspikes ve Tomee. Yalnız bir müşteri için bir şeye ihtiyacım olduğunda her zaman yardımcı olabileceğim sayısız proje de var. Apache OpenWebbeans bir CDI kaptır (bağlam ve bağımlılık enjeksiyonu, JSR 299, JSR 346, JSR 365) veya modern Java-ee sunucusunun “çekirdeği” dir. CDI gerçekten sadece işlevlerin çekirdeğini sağlar, ancak esnek genişleme için birçok arayüz sunar. Ve Apache Deltaspike, bu taşınabilir CDI uzantılarının (uzantılar) bir koleksiyonudur. Taşınabilir, Deltaspike'ın tüm Java EE not sunucularında çalıştığı anlamına gelir. Ve ayrıca, birçok özellik Java'da bile çalışıyorsa!
OpenWebbeans, Java ee-Server Apache Tomee'nin CDI kabıdır. Ve bu nedenle orada bir Commotter olarak davet edilmem şaşırtıcı değil.
Tomee hala oldukça genç bir uygulama sunucusudur. Onu başkalarından ayıran ve bunun hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz?
Diğer Java EE sunucularıyla karşılaştırıldığında, Tomee inşa edilmiştir. Java-ee fonksiyonlarını içerecek şekilde genişletilmiş basit bir Apache tomcat. Sonuç olarak, çok ince ve yönetimde normal bir tomcat kadar hissediyorsunuz. Ve aynı derecede hızlı. Hemen görebilirsiniz: Tomee'nin yaklaşık 30 MB'si vardır, Java EE “klasik” sunucuların genellikle birkaç yüz MB (ve aynı işlevler için) ihtiyacı vardır.
Daha fazla bilgi posta listemizde veya belge sayfasında bulunabilir.
Java-ee ortamında gelişme
Bize küçük bir bakış açısı verebilir misin? Java EE 7 için ne zaman sertifikalı bir sürüm olacak? Şu anda hangi Java-ee-8 özellikleri çalışıyor?
Tomee 7 şimdiye kadar sona erdi. Ancak, şu anda Apache için Java EE 7 TCK yoktur (Oracle ile yasal bir hick-hack nedeniyle). Ancak Oracle ile birlikte, şu anda bu yasal sorunun yaratılması üzerinde çalışıyoruz. Mevcut alfa sürümü zaten bazı müşteriler tarafından verimli bir şekilde kullanılmaktadır.
Java EE 8'e gelince, özellikle CDI 2.0 uygulamasında Webean Open'da aktifiz. Ve elbette Tomcat 9 bir kez daha çok aktif. HTTP2'yi denemek istiyorsanız, TC9'u test edebilirsiniz.
Diğer projeleri takip edin?
Arquillian, bir test paketi (Deltaspike gibi) içindeki çok çeşitli senaryoları örtmek söz konusu olduğunda iyi bir test yaklaşımıdır. Ancak, şirket projelerini test etmek için kişisel olarak Deltaspike TestControl kullanıyorum. Klasik bir müşteri projesinde her test sınıfı için senaryom olmadığı için, ancak her zaman tüm sınıf yoluna gidiyorum.
Aksi takdirde Wayland ve açıkçası Docker.
Ancak, mobil veya JavaScript geliştirme gibi ışıltıya sahip olduğum birçok alan da var. Bu sektörde birçok ilginç proje var, ancak her şeyi yapamazsınız.
Projelerinizde sizinle fikir alışverişinde bulunmak isteyip istemediğinizi nerede bulabilirsiniz?
Irc.frenode.net (#openwebbeans, #Deltaspike, #cDi-dev, #openejb) üzerindeki çeşitli IRC kanallarında neredeyse her gün bulunabilirim. Twitter'da da oynadım @Struberg.
Röportaj için teşekkürler ve projelerinizle çok eğlenceli ve başarı.
((()))