Kötü hava kararnamesi, hükümet tarafından uygulanan tüm önlemler

Bakec

Member
Sosyal amortisörler


Tüm çalışanlar için 90 güne kadar istisnai yollardan işten çıkarmalar sağlandı. Bu önlem 580 milyon Euro’ya kadar karşılanmaktadır.

Kamu Yönetimi


Etkilenen bölgelerde fiziksel olarak çalışmaları engellenen memurlara eşit ücret ödenecektir.

Serbest meslek


300 milyon avroya kadar teminatla, çalışmayı bırakmak zorunda kalan kendi hesabına çalışanlar için üç bin avroya kadar tek seferlik ödeme.

IRS


Vergi ve SGK ödemelerine ilişkin ödemelerin 31 Ağustos’a kadar ertelenmesi. Kamu hizmetleriyle ilgili olarak askıya alma, enerji, ağlar ve çevre için düzenleyici otorite olan Arera tarafından onaylandı. İpotekler söz konusu olduğunda, Abi ile feci olaylar durumunda bunların askıya alınmasını sağlayan mutabakat zaptı gerçektir. Vergi ve sosyal güvenlik ödemeleri 20 Kasım’da yeniden başlayacak. Ayrıca, Belediyeler ve İller için kredilerin Cassa depositi e prestiti’ye ödenmesinin ertelenmesi öngörülmektedir.

KOBİ


Küçük ve orta ölçekli işletmelerin garanti fonuna erişiminin güçlendirilmesi, garantide %100’e varan artış sağlanması. Tamamen etkilenen bölgelerdeki küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik fonun güçlendirilmesi, 110 milyon avroluk bir kapsama sahip.

ihracat


İtalyan şirketlerinin dünya çapında büyümesini destekleyen Simest fonundan selden zarar gören ihracatçı firmalara 300 milyon avro teminatla geri ödemesiz hibe. Ardından, geri ödenmeyen sübvansiyonlu oranlarla ilgili 400 milyon avroluk ayrılmış bir kota oluşturulması var. Bu 700 milyon Dışişleri Bakanlığı tarafından sağlandı.

Tedarik


Etkilenen bölgeler için acil meblağ prosedürüne 500 bin avroya kadar izin veren İhale Kanunu hükmünün ilerlemesi.


Okul


Milli Eğitim Bakanı, fakülteye, ilgili enstitülerle final sınavlarının yerine getirilmesi konusunda belirli bir esneklikle çalışmasını sağlayacak. Öğretim sürekliliği için 20 milyon avroluk bir fon da kurulacak. Hükümet ayrıca, uzaktan eğitim yapmak zorunda olan öğrencilere sağlanacak bilgisayarları satın almak için çalışıyor.

Üniversite


Uzaktan eğitim ve sınav imkanı. Ayrıca ilgili üniversitelerin öğretmenleri ve restorasyon çalışmaları için 3,5 milyon değerinde bir dayanışma fonu bulunmaktadır.

Adalet


Taraflardan birinin veya savunma avukatının etkilenen bölgelerde ikamet etmesi durumunda hukuk ve ceza davalarının ertelenmesi ve muhasebe, askeri ve vergi idaresi kararlarının idare açısından 31 Ağustos’a kadar askıya alınması

Özel piyango


Tamamen acil durumlara özel Olağanüstü Loto ve Süperenalotto çekilişleri onaylanmıştır. Gerekli görülen ek tedbirlerin teminat biçimleri arasında, Gümrük idaresi tarafından el konulan araçların satışı gibi Ekonomi Bakanlığı tarafından formüle edilen bazı teklifler de bulunmaktadır.
 
Üst