Kılıçdaroğlu: Erdoğan görsün diye AİHM’de tazminat davasından aldığım 13 bin euroyu TL’ye çevirmedim

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Kılıçdaroğlu: Erdoğan görsün diye AİHM’de tazminat davasından aldığım 13 bin euroyu TL’ye çevirmedim
Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete yönelik tenkitlerde bulundu.

Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Lideri Zeydan Karalar, Adana Çiftçiler Birliği Lideri Keyifli Hakikat ve kentteki birtakım çiftçiler katıldı. görüşmede çiftçilerin problemlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, tarıma dair tahlil tekliflerini paylaştı.

Soruları da yanıtlayan CHP önderi Kılıçdaroğlu, çiftçilerin refahı için çalışacaklarını tabir etti.

Haberler.com’un aktardığına göre, bir çiftçinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine açtığı tazminat davalarını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söylemiş oldu:

“O davaların hiç bir kıymeti yok. Ben onların tamamını kazanıyorum. Ben hak temelli gayretimi yaparım ve sürdürürüm, o davaların da tamamını kazanacağım. En son kaybettiğim bir davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kazandık. 13 bin euro ödediler bana. bu biçimdece bankada 13 bin eurom var.”

‘Hazineye verdiği ziyanı görsün diye TL’ye çevirmedim’

Bilhassa Türk lirasına çevirmedim. Onu Erdoğan her gördüğünde Hazineye verdiği ziyanı görsün diye” sözlerini kullandı.