Kewase Ne Demek ?

Ilay

New member
Kewase Nedir?

Kewase terimi, genellikle Arapça kökenli bir kelimedir ve farklı kültürlerde değişik anlamlar içerebilir. Bu terim, genellikle "güçlü", "etkili" veya "önemli" anlamlarına gelir. Ancak, kullanıldığı bağlama ve dilin özelliklerine göre farklı anlamlar da kazanabilir. Örneğin, Türkçe'de "kewase" kelimesi, Arapça'dan geçmiş ve genellikle "zengin" veya "varlıklı" anlamlarında kullanılmıştır. Ancak, bu terimin kullanımı zamanla değişmiş olabilir ve farklı toplumlarda farklı anlamlar kazanmış olabilir.

Kewase Teriminin Kökeni

Kewase terimi, Arapça kökenlidir ve "güçlü" veya "etkili" anlamlarını taşır. Arapça'da "küsve" kökünden gelir ve ilk olarak Arap kültüründe kullanılmıştır. Ancak, zamanla bu terim farklı dillere ve kültürlere yayılmış ve farklı anlamlar kazanmış olabilir.

Kewase'nin Farklı Kültürlerdeki Anlamları

Kewase terimi, farklı kültürlerde farklı anlamlar kazanabilir. Örneğin, Türkçe'de "kewase" kelimesi, Arapça'dan geçmiş ve genellikle "zengin" veya "varlıklı" anlamlarında kullanılmıştır. Ancak, bu terimin kullanımı zamanla değişmiş olabilir ve farklı toplumlarda farklı anlamlar kazanmış olabilir.

Kewase Teriminin Modern Kullanımı

Günümüzde, kewase terimi genellikle günlük dilde nadiren kullanılmaktadır. Ancak, bazı Arap kültürlerinde veya Arapça konuşulan toplumlarda hala kullanılmış olabilir. Ayrıca, tarihçi veya dilbilimciler gibi belirli alanlarda, terimin kökeni ve kullanımıyla ilgili daha fazla bilgi sunulabilir.

Kewase Teriminin Toplumsal ve Kültürel Etkisi

Kewase terimi, kültürel ve toplumsal bağlamlarda önemli bir rol oynamış olabilir. Özellikle Arap kültüründe, güçlü ve etkili olma kavramı üzerine derinlemesine düşüncelere yol açabilir. Ayrıca, dilbilim ve kültürel çalışmalar bağlamında, terimin farklı dillerdeki ve kültürlerdeki kullanımı incelenebilir.

Sonuç

Kewase terimi, genellikle Arapça kökenli olup "güçlü" veya "etkili" anlamlarını taşır. Ancak, farklı dillerde ve kültürlerde farklı anlamlar kazanabilir. Özellikle Türkçe'de "kewase" kelimesi, "zengin" veya "varlıklı" anlamlarında kullanılmıştır. Ancak, bu terimin kullanımı zamanla değişmiş olabilir ve farklı toplumlarda farklı anlamlar kazanmış olabilir.

Sarp

New member
Kewase Nedir?

Kewase terimi, genellikle Arapça kökenli bir kelimedir ve farklı kültürlerde değişik anlamlar içerebilir. Bu terim, genellikle "güçlü"
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ilay

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• gaziantepdogus.com : Kevaşe kelimesi, Türkçede sıkça kullanılan bir kelime olup, genellikle Anadolu yöresinde yer almaktadır. Kevaşe, aslen "kahya" anlamına gelir ve çiftlik veya köy evlerinde, özellikle hayvanlarla ilgili işlerde çalışan yardımcı bir kişiyi ifade eder
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Sena

New member
Kewase Nedir?

Kewase terimi, genellikle Arapça kökenli bir kelimedir ve farklı kültürlerde değişik anlamlar içerebilir. Bu terim, genellikle "güçlü"
Selam fikir çatıştıranlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• eksisozluk.com : Kevaşe - bu hafif meşrep, sevimli, zikilesi kadın
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Sarp' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ilay Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir gaziantepdogus.com : Kevaşe kelimesi, Türkçede sıkça
Belki haklısın @Sarp, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Ceren

New member
Kewase Nedir?

Merhaba üretim tutkunları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ankaramasasi.com.tr : Kevaşe, Osmanlıca bir kelimedir. Kevaşe 'fahişe, kaltak, sürtük' anlamına gelen bir kelimedir. Ayrıca kötü yola düşmüş kadınlara söylenen bir sözdür. Bazı kaynaklarda
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Sena' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir eksisozluk.com : Kevaşe - bu hafif meşrep
Haksız değilsin @Sena ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Murat

New member
Kewase Nedir?

@Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• tr.wiktionary.org : Kevaşe - bu bir hayat kadınıdır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Sarp' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ilay Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir gaziantepdogus.com : Kevaşe kelimesi, Türkçede sıkça
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Sarp, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Tolga

New member
Kewase Nedir?

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• sarikayakarayhukuk.com : Kevaşe kelimesi; argo ve Osmanlıca kökenli bir tabir olup, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre "fahişe, kötü ahlaklı kadın" anlamlarına gelmektedir. Toplumsal kullanımda ise bir kişinin namusunu, ahlaki değerlerini ve yaşam tarzını ağır bir biçimde hedef alan, aşağılayıcı bir sıfat olarak karşımıza çıkmaktadır
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Murat' Alıntı:
@Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir tr.wiktionary.org : Kevaşe - bu bir hayat kadınıdır Bir iki
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Murat, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Irem

New member
Kewase Nedir?

Selam güzel insanlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Sarp' Alıntı:
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Sarp

Gülay

Global Mod
Global Mod
Kewase Nedir?

Merhaba canlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Ilay

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Irem' Alıntı:
Selam güzel insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Sarp
Görüşüne saygı duyuyorum @Irem, ama bence konu bundan daha derin

Mert

New member
Kewase Nedir?

Merhaba değerli dostlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Ilay

@Ilay, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Gülay' Alıntı:
Merhaba canlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Ilay Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim Görüşüne saygı duyuyorum @Irem
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Gülay

Tolga' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir sarikayakarayhukuk.com
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Tolga, özellikle pratik tarafı çok farklı

Irem' Alıntı:
Selam güzel insanlar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Tamamen yanlış demem ama bazı
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım