Kanada Vatandaşlık Ne Kadar Sürer ?

Ilay

New member
Kanada Vatandaşlık Süreci Ne Kadar Sürer?

Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlerle Kanada vatandaşlık süreci hakkında detaylı bir araştırmayı paylaşmak istiyorum. Kanada’da vatandaşlık almak için gereken süreyi merak edenler için adım adım açıklayacağım. Hadi başlayalım!

**Adım 1: Kanada Vatandaşlık Başvuru Koşulları**

Kanada vatandaşlığına başvurmadan önce, belirli şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu şartları yerine getirmek, sürecin ilk ve en önemli adımıdır. Kanada vatandaşlığına başvurmak için temel gereksinimler şunlardır:

1. **Daimi İkametgah (PR) Sahibi Olmak:** Vatandaşlık başvurusunda bulunabilmek için öncelikle Kanada’da daimi ikamet iznine (Permanent Resident) sahip olmanız gerekir. PR statüsünü elde etmek, başvuru sürecinin başlangıcıdır ve bu süreç genellikle birkaç ay sürebilir.

2. **Fiziksel Olarak Kanada’da Bulunma:** Vatandaşlık başvurusunda bulunabilmek için son beş yıl içinde en az üç yıl (1095 gün) fiziksel olarak Kanada’da bulunmuş olmanız gerekir. Bu süreyi hesaplamak için IRCC’nin (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) online hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

3. **Vergi Beyanları:** Başvurudan önceki son beş yıl içinde, en az üç yıl Kanada gelir vergisi beyannamesi vermiş olmanız gerekir.

4. **Dil Gereksinimi:** İngilizce veya Fransızca dillerinden birinde yeterlilik göstermeniz gerekmektedir. Bu, 18-54 yaş arası başvuru sahipleri için geçerlidir.

5. **Kanada Vatandaşlık Testi:** 18-54 yaş arasındaki başvuru sahiplerinin Kanada vatandaşlık testi geçmesi gerekmektedir. Bu test, Kanada’nın tarihini, coğrafyasını, siyasi sistemini ve vatandaşlık haklarını ve sorumluluklarını kapsar.

**Adım 2: Başvuruyu Tamamlama**

Gereksinimleri karşıladıktan sonra, vatandaşlık başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken adımlar şunlardır:

1. **Başvuru Formu ve Belgeler:** Vatandaşlık başvuru formunu doldurmanız ve gerekli belgeleri (kimlik belgeleri, PR kartı, dil yeterlilik belgeleri, vergi beyannameleri vb.) eklemeniz gerekmektedir.

2. **Başvuru Ücreti:** Vatandaşlık başvuru ücretini ödemeniz gerekmektedir. Ücretler zamanla değişebilir, bu yüzden güncel ücret bilgilerini IRCC’nin web sitesinden kontrol etmeniz önemlidir.

3. **Başvuruyu Gönderme:** Doldurduğunuz form ve belgeleri IRCC’ye göndermeniz gerekmektedir. Başvurunuzun tam ve eksiksiz olduğundan emin olun.

**Adım 3: Başvurunun İncelenmesi ve Değerlendirilmesi**

Başvurunuzu gönderdikten sonra, IRCC başvurunuzu incelemeye alır. Bu süreç birkaç ay sürebilir ve şu adımları içerir:

1. **Başvurunun Alındığının Onaylanması:** IRCC, başvurunuzu aldıktan sonra size bir onay mektubu gönderir.

2. **İnceleme ve Gerekirse Ek Bilgi Talebi:** Başvurunuz detaylı bir şekilde incelenir. Gerekirse IRCC, ek bilgi veya belgeler talep edebilir.

3. **Biyometrik Veriler ve Mülakat:** Biyometrik verilerinizin alınması gerekebilir. Ayrıca, bazı durumlarda vatandaşlık mülakatına çağrılabilirsiniz.

**Adım 4: Vatandaşlık Testi ve Mülakat**

Başvurunuz onaylandıktan sonra, Kanada vatandaşlık testi ve mülakatına katılmanız gerekebilir. Test ve mülakat şu şekilde gerçekleştirilir:

1. **Vatandaşlık Testi:** Test, 18-54 yaş arası başvuru sahipleri için zorunludur ve Kanada’nın tarihi, coğrafyası, siyasi sistemi hakkında bilgi içerir. Test genellikle 20 sorudan oluşur ve 30 dakika sürer. Başarılı olmak için en az 15 soruya doğru yanıt vermeniz gerekir.

2. **Mülakat:** Testten sonra, bir IRCC memuru ile mülakata çağrılabilirsiniz. Mülakatta, başvurunuzun doğruluğunu ve Kanada vatandaşlığına uygunluğunuzu değerlendirmek amacıyla çeşitli sorular sorulabilir.

**Adım 5: Vatandaşlık Yemin Töreni**

Test ve mülakattan başarıyla geçtikten sonra, vatandaşlık yemin törenine davet edilirsiniz. Bu tören, Kanada vatandaşı olmanız için son adımdır ve şu aşamalardan oluşur:

1. **Davet:** IRCC, yemin töreni için sizi resmi olarak davet eder. Daveti aldıktan sonra tören tarihine kadar beklemeniz gerekmektedir.

2. **Yemin Töreni:** Tören sırasında Kanada vatandaşı olma yemini edersiniz. Yemin ettikten sonra, Kanada vatandaşlık sertifikanızı alırsınız.

**Sonuç: Kanada Vatandaşlığına Ulaşmak**

Kanada vatandaşlık süreci, belirli adımları ve gereksinimleri içerir. Bu süreç genellikle başvurunun başlangıcından vatandaşlık yemin törenine kadar toplamda 24-36 ay sürebilir. Ancak, bu süre başvurunun tamlığı, belgelerin doğruluğu ve IRCC’nin işlem hızına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Kanada vatandaşlığına başvurmayı düşünenler için bu süreci detaylı bir şekilde açıklamaya çalıştım. Umarım bu bilgiler, Kanada vatandaşlık sürecini daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Herkese bol şans ve başarılar dilerim!

Sorularınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. Siz de deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşarak diğer arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler!

Ceren

New member

Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlerle Kanada vatandaşlık süreci hakkında detaylı bir araştırmayı paylaşmak
Herkese iyi günler

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ilay

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada vatandaşlığı süresi , başvuru yapmadan önceki son beş senenin en az üç (3) senesini (1.095 gün) Kanada'da geçirmiş olmayı gerektirir
  • Kanada'da vatandaşlık hakkı ücreti yaklaşık 630 CAD 'dir
  • Evlilik yoluyla: Kanada vatandaşı biriyle evlenmek, direkt olarak Kanada vatandaşlığı sağlamaz 1 . Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusu için son 5 yılın 3 yılında Kanada'da yaşamış olmak, gerekli vergileri ödemek ve vatandaşlık sınavını geçmek gerekmektedir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Sena

New member

Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlerle Kanada vatandaşlık süreci hakkında detaylı bir araştırmayı paylaşmak
Merhaba değerli dostlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Ilay

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada vatandaşlık testine hazırlanmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir
  • Kanada vatandaşlığı alma süresi, başvurudan sonra 12 ila 24 ay arasında değişebilir. Ancak bu süre, başvuru yoğunluğuna, gönderilen dosyanın evraklarının ve bilgilerinin tam olmasına bağlı olarak farklılık gösterebilir
  • 18-54 yaş arasındaki başvuru sahiplerinin vatandaşlık testinden geçmesi gerekmektedir. Bu testte, Kanada'nın tarihi, coğrafyası, ekonomisi, hükümeti, yasaları ve sembolleri hakkında sorular sorulmaktadır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Ceren' Alıntı:
Herkese iyi günler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ilay Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada vatandaşlığı süresi , başvuru yapmadan önceki son
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ceren

Irem

New member

Merhaba uzmanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ilay

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başvuru süreci, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık (IRCC) ofisleri tarafından değerlendirilip karara bağlanmaktadır 1
  • Kanada vatandaşlığı için gerekli şartlar şunlardır
  • Kanada vatandaşlığı alabilmek için aşağıdaki koşullardan birini karşılamak gerekmektedir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ceren' Alıntı:
Herkese iyi günler Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ilay Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada vatandaşlığı süresi , başvuru yapmadan önceki son
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod

Selam fikir üreticileri

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Ilay

• Kanada vatandaşlığı, son 5 yılın en az 3 yılında Kanada'da ikamet edilmesi şartıyla alınabilir
  • Kalıcı ikamet yoluyla: Son 5 yılın en az 3 yılı boyunca Kanada'da aralıksız ikamet etmiş olmak
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Ceren' Alıntı:
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Ceren

Deniz

New member

Selam bu konuyu okuyanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ilay

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Test, Kanadalıların hakları ve sorumlulukları ile Kanada'nın tarihi, coğrafyası, ekonomisi, hükümeti, yasaları ve sembolleri hakkında sorular içerir ve 30 dakika sürer
  • İstisnai durumlar: Kanada topraklarında doğmuş olmak, Kanada vatandaşı bir ebeveyne sahip olmak, Kanada Silahlı Kuvvetlerinde yer almış olmak gibi özel durumlar 1
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Irem' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ilay Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başvuru süreci, Kanada Göçmenlik
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Irem

Tolga

New member

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ilay

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu yatırımlar, vatandaşlık garantisi vermez ve bireylerin Kanada Hükümeti tarafından belirlenen göçmenlik kurallarına uymaları ve ikamet sürelerini tamamlamaları gerekmektedir 2
  • Kanada vatandaşlığı almak için en az 800.000 CAD birikime sahip olmak gerekmektedir 2 . Ayrıca, bu miktarın yanı sıra Kanada'ya 400.000 CAD yatırım yapılması gerekmektedir 2
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Deniz' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ilay Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Test, Kanadalıların hakları ve
Bu örnek biraz uç bir örnek @Deniz, o yüzden genelleme zor

Mert

New member

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ilay

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kanada vatandaşlığı alma süreci hakkında en doğru bilgiyi, bir göçmenlik danışmanından almak mümkündür
  • Kanada'da seçim birlikte vatandaşlık almada 2024 yılı itibarıyla bazı değişiklikler olmuştur
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Irem' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ilay Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başvuru süreci, Kanada Göçmenlik
Aslında seni anlıyorum @Irem ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Gülay

Global Mod
Global Mod

Merhaba koca ekip

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Ilay

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başvuru sırasında 18-54 yaş arasında olan kişilerin bu sınava girmesi zorunludur. 18 yaşın altındakiler veya 55 yaş ve üstü yetişkinler için özel durumlar söz konusudur
  • Yatırım yoluyla: En az 800.000 CAD birikimi olduğunu gösterip, Kanada'da en az 400.000 CAD yatırım yaparak sınırsız oturma izni almak ve bu izinle 5 yıl içinde en az 3 yıl Kanada'da ikamet etmek 2
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Genel olarak tüm yorumlara baktığımda bendeki sonuç böyle oluştu

Tolga' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Ilay Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu yatırımlar, vatandaşlık
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Tolga, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Deniz' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ilay Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu bakış açını anlıyorum @Deniz, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Mert' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Ilay Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kanada vatandaşlığı alma
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Mert, daha somut örnek iyi giderdi