İstanbul’da havalar gereğince soğumadı, balık tezgahları boş kaldı

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
İstanbul’da havalar gereğince soğumadı, balık tezgahları boş kaldı
Kış mevsiminin çabucak hemen tesirini göstermemesi balık tezgahlarına olumsuz yansıdı. Balıklar denizin yüzebir daha çıkamadı. Buna bağlı olarak tezgahlarda geçen haftalarda bol olan balıklar bu vakitte azaldı. Tezgahlarda balık azalmasına karşın meblağların geçen haftakiyle birebir olduğunu söyleyen balıkçılar, havaların soğumasıyla istavrit ve çinekop balığının bollaşacağını söylemiş oldu.


İstanbul’da balık meblağları: Hamsi 100, barbun 300 lira


Balıkçılar, vatandaşların bol balık tüketmeleri gerektiğini söylemiş oldu. meblağların olağan olduğunu belirten balıkçılar, en hayli hamsi, istavrit, çinekop, barbun ve mezgite talep olduğunu söylemiş oldu. Karaköy Tarihi Balıkçılar Çarşısı’nda; hamsi 100 lira, istavrit 80 lira, çinekop 200 lira, palamut 80 lira, barbun 300 lira, tekir balığı 200 lira, mezgit 100 liradan satılıyor.


‘Balık bol, fiyatlar ucuz olsun’


Karaköy balıkçısı Samet Balyemez, tezgahlarda balıkların azaldığını söyleyerek, “Havalar soğumadı ve kış gelmedi. Buna bağlı olarak balıklar azaldı. Havalar soğumayınca balıklar denizde geziyor, yuva yapmıyor. Bu sene palamut boldu. Artık yavaş yavaş palamut yerine hamsi, çinekop, mezgit, barbun, istavrit çıkmaya başladı. Şu an balıklar biraz az, soğuk havaların gelmesini istiyoruz. Hamsi yeni yeni çıkmaya başladı. Fırtına çıkınca gemiler denize açılamıyor, bu da fiyatları etkiliyor. Biz balığın bol olmasını istiyoruz, fiyatlar ucuz olsun. Halkımızın kucak dolusu balık tüketmesi lazım. Havalar mevsim normallerine dönerse istavrit ve çinekop bollaşır. Vatandaş en çok hamsi, istavrit, çinekop, barbun ve mezgit balıklarına epeyce talep gösteriyor. Tezgahlarda istavrit 80 lira, hamsi 100 lira, çinekop 200 lira, palamut 80 lira, barbun 300 lira, tekir balığı 200 lira, mezgit 100 liradan satılıyor” tabirlerini kullandı.


Balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu ise “Denizlerde balık azaldı. Dönem başında palamut bol çıktı, vatandaş daima yedi. Şu anda tezgahlarda balık azaldı. Geçen haftaya nazaran fiyatlar sabit kaldı” dedi.
 
Üst