İş, yabancı talebi bir milyonu aştı

Bakec

Member
Tgcom24
Yabancılar için daha az nitelikli işler


Ancak araştırmaya göre göçmenler daha düşük vasıflı işlere yerleştiriliyor; aslında temizlikçi (128 bin beklenen işe alım) ve garson (74 bin) gibi rakamlar öne çıkıyor. Bununla birlikte, ağır vasıta ve kamyon şoförleri (66 bin), perakende satış memurları (59 bin), ambalaj ve depo işçileri (58 bin), duvarcı ustaları (54 bin) gibi işe alım zorluğu olan pozisyonlara da büyük talep var. , otel ve restoranlardaki şefler (42 bin). Ve son olarak, gıda hazırlama ve dağıtım işçileri (29 bin) ve vasıflı sağlık ve sosyal hizmet çalışanları (25 bin) gibi halihazırda yabancıların varlığıyla güçlü bir şekilde karakterize edilen rollerde.

Yabancılardan daha az bekleniyor


Şirketler tarafından en çok talep edilen becerilere ilişkin veriler, yabancı işçilerden İtalyan işçilere göre daha az beklendiğini gösteriyor. En çok talep edilen iki beceri aslında vakaların %61'inde esneklik ve %49,2'sinde bir takımda çalışabilme yeteneğidir; Vakaların %67,3'ünde ve %57,3'ünde aynı beceriler İtalyanlardan da isteniyor. Bu da genel olarak dijital teknolojilerin nasıl kullanılacağını bilmek (İtalyanların %25,7'si bunu gerektiriyor, yabancıların yalnızca %13,2'si) ve problem çözme becerisine sahip olmak (İtalyanların %44,3'ü ve yabancıların %33,7'si) gibi tüm beceriler için geçerli.

Şirket talepleri


Daha uzmanlaşmış mesleklerden daha az vasıflı mesleklere doğru ilerledikçe çalışanların yeteneklerine ilişkin beklentiler azalıyor. Genel olarak İtalyan şirketlerinin, resmi kimlik bilgilerinin ve nitelikli bilginin özellikle önemli olduğu yüksek nitelikli rakamlar bulma konusunda genel olarak daha evrenselci bir yaklaşımla karakterize edildiği görülüyor. Ancak orta ve düşük vasıfsız rakamlarda talep esnek ve uyumlu işgücüne yöneliktir.

Bir arada yaşama laboratuvarı


Araştırmaya göre, İtalyan şirketleri son 30 yıldır “kurumsal işgücünün çok etnikli ve çok dinli dönüşümünü, kaçınılmaz olarak çatışmalı sonuçlarıyla bile yönetme konusunda büyük bir yetenek sergileyen, olağanüstü bir birlikte yaşama laboratuvarı haline geldi. ve hassas kategorilerin dahil edilmesini desteklemek”. Ancak rapor, “geniş anlamda göçmen işinin kalitesini artırmak için geniş bir manevra alanı ve bunun örgütsel performans için katma değerinden yararlanma yeteneği” bulunduğunun altını çiziyor.
 
Üst