Irpef reformu için maaş bordrosu artıyor

Bakec

Member
Son tarih onaylandı: etkinleştiren yasa vergi reformu Mart ortasına kadar Bakanlar Kurulu’na gelecek. Bu, Ekonomi Bakan Yardımcısı tarafından tekrarlandı, Maurice Leo. Vergi reformu için önümüzdeki hafta uygun mu diyenlere Leo, “Sanırım son aşamaya geldik” yanıtını verdi.

ÜÇ IRPEF ORANI
Mart ortasına kadar Bakanlar Kurulu’na götürebileceğiz, ondan sonra meclis dönemi olacak” dedi. Bakan Yardımcısı Aslan Milano Muhasebeciler Birliği toplantısının oturum aralarında. Hükümetin amacı sayıyı üçe indirmek. Irpef oranlarıkesinti ve vergi indirimlerinin gözden geçirilmesi amaçlanmaktadır.

“ŞARTLAR UYGUN”
Leo, “Oran sayısını azaltmak için koşulların mevcut olduğunu düşünüyorum: 3’lü bir sisteme geçebiliriz, bunun üzerinde Muhasebe Departmanı ile çalışıyoruz”, yorumunu yaptı Leo. “Elimizde yaklaşık 600 vergi harcaması hangi küba 156 milyar. Oradan müdahale edebilirsiniz. Dikkatli bir inceleme yaparsanız oranları daha iyi ayarlayacak kaynakları bulabilirsiniz” dedi.

VERGİ AÇIĞINI AZALTIN
Vergi makamları, toparlanmayı hızlandırmak için bir kaldıraç olabilir. Bakan Yardımcısı Leo, “Vergi sistemine modası geçmiş bir yaklaşımı değiştirecek yapısal bir reformun zamanı geldi” dedi. “Reform 70’lerde gerçekleştirildi, ardından bir dizi bakım müdahalesi yapıldı. Şimdi yapmak istediğimiz şey tüm vergi sistemini yeniden düzenlemek”. “2000’li yıllardan bu yana var olan ve 75 ile 100 milyar arasında seyreden vergi açığını azaltmaya çalışmak” niyetiyle. Böyle bir şey – dedi Leo – düşünülemez, vergi-vergi mükellefi işbirliği mantığına indirgenmeli”.

AB YÖNETMELİKLERİNE UYUMLU SİSTEM
Her şeyden önce hükümet, sistemi “Avrupa Birliği ve uluslararası kurallarla tutarlı hale getirmeyi” planlıyor – devam etti Leo – ve ardından bireysel vergilere müdahale ediyorkişisel gelir vergisiL’irisL’KDV ama aynı zamanda bazıları ortadan kaldırılabilecek diğer küçük vergiler”. için iki hipotez yönetici tarafından inceleniyor vergi reformuher ikisi de gelir vergisi oranlarının gelire dayalı olarak üçe düşürülmesini sağlar.

MEVCUT IRPEF SCAGLIONI
Irpef’in nasıl değişebileceğini varsaymadan önce, bugünün bir özetini yapmakta fayda var. yürürlükte olan dört parantez. Şu anda 15.000 Euro’ya kadar gelirIrpef oranı %23hangi yükselir %25 28 bin avroya kadar gelirler için. Oranı al %35 28 bin avro ile 50 bin avro arasındaki gelirler için. Son olarak, bu eşiğin ötesinde, bir oran %43

BİRİNCİ HİPOTEZ

İlk hipotezi gözden geçirelim. konumunda sabit kalması bekleniyor. 15 bin euro vergi oranının uygulandığı ilk gelir dilimi %23ama ikincisi yükselirdi 50 bin euro%25’ten %28’e çıkacak olan uygulanabilir oranda üç puanlık bir artışla mevcut 28 bin ile karşılaştırıldığında (ancak son birkaç saat içinde %27 hipotezi de ortalıkta dolaşıyor). Bununla birlikte, kalan son gelir diliminde değişiklik yok. %43 50.000 Euro’nun üzerindeki gelirler için.

İKİNCİ HİPOTEZ
Vergi reformunun ikinci hipotezi her zaman üç Irpef parantez, üç oran ile, ancak hem birinci hem de ikinci köşeli ayraçları yeniden tasarlar. İlki, sabit oran ile 28.000 avroya yükselecek. %23ikincisi ise ilk hipotezdeki gibi her zaman 50 bin avroya kadar uygulanacak, ancak oran yukarı revize edilecekti. %33. Bu durumda da 50 bin euronun üzerindeki oran yüzde 43’te kalacak.

KİM KAZANDIRIR
Bazı simülasyonlar yapmak şu şekilde ortaya çıkıyor: reformun ikinci hipotezi (dolayısıyla %23/33/43 oranlarla) herkes için vergi tasarrufu, dolayısıyla daha zengin maaş çekleriyle. Bununla birlikte, ilk hipotezde, 25.000 Euro’luk geliri olan bir çalışan, kendisini yılda yaklaşık 300 Euro’luk daha fazla vergi öderken bulacaktır. Yaklaşık gelirler 34 bin eurobu durumda, ödenmesi gereken brüt vergi artışını görecektir.

Financialounde.com tarafından düzenlenen içerik
 
Üst