İBB’den 75 bin üniversite öğrencisine 4500 lira burs: Müracaatlar başladı

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
İBB’den 75 bin üniversite öğrencisine 4500 lira burs: Müracaatlar başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Genç Üniversiteli Desteği‘ projesi kapsamında üniversite öğrencilerini ekonomik manada desteklemek için 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL burs takviyesinde bulunacak.


İBB’den yapılan açıklamaya bakılırsa kelam konusu burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması gerekiyor. Orta sınıf ve son sınıf öğrencilerinin de yıl sonu muvaffakiyet notunun 100 üzerinden en az 53 ya da 4 üzerinden 2.00 olması da istenen kriterler içinde yer alıyor.


Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, fiyatlı değişim programında olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, 25 yaşından büyükler ise burstan faydalanamayacak.


‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden başvurulacak


Öğrenciler, burs takviyesi için İBB’nin ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden müracaat yapacak. Proje ve ölçütler hakkında detaylı bilgiler taşınabilir uygulamasında yer alıyor. Bugün başlayan müracaatlar 16 Ekim’de bitecek. Yapılacak değerlendirmelerin akabinde burs almaya hak kazanan öğrencilere, ekim ayından itibaren üç taksit olarak ödeme yapılacak.
 
Üst