Hello World 2.0: Haberler Developer’ın Java blogu yeniden yoluna girdi

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod


  1. Hello World 2.0: Haberler Developer’ın Java blogu yeniden yoluna girdi

Java 9 tarafından kurulan yayın treni ve sanal iş parçacıkları gibi birçok modern özellik veya kalıp eşleştirme ile ilgili tüm yeniliklerle Java’nın bir rönesans yaşadığı düşünülebilir. Ancak bizce Java hiçbir zaman ortadan kalkmadığı için burada yeniden doğuştan bahsetmek yanlış olur. Java, yirmi yılı aşkın bir süredir en çok kullanılan programlama dillerinden biri olmuştur.


Bununla birlikte, Java 9 ile yeni sürüm dizisinin kullanıma sunulmasından bu yana, Java’nın dinamikleri ve dolayısıyla daha da geliştirilmesi önemli ölçüde arttı. Ve bu sadece dilin performansı ve kullanılabilirliği ile ilgili değil, elbette genel çekiciliği ile ilgili. “Ada Haberleri” Java blogunu başlatmak için yeterli sebep Heise geliştiricisi canlandırmak.


Blogun arkasındaki ekip


Biz, özellikle Falk Sippach ve Hendrik Ebbers, blogun yakın ve orta geleceği için Java SE ve OpenJDK konusuna odaklanmaya karar verdik. Kesinlikle her zaman JakartaEE veya Spring gibi iş konularına ve JPA gibi daha eski konulara ve akış gibi genel veri kullanımına yönelik geziler olacaktır. Ancak Java çekirdeğini ilk sıraya koymak istiyoruz. Bize göre bu, şu bölümlerden oluşur: JVM, Java Sınıf Kitaplığı (JCL), JDK araçları ve OpenJDK’nin kendisi.








Yalnızca bu noktalar için, gelecekte blogda burada ele almak istediğimiz birçok fikrimiz var. Tüm bunları normal çalışmalarımıza paralel olarak yaptığımız için herhangi bir sabit tarih sözü veremiyoruz, ancak sürekli olarak ilgi çekici konulardan oluşan bir çıktı yayınlamaya çalışacağız.

Ve burada kimin yazdığı hakkında daha iyi bir fikir edinmeniz için, tanıtımımız hakkında birkaç kişisel söz.


Falk Sippach










Okuldaki bilgisayar bilimleri dersinde ilk önce Turbo Pascal ile sosyalleştim. Ancak çalışmalarım sırasında, o zamanlar 1.1 sürümünde Java’yı kullanmama izin verildi. Sonuç olarak 25 yıllık bir geçmişe bakıyorum; Pratik olarak Java dili ve ekosistemi ile büyüdüm. Yaklaşık 15 yıl tek başıma Mannheim şirketi Orientation in Objects için eğitmen, danışman ve geliştirici olarak çalıştım.

Bu arada, mevcut işveren embarcım, odağı yazılım mimarisine kaydırdı. Müşterilere danışmanlık yapıyorum (bazen bir Java ortamında da) ve mimari incelemeleri ve iSAQB eğitimi yürütüyorum. Java topluluğunun bir parçası olarak kaldım, 10 yılı aşkın bir süredir JUG Darmstadt organizasyonunda yer aldım ve program danışma kurulu üyesi olarak JavaLand, Herbstcampus ve diğerleri gibi çeşitli konferansları destekledim. Benzer düşünen insanlarla fikir alışverişi benim için özellikle önemli. Bilgimi makaleler ve blog yazıları ile olduğu kadar eğitimler, çalıştaylar ve konferanslardaki dersler ve kullanıcı grubu toplantıları aracılığıyla paylaşmaktan keyif alıyorum.

Müşterilerim, katılımcılarım ve meslektaşlarım arasında her zaman tutku kıvılcımının uçmasına izin vermeye çalışırım. Çünkü hayat boyu öğrenmenin günlük işimizin bir parçası olduğuna ve başarılarımıza güvenmememiz gerektiğine inanıyorum. Yeniliklere olan ilgime rağmen, dengeli çözümler geliştirebilmek için yerleşik kişi ve yapıları da takip ediyorum.

Bu Java blogunun bir parçası olarak, ilk olarak gelecek sürümlerdeki yenilikleri rapor edeceğim. Bunlar, kalıp eşleştirme, sanal iş parçacıkları ve değer/ilkel türleri içerir. Beni Twitter’da da bulabilirsiniz. @sippsack Bulmak.

Henrik Ebbers










Uzun yıllardır Java topluluğunun bir parçasıyım. Dürüst olmak gerekirse, öğretmenim sayesinde ortaokul bilgisayar bilimleri sınıfımda Java 1.2 ile başladım. Açık kaynak konusuna girmem ve yaklaşık 15 yıl önce Java Kullanıcı Grubu Dortmund’un kuruluşu sayesinde, Java topluluğu içinde giderek daha fazla bağlantı kurabildim ve yaklaşık on yıl önce uluslararası Java konferansları vermeye başladım. Resmi Oracle Press JavaFX kitabım olan JavaOne’daki birkaç Java Rockstar Konuşmacı Ödülünden ve JCP Uzman Gruplarına katılımımdan sonra 2016’da Java Şampiyonu seçildim.

Bugün, şirketim Open Elements ile, çalışma grubu ve proje yönetimi komitesinin bir üyesi olduğum için, özellikle Eclipse’in benimsenmesine yönelik işbirliğine odaklanarak, Java ve Açık Kaynak’a odaklanmaya devam ediyorum. Almanca konuşulan bölgede çoğu insan beni JavaLand’de konferans düzenleyici olarak yaptığım işlerden veya Cyberland’deki etkinliklerden tanıyacaktır. Benimle Java, açık kaynak veya diğer ilgi alanlarım (masa oyunları, Star Wars, köpekler, hard rock) hakkında konuşmak isteyen herkes benimle her zaman iletişime geçebilir. @hendrikEbbers twitter’da bize ulaşın.


(rm)



ana sayfaya
 
Üst