Faiz artışı 14-15 milyar avroyu götürdü

Bakec

Member



“Faiz artışı ekonomiyi yavaşlattı”


Giorgetti, Avrupa’da “hepimiz kötü durumdayız, kısıtlayıcı para politikasının ekonominin büyümesini yavaşlatmayı amaçladığı açık ve şunu söylemeliyim ki bunu çok iyi başardı” diye ekledi. Enflasyonu yüzde 2’ye geri getirme hedefi “henüz gerçekleşmedi ancak ekonominin Almanya’da çok yavaşladığı ve ne yazık ki bizde ve diğer ülkelerde de yavaşladığı gerçeği de açık bir gerçek”.

“Bütçe kanununda açık makuldür”


Giorgetti, “Bir bütçe kanunu çıkarıldığında partilerden ve bakanlardan her zaman gerçek olasılıkların çok ötesinde talepler olur, ancak belli bir noktada devlet bütçesinde bir çizgi çizilir ve buna uymak zorundadır” dedi. “Parlamento’nun Avrupa’da da sunmak zorunda olduğumuz çizginin altındaki açık rakamını yakında onaylaması gerektiğinden, makul olan ve ülkenin AB ile uyumlu basiretli bir maliye politikasına dönme isteğini gösteren bir rakam koymamız gerekiyor. Borç seviyemiz.”


“AB’nin kararından değil piyasaların kararından korkuyorum”


Giorgetti’yi korkutan şeyin AB komisyonunun kararı olmadığını ifade eden Giorgetti, “Kamu borçlarımızı satın alan piyasaların değerlendirilmesinden korkuyorum ve bakanlara işlerine saygı duyduğumu söylüyorum ancak her sabah bu sorunu yaşıyorum” dedi. Kamu borcumuzu satmalıyım ve insanları imana ikna etmek için büyüleyici olmalıyım.”

“İstikrar paktı konusunda anlaşmaya varılacak”


Ekonomi Bakanı, istikrar paktının reformu konusunda “Noel’den sonra Ekim ayında olmasa da bir anlaşmaya varılacağını düşünüyorum” dedi; ancak ona göre “bir şekilde bize izin veren bir formül” düşünmemiz gerekecek. tarihin mevcut gerçekliğinde durumu anlamak için”. Bakan, “Yaşadığımız çağı anlamamız gerekiyor ve bu artık Kovid dönemi değil, Avrupa’nın kalbinde hâlâ bir savaş var ve sonrasında enerji, göç, buğday jeopolitik savaşların silahı olarak kullanılıyor” dedi. Belki siyasetle uğraşanların bu durumları değerlendirmesi gerekiyor” diyen Erdoğan, ancak “ECB’ye saygı duyduğunu ve onun bağımsızlığından şüphe etmediğimi” belirtti.

“Yatırımları hariç tutun veya anlaşmaya uymak imkansız”


“İtalya, yatırımların İstikrar ve Büyüme Paktı kapsamı dışında tutulmasını istiyor çünkü İtalya gibi en az 80 milyar dolarlık bir ülke için bu kuralın 2024’ten itibaren getirilmesi, ne yazık ki önümüzdeki dönemde borçlara ödenecek süper ikramiyelerin sürekli artmasına neden oluyor. Bakan ayrıca, 3-4 yıllık ve Ngeu kredileriyle finanse edilen çok önemli yatırım harcamaları olduğunu, bu borç azaltma kuralına uymanın matematiksel olarak imkansız olduğunu söyledi.







AB: “İtalya SiyasetRR’ın revizyonu ile gecikmeleri önlemeyi hedefliyor”


İtalyan Pnrr’nin ilerleyişi ve bugünün Kurtarma Direnç Tesisi Yıllık Raporunda yer alan “gecikme riskine” yapılan atıf ile ilgili olarak, bu cümle, İtalya ve diğer bazı Köylere yönelik Temmuz ayında ülkeye özgü tavsiyelere zaten dahil edilmişti. Dördüncü ödeme talebindeki değişikliklerin bugün Konsey tarafından kabul edilmesi ve planın yakın zamanda genel olarak gözden geçirilmesi, gecikme riskini etkili bir şekilde önlemeyi amaçlıyor.” Bu, AB Komisyonu sözcüsü tarafından “yakından ve karlı bir şekilde çalışmanın” altı çizilerek açıklandı. Roma ile.

“Üçüncü taksit ödemesi yakında, Pnrr Italia’da zamanında”


“İtalya’nın dördüncü ödeme talebinde hedeflenen değişikliklerin bugün Konsey tarafından onaylanmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
Şimdi İtalya’nın dördüncü ödeme talebini almayı bekliyoruz. Sözcü, Komisyon’un komitoloji prosedürü yoluyla üçüncü taksitin ödenmesine ilişkin nihai kararını yakında vereceğini de sözlerine ekledi. “İtalya şu ana kadar planın zaman çizelgesine uydu.”
 
Üst