Eski Ilva, hükümet Arcelor Mittal ile anlaşmalı boşanma için çalışıyor

Bakec

Member
Tgcom24




Hükümet ile Fransız-Hint devi, Ticaret ve Made in Italy Bakanı arasında aylarca süren başarısız müzakerelerin ardından Adolfo Urso, eski Ilva hakkında Senato'ya verdiği brifingde, kısa sürede gerçekleşebilecek bir rota değişikliğini duyurdu. “Karşılıklı rıza ile boşanma”. Masadan ayrılan metal işçilerinin bildirdiğine göre, yöneticinin Palazzo Chigi'deki toplantı sırasında Fiom, Fim, Uilm, Uglm ve USB liderlerine önerdiği yol aslında budur.



Hükümet, “ArcelorMittal ile karşılaştırmayı yakından tanımlamak ve şirketin üretim sürekliliğini ilk hedefi olarak gören açık ve tanımlanmış bir çerçeve içerisinde tesisin geleceğine yönelik yolu belirlemek için yoğun bir şekilde ilerlemek” için çalışacağını garanti etti. bir notta. Her durumda, Kızılderililerle karşılıklı anlaşma yoluyla çözüm bulma tarihi 17 Ocak Çarşamba ve ertesi gün mavi takımlılar, Invitalia ve Mittal teknisyenleri arasındaki tartışmanın sonucu hakkında bilgi almak üzere Palazzo Chigi'ye geri dönecek.


Bu nedenle, Urso'nun da altını çizdiği gibi, “azınlığa düşmeyi kabul etmeye hazır olduğunu ancak kendi payına göre mali katkıda bulunmayacağını, tüm mali yükü Devletin sırtına yükleyeceğini” söyleyen Mittal ile ortaklık içinde kalma olasılığı ortadan kalktı. aynı zamanda hissedarlar arasında %50 hisseli yönetim sağlayan orijinal hissedarlar sözleşmesinde verilen imtiyazı talep etmektedir. Conte II hükümetini suçladığı anlaşmaları: “Ulusal çıkarları önemseyen ya da endüstriyel dinamikleri bilen hiç kimse imzalamazdı”.


Ancak sendikalar, Mittal'in güvenilmezliğinin iyi bilindiğini yineledi. Uilm lideri Rocco Palombella, “Çok fazla zaman harcadık” diyor, fabrikalar çöküyor, üretim tarihsel sınırında, binlerce işçi işten çıkarılıyor ve satın alma sistemi de sınırlarında. Şu anda kesin olan tek şey şu: geri dönüş yok.” Fim sekreteri Roberto Beglia, yönetim tarafından alınan kararın ne kadar geç olursa olsun “önemli” olduğunu belirterek, artık “bu tesislerin ve şirket çalışanlarının geleceğinin” garanti altına alınması gerektiğinin altını çizdi. Fiom'un bir numarası Michele De Palma: “Zor ve karmaşık bir durum ve şimdi tüm işçiler için istihdamın geleceğinin garantisi olan yeni bir konu açılıyor. Yöneticilerin yanlış tercihlerinin bedelini ödeyenler olamaz. işçiler”. Confindustria başkanı Carlo Bonomi, “Eski Ilva hakkında farkındalığın ancak bugünlerde arttığını görmek üzücü” diye anımsıyor.
 
Üst