EPDK Lideri Yılmaz: Kademeli fiyat tarifesi için Türkiye ortalamasını alacağız

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
EPDK Lideri Yılmaz: Kademeli fiyat tarifesi için Türkiye ortalamasını alacağız
Güç ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte hazırlıkları süren kademeli tarife gibisi bir uygulamanın doğalgaz için de düşünüldüğünü açıklamasının akabinde elektrik ve doğalgazda kademeli tarifenin nasıl olacağına ait kıymetlendirme Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Lideri Mustafa Yılmaz’dan geldi.


Sputnik muhabirinin de ortalarında olduğu bir küme gazeteciyle bir ortaya gelen Yılmaz kademeli tarifeye ait “Maliyet çalışması yapacağız. Türkiye ortalamasını alacağız, tüketimi aşan maliyetini ödeyecek. Kademeli tarifenin hayata geçmesi de yılbaşını bulur. Ayrıyeten, şimdilik bir kademe ancak bu ileride daha farklı olabilir. Öncelikle müdafaamız gereken bir meskenler” bilgisi verdi.


‘Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarıyla ilgili çalışma yapıyoruz’


EPDK’da araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yılmaz “Altyapıyla ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık. Düğmeye bastığımızda düzenlemeler hayli kısa müddette olacak. Bu düzenlemelerdeki amacımız Türkiye’nin her tarafında, her insanın erişebileceği istasyon yapısını geliştirmek. Bunun için gerekirse birtakım sübvansiyon ve mecburiyetler getireceğiz” dedi.


Dünyanın önde gelen şirketlerinin elektrikli araçlarda kullanılan pil teknolojisiyle ilgili olarak Türkiye’de yatırım yapacağını belirten Yılmaz, “Türkiye, gelecekte düzgün bir güç üssü olacak diye düşünüyorum. 1-2 yıl içerisinde Türkiye’nin her tarafında erişilebilecek noktaya gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


‘Elektrikteki heyeti güç, gereksinime yanıt verecek’


Şarj istasyonlarının
şebekeye ek yük getireceğine de dikkat çeken Yılmaz, “Onun için şebeke altyapımızda da önemli yatırımlar yapıyoruz. Elektrik üretimini artırmamız lazım, aslına bakarsanız artıyor. Evvel gereksinim noktalarını belirleyeceğiz, kapasitelerine bakacağız. Hepsi birebir anda gelişecek. Elektrik heyeti gücümüz de bu muhtaçlığa karşılık verecek zira elektrikte gücümüz artıyor” tabirlerini kullandı.


Şarj istasyonlarının istihdam oluşturacağını da lisana getiren Yılmaz, “bu biçimde yeni bir sistem gelecek ve bu yeni sistem geldiğinde de şarj istasyonunun her bir modülü için sanayi kurulacak. Endüstride de istihdam oluşacak” dedi.
 
Üst