Chiara Ferragni-Balocco, Hukuk Mahkemesi: “Haksız uygulama”

Bakec

Member
Tgcom24




Özellikle Balocco SpA şirketi tarafından uygulamaya konan reklam ve ticari uygulamanın yaygınlaştırılması yöntemleri, tüketicilerin, gerçeğin aksine, Pandoro PinkChristmas'ı satın alarak doğrudan ve orantılı olarak katkıda bulunacaklarını anlamalarına yol açmıştır. Torino'daki Regina Margherita Hastanesi'nin, osteosarkom ve Ewing sarkomundan mustarip çocukların terapötik tedavisi için yeni yollar keşfetmesine olanak tanıyacak yeni bir makinenin satın alınması için finansmanı için faydalı fonların toplanması”, şeklinde okuyoruz. cümlede.


“PinkChristmas Pandoro'nun eşdeğeri olan klasik Balocco pandoro'ya kıyasla fiyatındaki önemli fark bile, tüketiciyi, yüksek fiyatın yardım projesi için yararlı fon toplamaya doğrudan bir katkı olduğuna inandırmaya açıkça katkıda bulunmuştur – bu, kararda açıklanmıştır. Torino Mahkemesi – Bu nedenle, bu basın bülteninin yayılmasıyla tüketicilere, Pembe Noel pandorosunu satın alarak Torino'daki Regina Margherita Hastanesi lehine yapılan sponsorlu bağışa doğrudan ve orantılı olarak katkıda bulunacakları açıkça belirtildi. yani 'gelecekteki bir fiil kullanılmış mı (“satışları finanse etmek için kullanılacak”).






“Temyiz eden taraflarca doğru bir şekilde vurgulandığı gibi, mesele Pandoro Pembe Noel'in fiyatı değil, serbest piyasa olması nedeniyle serbestçe belirlenebilir, daha ziyade bunun yaklaşık iki buçuk katı daha yüksek bir fiyata satışa sunulmasıydı. Klasik pandoro Balocco'nun ürünü, tüketicinin, ürünü satın almasıyla Torino'daki Regina Margherita Hastanesi lehine çocukluk çağı kemik tümörlerinin araştırılmasına yönelik makineler için fon toplanmasına katkıda bulunacağına dair inancını açıkça güçlendirdi ve bu, Bu artan fiyata bağış da dahildir” dedi.


Bu nedenle Torino Mahkemesi, “gerekçede belirtildiği gibi, Tüketici Kanunu'nun 20, 2, 21 ve 22. paragrafları uyarınca davalı şirket Balocco SpA'nın haksız ticari uygulamalara ilişkin sorumluluğunu tespit etmeli ve beyan etmelidir”.


Milanolu hakimlerin Şubat ayındaki çalışmaları, Balocco'nun Pembe Christams pandoro'sundan başlayarak, fenomen tarafından tasarlanan diğer ticari girişimlere kadar genişledi. Antitröst, Cuneo endüstrisine ve TAR nezdinde itiraz edilen Chiara Ferragni'ye 1 milyon 400 bin euro para cezası verdi.


Balocco: “Mahkeme Agcm kararını yeniden başlattı”


“Torino Hukuk Mahkemesi'nin kararı, bazı tüketici derneklerinin (Codacons, Adusbef ve Assourt) 'Pandoro Pembe Noel' operasyonu kapsamında zarar tazminatı olarak bir milyon 500 bin euro ödeme talebini reddetti”. Balocco şekerleme endüstrisi bunu belirtiyor. “Şirket -bir basın açıklamasında okuduk- Mahkemenin kısmi bir soruşturmayla kendisini Agcm kararının içeriğini ele almakla sınırladığı kısım için karara karşı uygun forumlarda şikayette bulunma hakkını saklı tutar ( rekabet ve pazar otoritesi, ed.) Balocco spa tarafından Lazio Bölge Mahkemesi önünde zaten itiraz edilmiştir”.
 
Üst