Borsa günü düşüşle tamamladı

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Borsa günü düşüşle tamamladı
BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa bakılırsa 7,54 puan azalırken, toplam süreç hacmi 39.5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.


Bankacılık endeksi yüzde 0.09 kıymet kazanırken, holding endeksi yüzde 0.21 kıymet kaybetti.


Kesim endeksleri içinde en çok kazandıran yüzde 4.17 ile madencilik, en epeyce gerileyen ise yüzde 4.20 ile irtibat oldu.


Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla gayrette başarısız olabileceği ve daha şahin siyasetlerin gerekebileceği kaygısıyla global bazda risk iştahının düşük seyrettiğini bildirdi.


ABD’deki enflasyon kaygısının varlık fiyatlarında tesirli olmayı sürdürdüğünü anımsatan analistler, haftaya Avrupa Merkez Bankası (ECB) Lideri Christine Lagarde’ın açıklamalarının piyasaların odağında yer alacağını lisana getirdi.


Haftaya yurt ortasında bilgi gündeminde sanayi üretimi, işsizlik oranı ve Hazine nakit istikrarı, yurt haricinde ise ABD’de ve Çin’de ve Almanya’da enflasyon, İngiltere’de büyüme, Avro Bölgesinde sanayi üretimi başta olmak üzere ağır data gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.420 puanın dayanak, 2.480 ve 2.520 düzeylerinin direnç pozisyonunda olduğunu kaydetti.
 
Üst