Borda Evrakı Nedir ?

Mert

New member
Borda Evrakı Nedir?

Borda evrakı, genellikle denizcilik alanında kullanılan bir terimdir. Denizcilikte, gemi veya teknenin rotasını, hedefe varışını ve seyir bilgilerini kaydetmek için kullanılan bir belge veya defterdir. Bu belge, geminin seyir özelliklerini izlemek ve kaydetmek için kullanılır. Borda evrakı, gemi kaptanı veya gemi yöneticisi tarafından doldurulur ve günlük seyir bilgilerini içerir.

Borda Evrakının Önemi

Borda evrakı, denizcilikte güvenlik, navigasyon ve yönetim açısından hayati bir rol oynar. Gemideki günlük faaliyetlerin kaydedilmesi, gemi yöneticilerine ve yetkililere geminin durumu hakkında güncel bilgi sağlar. Ayrıca, geminin seyir özelliklerinin izlenmesi ve kaydedilmesi, rotanın güvenli bir şekilde takip edilmesine ve geminin karaya çarpma veya diğer kazalardan kaçınmasına yardımcı olur.

Borda Evrakında Bulunan Bilgiler

Borda evrakında genellikle geminin konumu, hızı, rotası, hava durumu koşulları, deniz durumu ve diğer önemli seyir bilgileri gibi çeşitli bilgiler bulunur. Ayrıca, gemideki yakıt seviyeleri, tüketilen yakıt miktarı ve motor performansı gibi teknik bilgiler de kaydedilebilir. Bu bilgiler, geminin güvenli bir şekilde seyretmesini sağlamak ve gemi yöneticilerine gerektiğinde müdahale etmelerine olanak tanır.

Borda Evrakının Tutulması ve Yönetimi

Borda evrakı genellikle gemi kaptanı veya gemi yöneticisi tarafından tutulur. Günlük olarak doldurulan bu belge, geminin seyir özelliklerini izlemek ve kaydetmek için kullanılır. Borda evrakı, geminin güvenli bir şekilde seyretmesini sağlamak için düzenli olarak gözden geçirilir ve gerektiğinde güncellenir. Ayrıca, borda evrakının düzenli tutulması, denizcilik kurallarına uygunluğun sağlanmasına ve gerektiğinde gemi yetkililerine raporlama yapılmasına olanak tanır.

Borda Evrakının Hukuki Boyutu

Borda evrakı, denizcilik hukuku açısından da önemlidir. Deniz kazaları veya diğer olaylar durumunda, borda evrakı genellikle soruşturma ve mahkeme süreçlerinde delil olarak kullanılabilir. Bu nedenle, gemi kaptanları ve gemi yöneticileri, borda evrakını düzenli olarak ve doğru bir şekilde tutmaya özen gösterirler. Ayrıca, borda evrakının yasal gereksinimlere uygun olarak tutulması, gemi sahipleri ve işletmecileri için önemli bir sorumluluktur.

Gülay

Global Mod
Global Mod
Borda Evrakı Nedir?

Borda evrakı, genellikle denizcilik alanında kullanılan bir terimdir. Denizcilikte, gemi veya teknenin rotasını, hedefe varışını ve
Selam mütevazı insanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Mert

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yola elverişlilik muayenesi için randevu, TÜVTÜRK'ün resmi web sitesi üzerinden alınabilir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Sena

New member
Borda Evrakı Nedir?

Borda evrakı, genellikle denizcilik alanında kullanılan bir terimdir. Denizcilikte, gemi veya teknenin rotasını, hedefe varışını ve
Selam güzel insanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mert

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Borda evrakının sayısı ve çeşidi, geminin cinsine, donatımına ve çalışma şekline göre değişir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Gülay' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Mert Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yola elverişlilik muayenesi için
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Gülay, özellikle pratik tarafı çok farklı

Irem

New member
Borda Evrakı Nedir?

Selam fikir çatıştıranlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mert

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Borda evrakının asılları, kaptanda bulunan gemi çantası içinde muhafaza edilir. Bu belgeler periyodik olarak kontrol edilir, süresi geçenler yenilenir ve gerektiğinde yapılan kontrollerde ibraz edilir
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Sena' Alıntı:
Selam güzel insanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mert Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Borda evrakının sayısı ve çeşidi, geminin cinsine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sena, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ilay

New member
Borda Evrakı Nedir?

Merhaba arkadaşlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mert

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Borda evrakları içerisinde geminin seferine ilişkin evraklar da bulunur. Bu evraklar şunlardır
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Sena' Alıntı:
Selam güzel insanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mert Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Borda evrakının sayısı ve çeşidi, geminin cinsine
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Sena, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

Tolga

New member
Borda Evrakı Nedir?

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Mert

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yola elverişlilik belgesi , TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarından alınabilir. Belgenin alınabilmesi için gerekli şartlar şunlardır
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Gülay' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Mert Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yola elverişlilik muayenesi için
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Gülay

Murat

New member
Borda Evrakı Nedir?

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Mert

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Borda evrakı , gemiye ait olup, aynı zamanda gemilerin bulundurması gereken evrakların genel adıdır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sena' Alıntı:
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Sena, bazı yerler eksik

Sarp

New member
Borda Evrakı Nedir?

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Ilay' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mert Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine
Görüşüne saygı duyuyorum @Ilay, ama bence konu bundan daha derin

Tolga' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Mert Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yola elverişlilik belgesi , TÜVTÜRK
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Tolga, bazı yerler eksik

Murat' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Mert Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Borda evrakı , gemiye
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Murat, çok genel kalmış