30 yıllık Java'nın Adam Bien ile röportajı

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod

Adam Bien yazılımının mimarı ve geliştiricisi, uluslararası Java sahnesinde bir isim yaptı. Java'nın şampiyonu ve 2010 yılında yılın Java Geliştiricisi olarak atandı. Yıllarca konferanslarda izleyicilerine ilham verdi ve Rock Stars, 2009'dan beri dersleri için birkaç kez seçildi.

Duyuru

Adam, Javaland 2025'te 30 yıllık Java için açılış konuşacak ve ona önceden bazı sorular sorduk.

Falk Sippach: Adam, Java topluluğunda önemli bir figürsiniz ve platformun ve dilin evrimini nispeten günümüzde modellemenize yardımcı oldunuz. Java ile ilk kez ne zaman ve hangi sürümle temasa geçtiniz?

Adam Bien: JAVA'yı JDK 1.0'ın yayınlanmasından kısa bir süre önce değerlendirdim ve hevesli değildim. O zaman bir C ++ hayranıydım ve operatör aşırı yükü ile çok eğlendim ve dosyaları dahil ettim. İkim de Java'da yoktu. 1995 civarındaydı.

EMBARC Software Consulting GmbH'de Falk Sippach her zaman katılımcılar, müşteriler ve meslektaşları hakkında tutkulu uyandırabilecek Tutku Spark'ı arıyor. Java ortamındaki çoğu çevik yazılım geliştirme projesini 15 yılı aşkın bir süredir desteklemektedir. Topluluğun aktif bir parçası olarak (Juug Darmstadt'ın ortak organizatörü), bilgilerini makalelerde, blog yayınlarında ve konferans derslerinde veya kullanıcı gruplarında paylaşmayı seviyor ve çeşitli uzman etkinliklerin organizasyonunu destekliyor. Falk @sippsack altında tweet attı.

Falk Sippach: Önceki yayınlarınıza (kitaplar, dersler, atölyeler, …) bakarsanız, Java ekosisteminin ilgili birçok kilometre taşı dikkat çeker. Kariyerinizde sizin için dilin, kütüphanelerin, standartların ve en dikkat çekici araçların özellikleri nelerdi?

Adam Bien: Her şey uygulama ile başladı. İlk ticari projem Back -end RMI (RMI) ile bir sohbet uygulamasıydı. Ama Servels'in müsait olmasını bekleyemedim. Ortak Ağ Geçidi Arabirimi (CGI) ile bir uygulama CMS sunucu tarafı uygulamalıyım. CGI ile hiçbir deneyimim yoktu ve 1997 civarında Sun Microsystems Javaweb sunucusunun ilk versiyonu için sabırsızdım.

Bir sonraki proje, yine Javawecer ile birlikte bir e-ticaret çözümüydü. Burada Javabeans ve JDBC ile tüm arka uç uyguladık. Ürünlerin çeşitliliği gerçek bir meydan okumaydı. Uygulama sunucuları neredeyse karşılaştırılamazdı ve programlama deneyimi devredilemedi. J2EE'nin tanıtımı ile bu sorun arıların standardizasyonu ile çözüldü. O andan itibaren farklı ürünlerle verimli bir şekilde gelişebildim.

Quarkus'un fikri de beni şaşırttı. Arıların kullanımı ve aynı zamanda sonunda depozitin ortadan kaldırılması devrimciydi. Çoğu projede, modeller bana “Düşünmeme İzin Verme” gelişiminde bana yardımcı oldu ve bana yüzlerce gereksiz karşılaşmayı kurtardılar. Uygulamayı yapılandırmak ve katma değerin uygulanmasına odaklanmak için modellere güveniyoruz.

Şahin Sippiş: Java, özellikle diğer dil ve teknolojilere kıyasla, modern yazılımların geliştirilmesinde nasıl bir rol oynar?

Adam Arı: Java daha kolay hale geliyor ve gelişme gittikçe daha üretken hale geliyor. Java türünün güvenliği, Ruby on Rails'in 2006 yılı civarında artan popülaritesi ile gülümsemeydi, “ördek bahşişleri” daha ileri birim testlerle kodun verimliliğini ve okunabilirliğini artırmalıdır. Bunu, Java'ya dönmeye çalıştıklarını korumak zor bazı projeler izledi. Bugün programlama dillerinin çoğu -Safe gibi olmaya çalışıyor. JavaScript ve Python da tip güvenlik istiyor.

JPA olarak Ormi de gereksiz olarak damgalanmıştır: Nenql daha çevik ve anlaşılması daha kolay olmalıdır. Bugün tahliyeler JavaScript çerçevesinde çok popüler. 10 yıl önce popüler olan tüm Java hiperlerinin bugün diğer programlama dillerinde bulunduğunu hissediyorum.

Hatta Java'nın gereksiz yere hızlı bir şekilde düşük seviyeli bir programlama dili olduğu iddia edildi. Java yerine, daha yüksek, ancak daha az performans gösteren programlama dilleri kullanmalısınız. Aslında, Java çok hızlı. JavaScript veya Python'dan daha hızlı ve C ile karşılaştırılabilir.

Java sıkıcı, okunması kolay ve mükemmel bir araç ve ekosistemle “yapımcı olmayan” bir programlama dilidir. Bu nedenle, Java özellikle büyük projeler için uygundur. Origin dosyalarının doğrudan yürütülmesi gibi yeni Java özellikleri, Java'yı küçük uygulamalar ve komut dosyaları için ilginç hale getiriyor.

Şahin Sippiş: Sizi Java'nın sadakatini neredeyse 30 yıldır korumaya motive eden nedir?

Adam Arı: Başlangıçta mümkün olduğunca çok programlama dili kullanmak istedim. Java'nın büyük sorusu nedeniyle, bu stratejiyi hızlı bir şekilde bırakmak zorunda kaldım. Sun Microsystems, standartları ve üretim rezervlerini önceden belirler. Standartlara odaklandım ve artımlı bir şekilde öğrenebildim ve deneyim kazanabildim. Çevremde birçok çerçeve ilan edildi, kullanıldı ve reddedildi. Böylece tamamen farklı bir çerçeve kullanıldı. Deyimler edinilmeliydi, deneyim nadiren devredilebilirdi.

Son zamanlarda 15 yaşındaki bir projeyi modernize ettim. Düşündüğümden çok daha kolaydı. Java ile basit ve sıkıcı bir üretim kodu yazabildim ve boş zamanımda Jini, Javaspaces, Jxta, RMI, Jiro, Freett, Hazelcast ve sayısız başka çerçeve ile çok eğlenebildim. Hala Java'yı seviyorum ve müşterilerim memnun. Değiştirmek için herhangi bir neden görmüyorum. Yalnızca ön uçta, bağımlılık veya harici kitaplık olmadan saf JavaScript ile birleştirilmiş “Standart Web” saf ve web bileşenleri kullanın. “Java Yolu”. Bu arada, bu yaklaşım da giderek daha popüler hale geliyor.

Son yıllarda, şirkette çok ucuz olan Java, Quarkus ve sunucusuz mimarilerle bazı durumlarda ücretsiz olarak bile basit uygulamalar oluşturabildik. YouTube şortlarım (> 800) hakkındaki yorumlar da şaşırtıcı derecede pozitif-Java hala çok popüler ve birçoğu Java'nın özelliklerinden hala şaşırıyor.

Şahin Sippiş: Mevcut Java geliştiricilerine hızla gelişen teknolojik panoramada topun üzerinde kalmaları ve Java ile gelişmeleri için hangi önerileri verebilirsiniz?

Adam Arı: Hipes tekrarlanır. En önemli şey, mümkün olduğunca basit yazmaktır. Müşteri için katma değer her zaman ön planda olmalıdır.

Şahin Sippiş: Son olarak, geleceğe bir göz atmak istiyoruz. Önümüzdeki beş veya on yıl içinde Java için ne gibi zorluklar ve fırsatlar görüyorsunuz?

Adam Arı: Şu anda Java'da birçok yenilik var. Grailvm JavaScript, Python ve hatta WebAssembly'nin JVM'de yürütülmesini sağlar ve makine kodunda isteğe bağlı çeviri ile Grail OS, “saf java” -kubernet gibi görünür, Project Babylon -Billon, GPU üzerinde çalışma için bile bile GPU, Valhalla, modelin soğuk algınlığına yardımcı olur. Bu yüzden mükemmel görünüyor – belki yakında yeni bir java istiridye olacak.

Adam Bien Live ile denemek istiyorsanız, 1 Nisan – 3 Nisan tarihleri arasında Nürburgring'de gerçekleşen Javaland'a gelir.

(RME)