2024 Tasarruf Fuarı'nın kapıları açılıyor

Bakec

Member
09 Nisan 2024 18:49


Bakan Giorgetti, etkinliğin 14'üncüsünü açtı: “Yönetilen tasarruflar gelecekteki zorlukları fırsatlara dönüştürebilir”










Bakan Giorgetti 14. Tasarruf Fuarı'nın açılışını yaptı


Çalışma, Ekonomi ve Maliye Bakanı Giancarlo Giorgetti'nin İtalya'nın kalkınmasını desteklemede sanayinin merkezi rolünü yineleyen konuşmasıyla resmen başladı. “Yönetim altındaki varlıklar 2.300 milyar avroyu aşan İtalyan varlık yönetimi sektörü, mevcut gibi değişen bir bağlamla yüzleşmek ve ülkenin gelecekteki zorluklarını fırsatlara dönüştürmek için gerekli deneyim zenginliğine sahiptir.”


Mef'in sahibi tarafından belirlenen zorluklar arasında, her şeyden önce düzenleyici faaliyetlerle ilgili olanlar da yer alıyor. Giorgetti, “Avrupa düzeyinde, sermaye piyasasını rekabetçi hale getirmek için gerekli girişimlerin ertelenemeyeceği konusunda artık tam bir farkındalık var” dedi. Bu hedefe ulaşmak için en az 500 milyar avroya ihtiyaç duyulacak ve bu kaynakların önemli bir kısmı, zorunlu olarak özel sermayeden gelecektir”.


Assogestioni, Trabattoni'nin 40 yılı: “Ülke için tasarruf değeri ve fırsatlar yönetildi”


“Son yıllarda sektörümüz teklif, kalite ve şeffaflık açısından olgunlaştı. Bugün ister kurumsal ister özel olsun yatırımcılar, ülkenin siyasi ve sosyal aktörleri tarafından değer ve fırsat taşıyıcısı olarak tanınan profesyonel yönetime erişebiliyorlar.” Assogestioni başkanı Carlo Trabattoni, bu fırsatı değerlendirerek 2024 yılının Derneğin kuruluşunun 40. yıldönümü olduğunu hatırlatıyor.





Trabattoni, “Bugün, yönetilen tasarrufların toplumda her zamankinden daha fazla olağanüstü bir rol oynayabileceğini ekledi. Sektörümüz, getiri hedefini ekonomi üzerindeki etkiyle birleştirebilecek büyük miktarlarda sermayeyi hareket ettirme gücüne sahip” dedi.









Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik





Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik





İlgili
 
Üst