Bahar boyu hafta sonları 780 milyonluk darbe geliyor

Bakec

Member
“Bu yıl tüm turizm sektörünü etkileyen ve tatilin her yönünü etkileyen fiyat artışları köprüleri zorlayacak: Örneğin tatil paketleri geçen ay yıllık bazda +%8,2 artış kaydetti. ancak önemli artışlar aynı zamanda oranları +%6,9 oranında ayarlanan oteller ve diğer yapılardaki (pansiyon, pansiyon, tatil evleri vb.) konaklamalarla da ilgilidir; bu da yılda uçakla seyahatte +%8,4 gibi engelleyici bir artış gösterir: ulusal uçuşlar 19,1 arttı 2023'e kıyasla Avrupa uçuşları %16,5 oranında, treni seçenler için uluslararası uçuşlar daha iyi olacak: biletler %8 oranında artarken, otobüs ve otobüsler %4 oranında artış yaşayacak. En son yakıt artışları: yeşil yakıt yılın başından bu yana %8,3 oranında arttı ve dolu deponun maliyeti yaklaşık 7,5 avro daha fazla oldu”, Assoutenti'nin analizinden ortaya çıkıyor.


Başkan, “Baharda uzun hafta sonları İtalyanlara geçen yıla göre yaklaşık %10,5 daha pahalıya mal olacak, bu da önümüzdeki birkaç gün içinde aynı tüketimle seyahat edeceklere yaklaşık 780 milyon avroluk bir darbeye neden olacak” dedi. Gabriele Melluso.


Madde madde artışlar


Geçen yıla kıyasla madde bazında fiyat artışları şöyle: tatil paketleri +%8,2; oteller ve moteller +%6,9; diğer yapılarda konaklama +%8,4; otopark +%2,4; geçiş ücretleri +%1,9; trenler +%8,0; antrenörler +%4,0; iç hat uçuşları +%19,1; Avrupa uçuşları +%16,5; uluslararası uçuşlar +%7,3; eğlence parkları +%4,0: müzeler, tarihi anıtlar +%3,7; restoranlar +%3,8; çubuk +%3,2; dondurma salonları +%3,9; fast food +%3,8.

Tgcom24
Coldiretti: Üç İtalyandan biri 25 Nisan'da köprüyü yapacak


Üç İtalyan'dan biri (%34) 25 Nisan'da köprüyü inşa edecek ve yaz başlarından sonra soğuğun geri gelmesiyle olumsuz hava tahminlerine meydan okuyacak. Bu, yaylı köprülere ilişkin Coldiretti/Ixè araştırması ile doğrulanmıştır. İtalyanların büyük çoğunluğu, denizden sanat şehirlerine, kırsal bölgelere ve dağlara kadar, mevcut sınırlı süreyi en iyi şekilde kullanmalarına olanak tanıyan ulusal yerleri seçecek. Tercih edilen konaklama yerleri, akraba ve arkadaşların sahip olduğu veya sahip olduğu evler, ardından oteller ve oda ve kahvaltı konaklama yerleridir. Çiftlik evleri çok popüler. Coldiretti şöyle açıklıyor: “Baharda uzun hafta sonlarının sonuçları, zorlu uluslararası durumla bağlantılı endişelere rağmen neredeyse yaklaşmakta olan yaz turizm sezonu için önemli bir sinyali temsil ediyor.”
 
Üst