Yazılım Geliştirme: Javaland 2024 Konferansı için Röportajlar

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Javaland yıldönümü turu için Gregor Treffs, Sandra Ahlgrimm, Thomas Mots ve Gerd Aschemann ile konuştuk. Önceki deneyimleri hakkında rapor veriyorlar ve bu yıl tekrar orada olacaklar.

Hendrik Advers, JCP uzman grubunun bir üyesi olan Champion Java ve birkaç Javaone rock yıldızı hoparlör aldı. Kendi açık unsurları şirketi ile Hendrik şu anda Hedera Hashgraph'ı tasarlamaya ve hizmetlerini halka açık hale getirmeye yardımcı oluyor. EMBARC Software Consulting GmbH'de Falk Sippach her zaman katılımcılar, müşteriler ve meslektaşları hakkında tutkulu uyandırabilecek Tutku Spark'ı arıyor. Java ortamındaki çoğu çevik yazılım geliştirme projesini 15 yılı aşkın bir süredir desteklemektedir.

Javaland 2024 – Neden oradasın?

Gregor Treffs:
Gerçekte ilk dersimi Javaland'daki bir konferansta sakladım. Ve birkaç yıl boyunca Java programcılarını fonksiyonel programlama temeline yaklaştırması gereken Falk ile birlikte bir seminer yaptım. Etkinliğin açılışı ve olumlu atmosferi beni her zaman etkiledi. Canlı tartışmaların ve farklı bakış açılarının son derece zenginleştirici olduğunu düşünüyorum. Bu yıl “testler ve yeniden düzenleme” alanında derin bir daldırma oturumu sunmamın nedeni budur. Basit örneklere ek olarak, mülklere dayalı testler gibi canavar durum ortamlarında ve yeniden düzenleme amacıyla jqwik'in nasıl kullanılacağı kullanılabilir.

Sandra Ahlgrimm: Java topluluğunun en önemli konferansını kaybetmek istemedim.

Thomas çok: Javaland sadece eğlenceli! Rahat atmosfer, çeşitli formatlar, ev ve yurtdışından gelen konuşmacılar ve katılımcılar, bu yine her yıl, hem katılımcı hem de konuşmacı olarak. Özgürlük ve çeşitlilik, sadece eski tanıdıklara hayran kalmanıza değil, aynı zamanda düzenli olarak yeni insanlarla değişime girmenize yardımcı olabilir.

Buna ek olarak, Javaland her zaman yılın başında, kış tatili sonrasında, kişisel pilin şarj edildiği ve yeni fikir balonu olduğunda gerçekleşir. Bu yılın dönüşüyle, bu sadece zaman içinde.

Gerd Aschemann: Benim için Javaland her zaman konferans yılının en önemli özelliğidir. Heyecan verici derslere ek olarak, çeşitli topluluk etkinliklerinin gelmesini bekleyemem. Benzer insanlarla yeni şeyler keşfetmeyi ve rahat bir atmosferde fikir alışverişi yapmayı seviyorum.

Bu yıl Javaland onuncu yıldönümünü kutluyor. Birkaç yıldır normal bir konuk oldunuz. Javaland 10 yılı aşkın bir süredir nasıl gelişti?

Gregor Treffs:
Javaland 2016'daki ilk ziyaretimden gerçekten iyi gelişti. Ziyaretçi sayısı arttı, destek programında daha fazla cazibe merkezi ve vurgu var. Çevrimiçi dersleri takip etme olasılığı katılımı daha esnek hale getirir. Konferansın nasıl büyüdüğünü ve geliştiğini görmek güzel.

Sandra Ahlgrimm: İlk konferansım Javaland henüz Cyberland olarak tutulmamıştı. Şimdi Phantasialand'da zaten deneyimledim ve yeni pozisyonun ne hazır olduğunu görmek beni çok heyecanlandırıyor. Javaland konferansı her zaman güncel olmuştur. Bu nedenle, bu yıl yine heyecan verici bir “Aopulse” zamanı bekleyemem.

Thomas çok: 2016'dan beri oradayım, bu yüzden ilk iki yılı kaybettim (maalesef!). Her durumda, daha büyük hale geldi! Fısıltı aynı kaldı; Konferans alanındaki enerjiyi tam anlamıyla hissedebilirsiniz. Ve bu enerjinin korunması için konferans, birçok küçük, belki de şaşırtıcı olmayan şeylerde gelişmiş olmalı.

Ancak, bir gelişmeyi vurgulamak istiyorum: Konferans için yeni programa ilk kez bir aşama sunuluyor, böylece deneyim kazanabiliyorlar. Bu konferansa kavrama garantisi, çeşitli dinleyiciler sunuyor (gelen yeni dersler son yıllarda kesinlikle hak ediyor!)-ve Javaland da gelecek neslin ana hatipine yaklaşıyor.

Bu yıl meslektaşım Karl'ı yeni bir akıl hocası olarak destekleyebileceği için özellikle mutluyum. Karl, hazırlıklar sırasında fark edilen bir müzisyen olarak sahnede deneyim getiriyor. Şimdi ilk konferans dersine ne kadar titiz bir şekilde hazırlandığını deneyimlemek için, her akıl hocası kalbi açar (@KARL: Basınç Yok!
😉
)

Gerd Aschemann: Javaland konferansı en başından beri yüksek seviyedeydi, ama aynı zamanda yeni bir şeyler yapmaya cesaret etti ve yine, bazı şeyler işe yaradı ve diğerleri yapmadı. Yazılımın gelişiminin gerçek hayatında olduğu gibi: Javaland, işbirlikçi değişimin bilinmeyen bölgelerinde tekrar tekrar iter. Geçen yıl “Konferansta Konferansta Anal” ın o kadar iyi memnuniyetle karşılandığından çok mutluyum ki, ilgili tüm konular Tobias ve bana bunu tekrarladığımızı istedi.

Javaland'ın bu yıl yeni bir pozisyonu var. Beklentileriniz burada nasıl?

Gregor Treffs:
Javaland'ın Nürburgring'de nasıl çalışacağını merak ediyorum. Farklı derslerin yollarının, günün sonunda 10.000 adımınıza ulaştığınız Phantasialand'dan biraz daha kısa olacağını hayal edebiliyorum. Konferanslara gelince, sadece küçük bir şey olsa bile her zaman yeni bir şeyler öğrenme beklentisine sahibim. Ayrıca, hiç Nürburgring'e gitmedim ve pistle denemek için gerçekten heyecanlıyım.

Sandra Ahlgrimm: Fantasial'e ayak uydurmak zor olacak ve imkansız değil!

Thomas çok: Umarım Nürburgring'deki yeni merkez, öğrenme ve ağ oluşturma için yaratıcı bir resim sunar – bir kez daha iç ve dışarıdan bir karışımla, büyük dersler, canlı yerler ve sessiz bir geri çekilme. Ve eğer akşamları iyi bir müzikle güzel bir toplantı sunulursa, karşı hiçbir şeyim yok.

Ancak, seyahat bu yıl benim gibi bir toplu taşıma şoförü ve antrenman için özel bir zorluktur, en azından bana biraz görünüyor. Ama organizasyon ekibine bunun servis otobüsleriyle iyi çalışacağından tam olarak güveniyorum (ve elbette biletlerimi mekikle satın aldım).

Sonuçta: Gerçekten gerçekten iyi hale geldiğinden daha az bir şey beklemiyorum.

Gerd Aschemann: Elbette, değişim için cazibe merkezleri, sürüşleri ve kareleri (kahve, hackegarten, …) ile olağan ortamdan ayrılmamız biraz üzücü. Önceden topluluk etkinliğimiz için oda aradığımız için, birçok yeni seçenek sunan yerin mükemmel bir panoramik manzarasını elde edebildim. Javaland'ın da burada açık olmasından memnunum.

Javaland tekrar diğer konferanslardan ve hala bir iletişim konferansı olarak çıkmaya çalışır. Bu bağlamda ne fark ediyorsunuz?

Gregor Treffs:
Javaland her zaman geri bildirim için çok şey arar, eleştiriyi kabul eder, geliştirmeye ve sürekli deneyimlemeye çalışır. Atlıkarın arkasında topluluk için özel olarak tasarlanmış bir çadır inşa edildiğinde bir yıl kaldı. Taze dövüş sıcaklıkları nedeniyle, gelecek yıl tekrar kaldırıldı. Ancak, bu deneyin olağan kalıplardan çıkmak için alındığını önemli buldum.

IJUG toplantılarında, mevcut zorluklar şeffaf bir şekilde gösterilmektedir ve hangi desteğin gerekli olduğu. Özellikle Javaland tarafından kullanıcı gruplarının taahhütlü bakımından etkileniyorum. Çeşitli Java kullanıcılarıyla iletişim kurabileceğiniz Juug Café var. Tüm akışın topluluk tarafından tasarlandığı unutulmamalıdır. Bence, topluluğun böyle bir katılımı başka bir konferans sunmuyor.

Sandra Ahlgrimm: Pozisyon seçimi olağanüstü. Ne yazık ki, bu yılki dönem, Java topluluğunun harika bir konferansına denk geldiği için bir şekilde olumsuz bir şekilde seçiliyor (editoryal ekibine dikkat edin: bunun nedeni Phantasialand'dan ayrılmasından kaynaklanıyor).

Thomas çok: Topluluk etkinlikleri var! Ve sadece “açık alan” veya herkesin – ama daha çok kendiliğinden – dahil olabileceği diğer formatlar olmadan. Ancak, çok özel konuların daha küçük turlarda sıklıkla tartışıldığı ve kanıtlandığı kesin olarak planlanmış hazır olaylar. Ve bu olayların kitleleri çekmediği açık olsa da, yıllardır programda yer alıyorlar ve aynı zamanda Javaland çeşitliliğine katkıda bulunuyorlar.

Gerd Aschemann: Benim için topluluk, insanların çok çeşitli deneyimlerle karşılaştıkları ve bir değişime geldikleri anlamına geliyor. Javaland Konferansı her zaman bu değişimi özellikle yapısı ve çeşitli olay biçimleriyle desteklemiştir.

Soruları cevapladığınız için teşekkürler. Toplantıyı Javaland Konferansı'nda 9-11 Nisan 2024 tarihleri arasında Nürburgring'de görmek için sabırsızlanıyoruz.

Röportajın ortakları

• Gregor, Mannheim'daki Java Kullanıcı Grubu ve Yazılım Geliştirme Müdürü organizatörlerinden biridir. İlk programı, yazılmış bir metin macerasıydı. Bu arada, şimdi blogunda bazı makaleler yazıyor, dersler ve seminerler veriyor.
  • Sandra, Microsoft'taki bulut geliştiricisinin destekçisidir. Teknik hedefi esas olarak Azure platformundaki mimarlık ve mikro hizmet kaplarında Java üzerindedir. Her zaman Docker ve Kubernetes topluluğunu destekler. Berlin'deki Jug Berlin-Brandenburg ve Docker Meetup'un organizatörüdür.
  • Thomas, Hamburg'daki teknik direktör Krankenkasse için çevik bir teknik koçtur. O ve koçluk koleji: İçişleri, çiftlerin ve ekiplerin programlanmasını, TDD ve otomasyon testi yaparak diğer şeylerin yanı sıra işbirliği ve çevik programlama uygulamalarında ekipleri desteklemektedir.
  • GERD, serbest müşterilerini geliştirici ve yazılım mimarı olarak tavsiye eder. Amacı genellikle sürümün yapı/yapılandırma/yönetim konuları ve sürekli entegrasyon/dağıtım platformlarının oluşturulmasıdır.

(RME)