Vola benzin fiyatı tartışmalı

Bakec

Member
Urso: “Etkili reklam panoları”

İtalya’da yapılan bakana göre, reklam panoları söz konusu olduğunda, “bir piyasa sisteminde spekülasyona karşı koymayı mümkün kılan, tam şeffaflık ve dolayısıyla farkındalık ve beceri kazandıran, tamamen etkili olduğu kanıtlanmış bir önlemdir. tüketiciye seçin”.

Tüketiciler: “ÖTV’leri azaltmak için ekstra karları vergilendirin”

Tüketiciler aynı şekilde düşünmüyor: Assoutenti, uluslararası fiyat artışları vesilesiyle vergileri azaltabilecek bir otomatizm yaratarak, hükümetten özel tüketim vergilerine müdahale etmesini istiyor. Assoutenti başkanı Furio Truzzi’ye göre, “Hükümet, İtalyanların harcamalarını hafifletmek için sanayi fiyatlarında artış olması durumunda petrol ve motorin üzerindeki KDV ve özel tüketim vergilerinin düşürülmesine yönelik otomatik mekanizmalar getirerek harekete geçmelidir. hem erzak hem de gıda gibi yüksek nakliye maliyetlerinden etkilenen ürünler için. Bu arada, Meloni hükümetinden acilen müdahale etmesini istiyoruz, böylece bu günlerde yakıt vergileri tarafından garanti edilen ekstra kârlar özel tüketim vergilerini derhal kesmek için kullanılıyor. Petrol ve mazotta, önceki yönetici Draghi tarafından yapılanlarla aynı düzeyde Son olarak, çıkarmadan pompaya satışa kadar yakıt fiyatlarının oluşumu, gerçek spekülasyonun gizlendiği geçitler hakkında derinlemesine bir araştırmaya ihtiyacımız var “.

Benzin istasyonu görevlileri bile protesto ediyor

Ancak ikmal tesisi işletmecileri federasyonu Fegica, “Mimit tarafından iletilen ortalama akaryakıt fiyatlarının art arda on altıncı gün arttığının altını çiziyor. Hükümetin distribütörlere dayattığı kartel bunu başaramadı. Tedbir sadece yararsız değil” ancak verimsiz olma riskleri var”.

Saldırmak için muhalefet

Muhalefetler de saldırıyor: Demokrat Parti için Urso’nun açıklamaları “gerçeğin dışında”, ÇHC için bakan “sağır kulak veriyor”. Bu arada Assoutenti hesabı yapıyor: İtalyan otoyollarında dolaşan 15 milyon benzinli veya dizel araba ve sadece seyahat ve ardından geri dönüş için ortalama üç dolu depo olduğunu varsayarsak, Devletin, “dolu depoları” ile göç ve karşı- Exodus , yakıt vergileri sayesinde 2,2 milyardan fazla (kesin olarak 2.275.875.000 Euro) toplayacak: özel tüketim vergileri yoluyla benzin ve motorine uygulanan vergiler arasında ortalama 1.513.125.000 ve KDV yoluyla 762.750.000. Dernek, KDV ve özel tüketim vergilerinin bugün bir litre benzinde %55,6 ve dizelde %51,8 olduğunu hatırlatıyor.

Finans: “Yoğunlaştırılmış kontroller”

Bu arada yeşillik ve diğer yakıtların fiyatları son günlerde keskin bir şekilde artmaya devam etti, hatta tatilciler arasında en popüler olan otobanda self servis litre başına 2 euro sınırını aştı ve 2,7’lik rekor rakama ulaştı. euro. A8 Varese-Milano üzerinde. Assoutenti’nin “fiyat şeffaflığı konusunda vatandaşları korumak için yoğunlaştırılmış kontrollere” sahip olduğunun bilinmesine izin veren vergi polisinin müdahalesini talep ettiği ikinci dava.