“Sözde Standart veya Yarı Yasalı Çözümlerin Daha Fazla Dağıtım Bulduğu Java EE'de VAIUM”
Java topluluğunda, Java spesifikasyonları (JSR) ve açık kaynak projeleri taleplerine olan bağlılıklarıyla gelişimi giderek daha fazla teşvik eden birçok ilginç insan var. Burada bazılarını sunmak ve onlarla projeleri hakkında konuşmak istiyorum. Bu kez Werner Keil ile JCP Yürütme Komitesi'ne olan bağlılığından ve JSR 363 birimleri – yakın zamanda tamamlanan ölçüm birimini tamamladı.
Thorben Janssen: Werner, bize biraz bahset. Yazılım geliştirmeyi nasıl elde ettiniz ve bugün ne yapıyorsunuz?

Werner Keil'in Java ile 20 yılı aşkın bir süredir ilgisi var
Werner Keil: Nispeten erkendi. Raspberry Pi'nin programlamayı çocuklara ve gençlere getirme amacına sahip olduğu gibi, ziyaret ettiğim tatiller sırasında bilgisayar kursları vardı. O zamanlar, temel veya logo (“kaplumbağa” ile) gibi dillerle şakacı bir şekilde programlamanın ilk temel ilkelerini öğrendik.
Şirketlerde müşteriler veya staj için ilk siparişler alındıktan sonra uzun zaman harcamadı. Avusturya'daki bir müşteri aracılığıyla (1996'dan beri) Java ile çok erken çalışmak ve daha sonra başından beri deneyim kazanmak için şanslı bir durumdaydım. NextStep ve Objective-C, Oracle Database veya World Wide Web gibi diller gibi diğer gelişmeler, ilk aşamada, pratikte WWW veya Google'da oluşturulduklarında çalıştığımda biliyordum.
Bugün Java, Java EE veya Optimizasyon ile dünyanın her yerinden müşterilere, Mikro Hizmet veya “Otonom Sistem” anlamında Monolitik Sistemlerin dağıtımıyla çevik yöntemler kullanarak yardım ediyorum.
Janssen: Java dünyasına seyahat etmezseniz özel olarak ne yaparsınız?
Kama: Sadece profesyonelce değil, çok seyahat ediyorum. Boş zamanlarında veya iş gününden sonra olması daha olası teknik konulara, kitaplara ve makalelere ek olarak, bazen kurgu (romanlar, senaryolar) veya metinler yazmak için zaman vardır.
JCP'de ilişkili bir üye olarak
JANSSEN: Birkaç yıldır JCP Yürütme Komitesi'nde (EC) çalıştınız ve şimdi ilişkili bir üye olarak RI -Teletto oldunuz. Bizi kısaca TA CE çalışma yöntemiyle tanıştırabilir misiniz?
Kama: EC az çok “tavsiye” ya da Almanca Java teknolojileri için “denetim tavsiyesi”. Oracle'ın sürekli bir sandalyesi vardır ve 24 üye daha seçilir veya onaylanır. Bu, Oracle'ın bunu önerdiği anlamına gelir – ve eğer üyeler tarafından uygun olmayan olarak algılanmazlarsa (bu en az bir kez oldu) – genellikle teyit edilir.
Ana görev, değerlendirme ve yeni veya daha fazla gelişmiş mevcut Java Standartları (JSR) oyudan oluşur. Ayrıca, yeni ilişkili üyeleri üreten ve bunları temsil etmek için CE koltukları gibi idari JSR'ler de vardır.
JANSSEN: CE'nin yenilenmesinden önce üyeler genellikle büyük şirketler tarafından sağlandı. O sırada CE için koşmanızı sağlayan şey ve işi sizin için özel kılan nedir?
Kama: Bu tamamen doğru değil. Bekar insanlar nispeten uzun süredir dolaşımda. Doug Lea (daha yakın zamanda onaylandı, bu da beni uzun süreli bir seçim üyesi yapıyor) JCP'nin başlangıcından beri neredeyse oradaydı. Akademik ortamın bir profesörü olarak, bugünkü sürahiler veya insanlar kadar toplumu temsil etmeyebilir. Bununla birlikte, Apache Software Foundation ile güçlü odak Java'ya sahip bir açık kaynak organizasyonu da nispeten erkendi.
2005'ten beri JCP üyesiyim ve daha sonra spesifik olarak ilk JSRS (363 selefi) olarak katıldım. O zaman BEA (Oracle) sistemlerine) Java Portlet Standardına (JSR 168) veya diğerlerini Java İçerik Deposu olarak dahil eden müşterilerin projeleriyle yardım ettim. Bundan sonra, bir kez daha, Bea için, tüm EMEA bölgesinin tek dış danışmanıydım. Bu, yüksek danışman beklentilerinden kaynaklanmadı (diğerleri ile röportaj yapıldı, bazen bana danıştı).
Bu ve JSRS'deki faaliyet beni 2008'de bir CE adaylığı ile denemeye teşvik etti. Barack Obama'nın başkan olduğu aynı hafta CE'de seçildim.
Janssen: Oracle, Javaone'da Java EE 8 için yeni planlar sundu ve şimdi bunları JSR 366 – Java Platformu, Enterprise Edition 8 – EDR 2 olarak da yayınladı. Java EE'nin geleceğini nasıl görüyorsunuz ve JCP Yürütme Komitesi bunu hangi etkiyi alabilir?
Kama: Sonunda Oracle'ın yürütme komitesinde sadece bir sesi olduğundan, EC aslında Java EE 8 ve ötesinin geleceğini etkileyebilir. Bir Java-ee adayı JSR 350 (devlet yönetimi), yenileme oylamasında başarısızlıkla uzun bir gecikme ve biraz spesifik bir kurşun değişikliğinden sonra Oracle'a içsel olarak durduruldu.
Javaone'da Oracle, Java EE 9 için devam etmek isteyebileceğiniz bulutla ilgili olarak “durum yönetimi” için biraz farklı planlar sundu.
Javaone reklamları son zamanlarda yeniden düzenlendi. Oracle söz konusu olduğunda sağlığın yapılandırılması veya izlenmesi muhtemelen Java EE 9'un önünde planlanmamıştır. Bu bir utanç çünkü o zamana kadar, bahar ve benzer şekilde daha fazla dağıtım bulma gibi sözde standart veya yarı inceltilmiş çözümlerin bir boşluk oluşturuldu.
Öte yandan, Oracle açık kaynak sunmadığını veya JSR'sinde serbestçe bulunmadığını açıkladığından, JCP'nin (veya EC) diğer üyeleri fon ve deneyim görürlerse burada sunabilirler. Java EE Guardians veya mikroprofiller için girişim gibi hareketler, burada birkaç küçük tedarikçinin de bu standardı birlikte yapabilmesine yardımcı olabilir.
API ölçüm birimleri
JANSSEN: Ayrıca, yakın zamanda yayınlanan ölçüm birimi olan JSR 363 Ölçüm Arıları için özelliklerin lideri olarak çalıştınız. Bizi kısaca JSR ile tanıştırabilir misiniz?
Kama: JSR 363, verilere dayalı “değerler” veya verilerden biridir. 310 (JDK'nın bir parçası olarak) veya 354 (para ve para birimi) gibi daha uzmanlaşmış JSR ile yaklaşık olarak karşılaştırılabilir, ancak uygulama alanları söz konusu olduğunda daha esnektir. JSR, ölçüm birimini haritalamaya ve Fahrenheit'teki Celsius sınıfı veya pound veya taşlardaki kilogram gibi sayısal değer birimini dönüştürebilmeye yardımcı olur. Bazıları, F# veya daha fazla yeni C ++ sürümleri de dahil olmak üzere konuştu, benzer “kelimenin tam anlamıyla” veya hatta özel bir üniter destek sunuyor.
Önemli bir alan, kuruluş gelişimi ve Nesnelerin İnterneti idi “. Bu nedenle, JSR 363, Java Me 8 Incorporated ile çok az uyumlu JSR'den ve en azından Java 6'da çalışan tüm Java -s veya -EE ortamlarından biridir.
Birleştirme Cihazları genellikle önemli ölçüde daha uzun bir yaşam döngüsüne sahiptir. Örneğin, Java kullanma yetkisine sahiplerse, örneğin demiryolu veya otomobil projelerinin Java sürümü ile uzun süre kalması gerektiğini biliyorum. Güvenlik kontrolleri çok uzundur ve yapılması kolay değildir, çünkü Oracle veya Microsoft şu anda ürünün yeni bir sürümünü sunar.
Buna ek olarak, birimler ve JSR 363, veri veya değerler ve semantikleri olursa olsun diğer JSR için ilgi çekicidir – fasulyelerin doğrulanmasından büyük verilere, performansın yapılandırmasına, sağlığına veya izlenmesine kadar, sadece birkaç ad.
Janssen: JSR 363 için diğer planlar nelerdir? Başka bir sürüm zaten öngörülüyor mu yoksa spesifikasyon tamam mı?
Kama: Spesifikasyonlar şu an tamamlandı. Java'daki boyut ve fiziksel birimlere yardım ettiğimiz için, onlarca yıla ihtiyaç duyan ISO, BIPM veya NIST gibi standart kuruluşları, hatta bazen metrik sistem gibi bazı standartları tanımlamak için hedefliyoruz.
Teknik bakış açısından, değişiklikler SI 2018 standardının reformu konusunda beklenen BIPM Kongresi'nden elde edilebilir. Kesinlikle Javadoc ve benzerleri için. API üzerinde de bir etkisi olup olmadığını göreceğiz. Bu nedenle, Unity-api'nin bir MR'sinin 2018 sonuna kadar beklenebilir.
O zamandan önce, örneğin bulmaca modülleri sisteminden 9 IF Java, ayarlamalar öneren teknik gereksinimleri içerebilir. Modülerlik ve seçeneğe gelince, JSR 363 yine de 9 ve jigsaw ise Java'nın önemli ölçüde önünde. Çevreye bağlı olarak 5 ila 10 K mini-jar A (ayrıca 30 kbyte) tam profil arasından seçim yapabileceğiniz için, JSR'nin ihtiyacınız olan kısımları. Jigsaw sayesinde bunu yapılandırmak daha da kolay olabilir. Bugün temelleri sunuyoruz.
Smarthome gibi IoT projelerinin isteği üzerine, Eclipse Vakfı şu anda JSR 363'ü ve Eclipse projeleri için gerekli formları kullanılabilir hale getirmek için çalışıyor. İyi bilinen şirketler, otomotiv veya ilaç sektöründe olduğu gibi, bugün JSR 363 üretimini kullanıyor. Dolayısıyla, birim sistemler veya genişleme modülleri alanında olması muhtemeldir. Örneğin bazı ISO endüstrileri veya sertifikası için.
JANSSEN: JSR 363 ve JCP İcra Komitesi'nin faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz?
Kama: JSR 363 için giriş noktası University.github.io veya UOM.Technology veya UOM.SI (SI sistemi ve desteği için) gibi kısa formlardır. Yürütme Komitesi, üyeleri ve faaliyetleri JCP.org/en/partication/committee adresinde mevcuttur.
Janssen: Başka hangi projeler izliyor?
Kama: Hepsini listelemeyecek kadar çok. JSRS'den kalkarsanız, Man (JSR 363 için Eclipse desteği ile ilgili olarak) ve diğer tutulma projeleri hala bahsedilmeyi hak ediyor. Orada Eclipse Science Wg alanında bilimsel, sağlık veya biyoteknolojik alanda.
Mikroprofiller artık bir tutulma projesi olduğundan, bazı alanlarda, özellikle izleme veya konfigürasyonda da yardımcı olmaktadır. Ayrıca PCP (Performans Co-Pilot) ve Parfait gibi projelerde katkı ile destekledim.
Apache'deki bir gezi sonrasında, yeni mobil cihazların özelliklerini veya IoT'yi açık ve şeffaf bir şekilde sürdürebilmek için 2011 yılında kurucu ortağı olan OpendDR projesini yeniden etkinleştirdim. Ne yazık ki, bu Apache'de işe yaramadı, çünkü Eclipse'de olduğu gibi orada bir destek noktası elde etmek mümkün değildi (“Babel” sayesinde anadilinizdeki Klingons için de kullanılabilir ;-)).
Janssen: Kendinizi nerede bulabilirsin?
Kama: Şu anda esas olarak Almanya'daki Rhein-Main-Neckar bölgesinde. Çevrimiçi blog veya yayınlama esas olarak çeşitli açık kaynak projelerinde, ancak Twitter Ya da çok sık aktifim. Şirketimde www.catmedia web sitesi var. alan. Orada LinkedIn veya Xing gibi daha fazla iletişim seçeneği de bulacaksınız.
JANSSEN: Röportaj ve JCP Yürütme Komitesi ve diğer birçok projenizdeki sürekli başarı için teşekkürler.
((()))