Sevgili hayat, Meloni: Enflasyonla mücadele anlaşmasıyla gurur duyuyorum

Bakec

Member
28 Eylül 2023, 20.40

Başbakan, Palazzo Chigi’deki imza sırasında: “Millete güzel bir mesaj, en zor durumdaki vatandaşların yararına bir araç”. Urso: “Harcama-tasarruf çeyreği Pazar günü başlıyor”

“Meloni: “Millete güzel bir mesaj”

Başbakan, “Bu girişimin sahip olduğu ekonomik değerin çok ötesine geçtiğine yürekten inanıyorum” dedi. Bunun millete verilen iyi bir mesaj olduğunu düşünüyorum; vatandaşlara, İtalya’nın zor zamanlarda birlikte çalışma, hedeflere ulaşmak için bir topluluk olarak hareket etme becerisine sahip olduğu konusunda vatandaşlara verdiğimiz iyi bir mesaj. Temel tüketim mallarının fiyatlarını kontrol etmek için birlikte çalıştığımız bir araç olan bu anlaşmayı imzalamaya gönüllü olan tüm üretken dünyaya, tedarik zincirlerine, tüm kuruluşlara ve derneklere teşekkür etmek istiyorum.”

Urso: “Pazar gününden itibaren”

Ticaret ve İtalya Made in Italy Bakanı Adolfo Urso, “Enflasyonla mücadele çeyreği 1 Ekim Pazar günü İtalyan aileleri en çok etkileyen alışveriş arabası olan üç renkli araba ile başlayacak. Kontrollü ürünler olacak” hem gıda hem tüketim malları, hijyen ve çocuk ürünleri. Pazar günü başlaması ve tüm Noel dönemini kapsaması önemli” dedi.

%10 indirimli ürün sepeti: Üç renkli etikete dikkat edin

1 Ekim’den 31 Aralık’a kadar, indirimli veya kontrollü fiyatlarla temel ve yaygın olarak tüketilen gıda ürünlerinden oluşan bir sepet içeren “enflasyonla mücadele çeyreği” olacak. Süpermarket raflarında birçok temel ihtiyaç ürünü %10 oranında indirimli olacak; toplam harcamalarda aile başına ortalama 150 avro, tek başına gıda harcaması dikkate alındığında ise 100 avro tasarruf sağlanacak. İndirimli ürünler, Başbakanlık tarafından finanse edilen aşamalı reklamlara konu olacak ve hükümet tarafından yetkilendirilen özel “enflasyonla mücadele” üç renkli etiketle donatılacak.

İlgili