Scaroni ve Cattaneo Enel’e, Pontecorvo Leonardo’ya

Bakec

Member
Hükümet kaynakları, Terna’nın üst yönetiminin atamalarının CDP tarafından Perşembe günü bildirileceğini söylüyor. Dolayısıyla, Ekonomi Bakanlığı’nın listelenen dört ana şirketin önümüzdeki üç yıl boyunca liderliği için hazırladığı çerçevede hem teyitler hem de yenilikler var. Mayıs ayında ise şirketlerin üst yönetimi tarafından alınan işaretler genel kurulda yapılacak oylama ile sürecini tamamlayacak.

Meloni: “Dikkatli beceri değerlendirme süreci”

Başbakan Giorgia Meloni için, “Eni, Enel, Leonardo ve Poste’nin yeni üst yönetiminin atamaları, üyeliklerin değil, becerilerin dikkatli bir değerlendirmesinin sonucudur. Bu, hükümetin ekip çalışmasının mükemmel bir sonucudur. Teşekkürler. Bu şirketlerde İtalya’ya tutkuyla hizmet etmiş olanlara, bundan sonraki yöneticilere iyi çalışmalar diliyorum. Görevleri, tüm dünyada temsil ettikleri ulusun çıkarları doğrultusunda sağlam ve kalıcı ekonomik sonuçlar elde etmektir.”

Enel ve Eni’nin yeni Yönetim Kurulu

Enel Yönetim Kurulu’na Scaroni ve Cattaneo’nun yanı sıra Alessandro Zehenter, Johanna Arbib Perugia, Fiammetta Salmoni ve Olga Cuccurullo da katıldı. Eni’de yönetmenler listesinde Cristina Sgubin, Elisa Baroncini, Federica Seganti ve Roberto Ciciani yer alıyor. Eni’nin yeni yasal denetim kurulu, bunun yerine Giulio Palazzo, Andrea Parolini ve Marcella Caradonna (müdavimler), Giulia de Martino ve Riccardo Bonuccelli’den (yedekler) oluşacak.

Leonardo ve Poste Italiane’nin yeni Yönetim Kurulu

Pontecorvo ve Cingolani’ye ek olarak, Leonardo’nun yönetim kurulu üyeleri arasında yöneticiler Elena Vasco, Enrica Giorgetti, Francesco Macrì, Trifone Altieri, Cristina Manara ve Marcello Sala yer alıyor. Poste Italiane Wanda Ternau’da Matteo Petrella, Paolo Marchioni ve Valentina Gemignani.

Giden üst yönetime Mef’ten teşekkür

Mef, bir notta “başkanlar Lucia Calvosa, Michele Crisostomo, Luciano Carta, Bianca Maria Farina, genel müdürler Francesco Starace ve Alessandro Profumo ve giden tüm yöneticilere, şirketlerin son yıllarda yaptığı çalışmalar ve elde ettikleri sonuçlar için teşekkür ediyor. “.