Safari Sistem Tercihleri Nerede ?

Murat

New member
Safari Sistem Tercihleri Nerede?

Safari tarayıcısının sistem tercihlerini bulmak bazen kafa karıştırıcı olabilir, ancak endişelenmeyin, çünkü bu adımlarla bu tercihleri kolayca bulabilir ve özelleştirebilirsiniz. İşte Safari tarayıcısının sistem tercihlerini bulmak ve düzenlemek için izlemeniz gereken adımlar:

1. Safari Tarayıcısını Açın:

İlk adım, Safari tarayıcısını açmaktır. Bu, genellikle Mac bilgisayarlarınızın altında bulunan Dock'taki mavi pusula ikonuna tıklamakla yapılır. Alternatif olarak, "Uygulamalar" klasöründen Safari'yi başlatabilirsiniz.

2. Menüyü Açın:

Safari açıldıktan sonra, ekranın üst kısmındaki menü çubuğundaki "Safari" seçeneğine tıklayın. Bu, bir açılır menüyü açacaktır.

3. Tercihlere Gidin:

Açılan menüde, "Tercihler" seçeneğine tıklayın. Bu seçenek Safari'nin ayarlarını düzenlemenize olanak tanır ve istediğiniz değişiklikleri yapmanızı sağlar.

4. Genel Tercihler:

Tercihler penceresi açıldığında, sol üst köşedeki sekme menüsünden "Genel" sekmesine tıklayın. Bu sekme genel tarayıcı tercihlerini içerir, ancak sistem tercihlerini bulmak için bir sonraki adıma geçmeniz gerekecek.

5. Gelişmiş Ayarlar:

Genel sekmesinde, pencerenin alt kısmında "Gelişmiş" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda, daha fazla tercih seçeneği görünecektir, ancak hala sistem tercihlerini bulmamız gerekiyor.

6. Gelişmiş Sekmeye Geçin:

Gelişmiş sekmeye tıkladıktan sonra, açılan pencerenin üst kısmındaki sekme menüsünden "Gelişmiş" sekmesine geçin. Bu adım, daha fazla tercih seçeneğini açacaktır, ancak hala sistem tercihlerini bulmamız gerekiyor.

Bu adımları izledikten sonra, Safari'nin sistem tercihlerini bulacaksınız. Ancak, bu tercihlerdeki her seçeneğin ne yaptığını anlamak önemlidir, böylece tarayıcınızı en iyi şekilde özelleştirebilirsiniz. Örneğin, güvenlik ayarlarınızı nasıl yapılandıracağınızı, tarayıcı geçmişinizi nasıl temizleyeceğinizi veya çerezleri nasıl yöneteceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz.

Şimdi, "Safari Sistem Tercihleri Nerede?" hakkında sıkça sorulan bazı sorulara cevap verelim:

1. Safari'de Güvenlik Ayarlarını Nasıl Değiştiririm?:

Güvenlik ayarlarını değiştirmek için, Safari'nin sistem tercihlerindeki "Güvenlik" bölümüne gidin. Burada, web siteleri için engelleme, çerez yönetimi ve web sitesi kimlik doğrulaması gibi çeşitli güvenlik seçeneklerini bulacaksınız.

2. Safari'de Geçmişi Nasıl Temizlerim?:

Tarayıcı geçmişinizi temizlemek için, yine Safari'nin sistem tercihlerindeki "Gizlilik" bölümüne gidin. Burada, tarayıcı geçmişinizi, çerezleri ve diğer izleme verilerini temizleyebileceğiniz bir seçenek bulacaksınız.

3. Safari'de Çerezleri Nasıl Yönetirim?:

Çerezleri yönetmek için, yine Safari'nin sistem tercihlerindeki "Gizlilik" bölümüne gidin. Burada, çerezleri kabul etme veya reddetme, mevcut çerezleri görüntüleme ve belirli web siteleri için istisnalar eklemek gibi çeşitli çerez yönetimi seçenekleri bulacaksınız.

Safari tarayıcısının sistem tercihlerini bulmak ve düzenlemek aslında oldukça basittir. Bu adımları izleyerek, tarayıcınızı istediğiniz gibi özelleştirebilir ve daha güvenli ve verimli bir tarama deneyimi elde edebilirsiniz.

Ilay

New member

Safari tarayıcısının sistem tercihlerini bulmak bazen kafa karıştırıcı olabilir, ancak endişelenmeyin, çünkü bu adımlarla
Selam takip edenler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mac'te Safari sistem tercihlerine ulaşmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekir
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod

Safari tarayıcısının sistem tercihlerini bulmak bazen kafa karıştırıcı olabilir, ancak endişelenmeyin, çünkü bu adımlarla
Selam düşünce insanları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Murat

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iPhone'da Safari sistem tercihlerine ulaşmak için ise "Ayarlar" bölümüne gitmek ve "Safari" seçeneğini seçmek gerekir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Ilay' Alıntı:
Selam takip edenler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mac'te Safari sistem tercihlerine ulaşmak için aşağıdaki
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Ilay

Ceren

New member

Merhaba bilge insanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Murat

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Ilay' Alıntı:
Selam takip edenler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mac'te Safari sistem tercihlerine ulaşmak için aşağıdaki
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ilay

Sarp

New member

Merhaba uzmanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Murat

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Ilay' Alıntı:
Haksız değilsin @Ilay ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Tolga

New member

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Murat

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Portakalkafa' Alıntı:
Selam düşünce insanları İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Murat Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iPhone'da Safari sistem
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Portakalkafa

Sena

New member

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Murat

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Detaylara girsem uzar ama bende kalan sonuç bu

Ceren' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Murat Bir minik destek de benden gelsin istedim Açıkçası söylediğin
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Ceren

Tolga' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Murat
Fikir güzel ama eksik kalmış @Tolga, birkaç örnek daha iyi olurdu

Sarp' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Murat Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :) Haksız
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sarp, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım