PRP Tedavisi

Gülay

Global Mod
Global Mod
Platetelet rich plazma sözlerinin kısaltılması olan PRP, trombositten güçlü plazma manasına gelir. Trombositler bedenimizde bir faydalanma, kesik vs. olduğunda güzelleşmeyi başlatmak için o bölgeye birinci gelen hücrelerimizdir. Büyüme faktörleri içerirler. PRP tedavisi uygulamalarının mantığı bedende güzelleşmeye, yenilenmeye muhtaçlık olan bölgelere kanımızdaki bu hücreleri enjekte ederek bedenin kendi kendini tamir etmesini uyarmaktır.

PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Hastadan özel kan tüplerine alınan 8-10 cc kan, santrifüj aygıtından geçirilir. Hastanın kanının trombositten güçlü olan kısmı ayrıştırılır. Hastanın sıhhat ya da estetik gayeli gereksinimlerine göre trombositten varlıklı serum kısmı ilgili bölgeye enjekte edilir. PRP tedavisi için seans sıklığı ve sayısı kişinin durumuna ve taleplerine nazaran değişebilmektedir.

PRP Tedavisi Nelere Güzel Gelir? (Kullanım Alanları)


  • Saç dökülmesi


  • Saç ekimi daha sonrası


  • Dizlerde kireçlenme, sıvı azalması, menisküs faydalanması


  • Tenisçi dirseği


  • Yüz gençleştirme, sivilce izleri, lekeler


  • İnfertilite (Kısırlık)
Ozonlu PRP Tedavisi

Hastanın kanından elde edilen trombositten varlıklı plazmanın içerisine ozon gazı eklenmesiyle PRP tekniğinin aktifliğini 300 kata kadar artıran bir öteki tedavi usulüdür. Kliniğimizde ozonlu prp tedavisi uygulamaları da yapılmaktadır.

PRP ve Saç Dökülmesi

Bilhassa de ince telli saçları güçlendirir. Hiç saç kökü olmayan bir yerden PRP ile saç çıkarmak mutlaka mümkün değildir. Bu niçinle aldatıcı reklamlara inanmamalısınız. Ancak saç dökülmesi yaşama ihtimaliniz yüksekse ya da halihazırda başlamış bir saç dökülmesi mevcutsa PRP tedavisi ile dökülmeyi yavaşlatabilir hatta durdurabilirsiniz.

PRP Tedavisi ve Diz Sorunları

PRP tedavisi, dizlerdeki sıvı kaybı, menisküs sorunları, kireçlenme, spor faydalanmaları üzere durumlarda pek tesirlidir.Hastanın kendi kanından elde edilen PRP gereci dize enjekte edilir. Uygulamadan daha sonra dize açma kapama hareketleri yaptırılarak dağılımın yeterli olması sağlanır. daha sonrasında buz uygulanabilir.İşlemden daha sonra üç gün hasta dizlerinin üzerinde fazlaca fazla kalmamalıdır.İlk 3 gün ağrı olabilir, bu durumda parasetamol alınabilir.

Yüze (Cilde) PRP Uygulaması

Süreçten daha sonra iğne yerlerinde birkaç gün sürebilen kızarıklık, morluk olması olağandır. Cildin güneşten korunması değerlidir, iğne süreci ile hassaslaşan cildi güneş koruyucular ile ultraviyolenin ziyanlı tesirlerinden korumak gerekir.

PRP Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir sefer yaptırmak kâfi midir?

Seanslar halinde uygulanır. 2-4 hafta aralıklarla en az 3 seans yapmak gerekir.

Yan tesiri var mıdır?

Hastanın kendi kanı kullanılarak uygulanan bir tedavi olduğu için alerji vb. yapmaz. Yalnızca enjeksiyon bölgelerinde süreksiz kızarıklık, morluk olabilir.

PRP hangi durumlarda uygulanmaz?


  • Gebelik, emzirme


  • Kanama pıhtılaşma bozuklukları


  • Kan sulandırıcı kullanması


  • Otoimmün hastalıklar
 
Üst