“Pnrr ile ilgili çeşitli usulsüzlük raporları”

Bakec

Member
13 Şubat 2024, 21:05


“Uygulayıcı kurumlar tarafından fonların yanlış kullanımı”, kaynakların %70'i halihazırda tahsis edilmiştir. Vergi kalkanının uzatılmasına hayır




Pnrr kaynaklarının kullanımında “mütevazı” ilerleme


“Kullanıma sunulan büyük miktardaki kaynaklara rağmen, bunların uygulayıcı kurumlara tahsisinde yeterince ileri bir aşamanın kaydedilmesine rağmen, yaklaşık 142 milyara eşit, yani 70'in üzerinde, bunların kullanımında mütevazı bir ilerleme kaydedildi. Pnrr kaynaklarının yüzdesi”. Bu husus, Sayıştay Başsavcılığı tarafından adli yılın açılış töreninde vurgulanmıştır. “Meclis Bütçe Dairesi tarafından toplanan en son verilere göre, belgede hatırlandığı üzere 26 Kasım 2023 tarihi itibarıyla ReGIS platformunda yer alan bilgilere göre; 28,1 milyar harcandı (Pnrr'ın toplam Avrupa kaynaklarının yaklaşık %14,7'si)beklenen hedeflerin tümüne ulaşmak için harcanması gereken 138,2 milyar dolar kaldı. ancak miktar olarak önemli ölçüde daha büyük olacaklar.”



Rdc'nin sağlanmasında hâlâ kritik sorunlar var


Silvestri'nin raporuna göre bazı “kritik sorunlar” da 2023'te tespit edildi.Vatandaşlık Gelirinin sağlanması. Bu, sunumu sahte belgeler başvuru sahipleri tarafından veya katkı payına düzensiz kabul. “Bu noktada – dedi Silvestri – Devlet yetkililerinin kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasına yol açan davranışlar nedeniyle soruşturulmasını içeren yolsuzluk veya kötü yönetim olgularına özel dikkat gösterilecektir. İşletmelere verilen mali desteklere ilişkin olarak, “Yanlış algı (yanlış beyan veya iddialar yoluyla) veya bunların usulsüz kullanımı nedeniyle ortaya çıkan kritik hususlara ilişkin ilk kararlar kaydedildi. Geçtiğimiz yıl GSE'nin enerji verimliliğine sağladığı katkılarla ilgili çok sayıda cümle ortaya çıktı.



Vergi kalkanının uzatılmasına gerek yok


“Belirtilen garanti sistemi, psikolojik unsurun düzenleyici çerçevesiyle birlikte, sözde 'vergi kalkanı'nın (aktif davranışı ağır ihmalin uygulama kapsamından hariç tutmayı amaçlayan) daha da genişletilmesini gereksiz kılıyor gibi görünüyor, 'İmzalama korkusunu' gidermek için pandemi döneminde istisnai olarak uygulamaya konuldu”. Sayıştay Başkanı Guido Carlino, Kamu Sözleşmeleri Kanunu ve 2022 tarihli 149 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan ve “ciddi ihmalin daha kesin bir tanımını” sağlayan kuralları “önemli” olarak tanımlayarak bunu söyledi.



Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik





Ayrıca okuyun
sponsorlu içerik






İlgili
 
Üst