Önbellekleme, Konferanslar ve Anonim Sistemler: Christoph Engelbert ile Bir Konuşma

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Java topluluğunda, Java spesifikasyonları (JSR) ve açık kaynak projeleri taleplerine olan bağlılığıyla gelişimi teşvik eden birçok ilginç insan var. Burada bazılarını sunmak ve onlarla projeleri hakkında konuşmak istiyorum. Bu kez Hazelcast'tan Chris Engelbert ve geliştiriciler için ilişkiler direktörü olarak çalıştım.

Thorben Janssen: Merhaba Chris, lütfen bize biraz konuşun. Yazılım geliştirmeyi nasıl elde ettiniz ve bugün ne yapıyorsunuz?

Christoph Engelbert

Christoph Engelbert

Chris Engelbert: Nasıl gördüğünüze bağlı olarak, tamamen klasik değil (veya diğer perspektifte tek gerçek yolda) yazılımın gelişimine gelmedim. 10 veya 11 yaşında bir C64'ü hacklemeye başladım – esas olarak mevcut koddaki (Play) ve elbette iyi eski üssünde değişiklikler yoluyla. Ayrıca montajla kısaca yüzleşmeye çalıştım, ancak maalesef o anda hiçbir yığın taşması yoktu, bu yüzden fikri beklemeliydim.

Bunun yerine, daha güçlü bir makineye ihtiyaç vardı. PC'de C ve C ++ ile başladım ve onunla uzun süre kaldım. O zaman Java ile ilk denemelerden 1.2 veya 1.3 kez nefret ettim. Kiche'deki Java hakkında bildiğiniz tek şey buydu: yavaş yavaş, bellek depolamak, yatırım yapılmamış, bir kelimede çekici olmayan. Öyleyse diğer yıllar boyunca C ++ 'a geri dönelim. Retrospektifte, son derece kötü bir fikir
😉

Java'da yazılmış olan bir MMORPG (oyunlarla hiçbir ilgisi olmayan insanlar, çevrimiçi rol oynama oyunu) için ücretsiz yedek oyun sunucusu kullanarak Java 1.5 ile Java'ya geri döndüm.

Deneyim sadece göze değil, aynı zamanda yenilikçi idi. Hala buradayım. Dilin hafızamın dehşeti ile hiçbir ilgisi yoktu. Sorunun gerçek cevabı: Ben içine girdim.

Janssen: Java dünyasına seyahat etmezseniz özel olarak ne yaparsınız?

Engelbert:
Yukarıda okuyabileceğiniz gibi, tutkuyla oynamayı seviyorum. Steam hesabımın ekstrapolasyonu muhtemelen çoğu insanı delirir. Aksi takdirde çok seyahat etmeyi seviyorum, bu yüzden özel bireyimi kastediyorum, yine de işimde kalıcı olarak seyahat etsem bile.

Bunun dışında hayatım oldukça “şok edici”. Programlamayı seviyorum, yeni şeyler denemeyi seviyorum (ayrıca gıda teknolojileri!) Ve ağ protokolleri çöküşü benim büyük hobim. Bu, geçmişte üzerinde çalıştığım tüm oyun sunucularında kaldı. Şu anda mobil uygulama ve Gateway Lightfy arasında dahili olarak kullanılan Osram Lightfy protokolü üzerinde çalışıyorum.

Janssen: Hazelcast Inc. için geliştiriciler için ilişkiler direktörü olarak çalışıyor. Bu işi sizin için özellikle ilginç kılan nedir ve günlük işinizi nasıl hayal edebiliriz?

Engelbert:
Günlük işimle başlayalım, nispeten iyi açıklandı: Taksi – Havaalanı – Havaalanı – Taksi – Otel, bir şeyler yapmayı mı unuttum? Oh evet, konferans merkezi, dersler … gerçekte nispeten iyi. İşimin çoğu dünyaya uçmak ve fındık sözünü yaymak.

Buna eklenir, topluluk öbek yayınının yönetimi açık kaynaklı bir projedir ve Twitter, Facebook, Grid, GitHub, Stack Overflow gibi ilgili iletişim kanallarının organizasyonu, neredeyse olağan şüphelerdir. Bunun dışında, elbette, blog yayınları ve konferansın ziyaretlerinin organizasyonu.

Bence, iletişim ve insanlarla doğrudan temas işi özellikle ilginç hale getiriyor. Sadece bilgisayarı için yaşayan eski bir 10 yaşındaki bir çocuk için biraz garip bir açıklama biliyorum. Ama insanların sahip olduğu, kullanan veya sorunların çözüldüğünü görmeyi ve hissetmeyi seviyorum. Bunun dışında, daha önce de belirtildiği gibi, yabancı yiyecekleri denemeyi seviyorum. Çevredeki bir şey görmüyorsanız, en azından yerel yemekler!

JANSSEN: Hazelcast ile IMDG “operasyonel bellekte işleme platformu” sunuyor. Aşağıda ne hayal edebilirim ve ne için kullanabilirim?

Engelbert:
Bu harika pazarlama konuşması için olağan soru budur. Farklı fındık özelliklerini yansıtan birkaç çalışma noktası vardır. En basit amaç dağıtılmış bir önbellektir. Uygulaması JCache veya Java.util.map ile Hazelcast, bunun için uygun erişim hızı için optimize edilmiş iki temel değer mağazası sunar.

Başka birçok özellik de var. Her Java geliştiricisinin bildiği arılarla uygulamalarda “şeffaf” yazılım olarak kullanılabilmeleri için Java koleksiyonlarının ve Java yarışmasının (Execmentorservice, Lock, Semaphore …) tam arılarını pratik olarak uyguladık.

Genel konsept için en sevdiğim karşılaştırma her zaman: RAM'de daha fazla işleme özelliği hayal edin.

JANSSEN: Java EE 7'nin bir parçası olarak JCACHE uzmanları grubunun (JSR 107) bir üyesiniz, ilgilenmeniz gereken açık şantiyeler var mı?

Engelbert:
Evet, kesinlikle açık şantiyeler var. Mevcut JCACHE spesifikasyonu “13 yaşında gerçekten yeterli ve özellik teknolojisi artık oldukça iyi” bir uzlaştı. JCache 1.1 gibi belirli akımdaki bazı küçük şeyleri tamamlamak için çalışmalar devam etmektedir. Ama büyük bir şey çıkmayacak.

Bu nedenle bir sonraki büyük adım JCache.next veya JCache 2.0 olacaktır. Asenkron yöntemler, muhtemelen işlemler ve benzerleri gibi şeyler buraya eklenecektir. Şu anda burada aktif olarak dahil değilim.

Janssen: Java EE 8 ve EE 9'dan ne bekliyorsunuz? Özellikle sizinle ilgilenen argümanlar var mı?

Engelbert:
Öyleyse yanlış olanı sorun. J2EE Times'da en son Java EE ile aktif olarak çalıştığımda, itiraf etmeliyim, bununla sınırlı ölçüde ilgileniyorum. JCP EC'nin (Java Topluluğu Süreç Yönetici Komitesi), yani Java Spesifikasyonları Konseyi'nin bir üyesi olarak, kesinlikle anlamı görüyorum ve Oracle'ın Java EE ve sürekli olduğu gerçeği için sürdü. Ancak, parmaklarımı özel ve profesyonel olarak dışarıda tutuyorum. Adil, bence, bireysel özelliklere göre değil, bence Java ee – abstrac sanatının toplam çalışmasından buraya bağlanmalıyım.

Janssen: Başka hangi projeler izliyor?

Engelbert:
Daha önce de belirtildiği gibi, şu anda Osram LeagueFify LAN protokolü aracılığıyla mücadele ediyorum ve belirli bir açık geliştiriyorum. Aksi takdirde, Incorporated Systems ile oynamayı seviyorum, bu yüzden Yocto dağıtım ve genel olarak gemideki bilgisayarlara giden her şey gibi şeyler. Bu, “Bilgisayar bazında çocuk oyun sistemleri” geliştirdiğimde geçmiş tarafından da engellendi.

Aksi takdirde, Almanca konuşan, topluluk veya benzeri şeylerden Java ve JVM konuları için yavaş fikirlerim gibi aptal fikirler düşünüyorum.

Janssen: Kendinizi nerede bulabilirsin?

Engelbert:
Genellikle Twitter'da ilk (@Noctarius2k), muhtemelen en aktif iletişim kanalı. Hemen sonra bunlardan bahsettik, burada da çok aktifim. 450'den fazla üye ile, bu “çok fazla bira fikri” ni oldukça başarı olarak tanımlardım. Tabii ki, herkes kendi davetlerini (http://bit.ly/jvmg- davet) oluşturmaya ve tartışmaya veya basitçe okumaya davet edilir.

Aksi takdirde gözlerinizi konferanslarda veya Java kullanıcı gruplarında açık tutun. Benimle tanışma olasılığı yüksek ve bira getirirseniz bana da dönebilirsiniz
😉

Janssen: Röportaj ve Hazelcast ve diğer projelerinizle sürekli başarı için teşekkürler.

((()))