Noel’de 5 milyon İtalyan restorana gidecek: kişi başı ortalama harcama 74 euro

Bakec

Member
Sunulan menülerFipe, 74 avroluk harcamanın restoranların yüzde 83,2’sinde altı geleneksel yemekten (taze ev yapımı makarna, haşlanmış et, pandoro ve panettone) oluşan “her şey dahil” menü için kullanılacağını vurguladı. Küçüklere yönelik ise işletmelerin %37’si ortalama 30 euro fiyatla kişiye özel menü düzenlemiş.






Aralık Ayında Catering Yılın en önemli aylarından Aralık ayında yılbaşı trendi catering sektörünün performansına önemli katkı sağlıyor. Fipe Çalışma Merkezi’nin tahminlerine göre sadece bu ay Aileler yaklaşık 8,5 milyar euro harcayacak Ev dışında gıda tüketimi için. Bunlara, bu yıl özellikle çok sayıda olan öğle yemekleri, akşam yemekleri ve şirket toplantılarından elde edilen gelirler de ekleniyor.



“Rakamlar bize, tek başına catering cirosunun %10’unun biraz altında bir değere sahip olan Aralık ayının, karmaşık bir bağlamın varlığına rağmen işletmelerin bu yılki beklentilerini doğruladığını gösteriyor”, altını çiziyor Lino Enrico StoppaniFipe-Confcommercio’nun başkanı.



Restoran sahipleri tatilden umutluRestoran sahiplerinin tatil sezonundan beklentileri neler? Fipe’a göre iklim iyimser; bir öncekine göre daha iyi bir Noel olacağına inananlar ile daha kötü beklentilere sahip olanlar arasındaki denge hâlâ olumlu ve %17’nin üzerinde.



Fipe Başkanı: “Kamu işletmelerinin toparlanması konsolide ediliyor” “2023, hammadde fiyatlarındaki artışlar da dahil olmak üzere önündeki engelleri büyük bir kararlılıkla bir kez daha aşmayı başaran kamu işletmelerinin toparlanmasının konsolidasyonu açısından önemli bir yıl oldu ve personel alımında zorluklar”, yorumunu yaptı Stoppani.
 
Üst