Java EE'nin mevcut gelişimi hakkında Adam Bien ile röportaj

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod
Java topluluğunda, Java spesifikasyonları (JSR) ve açık kaynak projeleri taleplerine olan bağlılığıyla gelişimi teşvik eden birçok ilginç insan var. Yavaş yavaş sunmak istiyorum. Bu kez Adam Bien ile Java EE'nin mevcut gelişimi ve geliştirici topluluğunun olası katılımından bahsettim.

Thorben Janssen: Adam, bize biraz bahset. Yazılım geliştirmeyi nasıl elde ettiniz ve bugün ne yapıyorsunuz?

Adam Bien, Almanya'da en iyi bilinen Java geliştiricilerine ait

Adam Bien, Almanya'da en iyi bilinen Java geliştiricilerine ait

(Resim: github.com/adambia)

Adam Bien: Bilgisayarlar beni her zaman büyüledi. 12 yaşında ZX 128 KB spektrumunu aldım. Yakında planlamaya başladım. Sonra Turbo Pascal, C, C ++, Java ve JavaScript geldi (hala Livescript gibi).

Janssen: Yazılımın geliştirilmesinde hareket halinde değilseniz özel olarak ne yaparsınız?

Bien:
Özel olarak özel olarak geliştirme :). 10 yıl önce ısıtmamı ihlal ettim. GitHub'daki projelerimin çoğu boş zamanlarında yaratıldı. Ben de sunucumu açıyorum. Donanım ve yazılım bileşenlerini düzenli olarak seçiyorum. Zaten ilk kullanılabilir sürümlerde Docker'ı kullanmıştım.

JANSSEN: Peki sandviçlerinizi ne kazanıyorsunuz?

Bien:
Java bölgesinde serbest danışman olarak çalışıyorum-/-java ee. Çoğu zaman, mimarlık, kod incelemeleri, ilk yardım, yazılım geliştirme konusunda tavsiyelerdir, genellikle zaman problemleri ve kararsız sistemlerde bana yardımcı olacağım. Davet edilen iç kurumsal etkinlikler de giderek daha popülerdir.

Yılda üç ila dört kez Monaco-airhacks.com havaalanında çeşitli konularda Java EE seminerleri yapıyorum. Kısa süre önce bir çevrimiçi varyant (airhacks.io) yayınladım. Makaleler ve kitaplar çalışma gezileri sırasında oluşturulur.

JANSSEN: Java EE'nin büyük bir destekçisi olarak biliniyor musunuz, Oracle ve Java EE 8 çevresindeki mevcut durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bien:
Oracle çalışanları, San Francisco'daki son Javaone konferansından JCP'nin en üstünde olduğu ve diğer iç projelere atandığından daha aktif olmayan hale geldi. Ancak topluluk daha aktif hale geldi. Java EE 6'dan zaten çok memnun olduğum için, Java EE 8'de kritik olmayan olası bir dönüş görüyorum.

Oracle'ın pozisyonu zaten stratejik olarak ilginç. Java EE, Weblogic popülerliğine yardımcı oldu. Özellikle en büyük projeler, çalışanları bir üreticinin tescilli özellikleri haline getirme konusunda isteksizdir. Java EE'nin ihmali, WebLogic satış rakamları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.

Cam balıkların ticari desteğinin sona ermesi, Wildfly ve Payara'ya zaten bir toplu çıkışa neden oldu. Oracle, bulut teklifinize dikkat etmek isteyebilir.

JANSSEN: Topluluğun taahhüdündeki artış son haftalarda ve aylarda giderek daha açık hale geldi. Ancak Java topluluğu, Java EE'nin daha fazla gelişmesini etkileyebilir mi?

Bien:
JCP, Java topluluğunu temsil ediyor. İşlem. Bu yüzden katılmanın tüm yollarına sahibiz. Daha fazla gelişime katılımdan aktif olmayan bir spesifikin tamamen satın alınmasına kadar (bkz. “JSR'nizi oluşturmak mümkün mü? – Java topluluğunun (JCP) Heather Vancura ile sürecine ilişkin röportajda”) her şey düşünülebilir.

JANSSEN: Katılmak istiyorsanız ilgilenen geliştiriciler nereye dönebilir?

Bien:
JCP'ye katılım daha fazlasını getiriyor. Posta listesini okumak daha iyidir (bkz. “Genel Java EE 8 Posta Arşivleri”) Düzenli olarak yararlı özellikler önerin ve Java EE'nin geleceğini aktif olarak modelleyin. Ayrıca, geleceğin nasıl olacağını zaten öğrenebilirsiniz.

Janssen: Java EE ile uğraşmıyorsanız başka hangi projeler izledi?

Bien:
Java 8, Java FX ve Java EE ile çok iyi meşgulüm. İkinci hedef HTML 5, CSS 3 ve JavaScript-Many Java EE'de projeler bir HTML5 kullanıcı arayüzü ve müşterilerime uzun vadeli bir çözüm gerektiriyor.

Airhacks.tv de giderek daha popüler. Ayda bir kez, GitHub'ın “özü” olarak toplanan sorular canlı bir cevap alır. Sohbet ve Twitter'ın gerçek zamanlı sorularının bir önceliği vardır. Artık herhangi bir teknik soruya cevap vermiyorum. Gösteri çok komik ve küresel izleyici nazik ve yararlı.

Janssen: Kendiniz ve projeleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız kendinizi nerede bulabilirsiniz?

JANSSEN: Röportaj için teşekkürler, projelerinizle sürekli başarı ve umarım birkaç yıl içinde Java EE'nin gelişimini de tartışabiliriz.

()