İnceleme: Marcus Schiesser ve Martin Schmollinger tarafından yazılan “Java EE 7 Workshop”

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod


  1. İnceleme: Marcus Schiesser ve Martin Schmollinger tarafından yazılan “Java EE 7 Workshop”

Birçok bilgisayar bilimi kitabı var. Yalnızca genel olarak Java’nın değil, aynı zamanda diğer platformlarla ilgili tüm yönlerin. Güncel bilgiler istiyorsanız, genellikle İngiliz literatürüne güvenmeniz gerekir. dpunkt.verlag, güncel bilgileri Almanca olarak sunmaya çalışıyor ve Temmuz sonunda “Atölye Java EE 7” kitabını yayınladı. “Web profiliyle Java Enterprise Edition’a uygulamalı bir giriş” alt başlığı umut verici görünüyor. Düzenleme sürecine dahil olma zevkini çoktan tattığım için, benim için de bir inceleme gönderme zamanı geldi.


332 sayfalık içeriğiyle kitap oldukça faydalı olmaya devam ediyor. Bu, her şeyden önce web profiline odaklanarak başarılı olur. Java EE 6 ile tanıtılan tüm Java EE spesifikasyonlarının bu alt kümesi, karmaşık Java EE uygulamalarının (JMS, toplu iş, vb.) ağır hizmet parçaları olmadan tüm web uygulaması ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. Kitap, “My Action” adlı bir web uygulamasının geliştirilmesinde size yol gösteriyor.








Java EE 7 Çalıştayı: Web Profili ile Java Enterprise Edition’a Uygulamalı Giriş
Alman Dili
Ciltsiz: 367 sayfa [23,8 x 16,4 x 2,4 cm]
ISBN-10: 3864900476
ISBN-13: 978-3864900471

yazarlara


Marcus Schiesser, Frankfurt’tan bir yazılım mimarı ve serbest danışmandır. 2002’deki tezinden bu yana Java Enterprise Edition’ı kullanıyor, o sırada hala 1.3 sürümünde. Martin Schmollinger, Reutlingen Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörüdür. Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nde işletme bilgisayar bilimi dersleri vermektedir. Öğretim ve araştırma alanları arasında Java Enerji Verimliliği ve İş Süreçleri Yönetimi bulunmaktadır. İkisinden de pek bir şey duymadım ve görünüşe göre onlar da pek ortaya çıkmamışlar. Bu nedenle, ikisi tarafından Java EE konusu hakkında başka yayın yok.

İçeriğe atla


Kitap, geliştirme ortamına ve araçlarına bir giriş sağlar. Bunu, örnek uygulamaya ilişkin kısa bir teknik genel bakış takip eder. Bunu, özelliği uygulamak için gereken beş yineleme takip eder. Her yinelemenin özel bir teknik odağı vardır. Başlamak için arayüz JavaServer Faces (JSF) ile oluşturulmuştur. Bir sonraki kursta bu CDI ile zenginleştirilecek, JPA ile genişletilecek, EJB’ler kurulacak ve elbette biraz WebSocket ve REST eksik olmamalı. OpenShift’te uygulamanın konuşlandırılmasıyla bir bulut yönü bile gösterilebilir.

Yalnızca Java EE 6’nın kullanılmış olması içler acısı. Elbette Java EE 7’nin yenilikleri de ele alınıyor, ancak bölümleri takip eden sadece teorik bir bölümde. Temel uygulama yapısı ve geliştirme ortamı Java EE 6’ya dayanmaktadır. GlassFish 4, Java EE 7 referans uygulaması olarak da kullanılmaktadır. İçeriğin yüzde 90’dan fazlası JBoss AS 7 ile geliştirilmiştir.


yapı, biçim ve stil


Yapı, cümle ve dil tasarımı kesinlikle tercihlerime uyuyor. Böyle bir kitabı yayınlamanın gerçekte ne anlama geldiğini yalnızca bir yazar tahmin edebilir. Düzenleme burada harika bir iş çıkardı ve sayfalar arasında ilerlemek bir zevk. Hiçbir kod köşeye garip bir şekilde yapışmaz ve hiçbir ekran görüntüsü yerinde görünmez. Kitabın yapısı mantıklı ve anlaşılır: Java EE 6 kitabı için Java EE 7’nin yeni yönleri bana yeterli gelmiyor. Bu özellikle trajiktir, çünkü kitap başlığında tam güncel sürüm numarasını taşımaktadır. Web profili tekniklerindeki kısıtlama, bazı Java EE 7 değişikliklerini ve yeniliklerini de çok zarif bir şekilde atlatır.

Özet ve öneri


Java EE’ye yeni başlayanlar için bu kitap bir altın madeni. Tutarlı örnek, temel kavramları çok kesin bir şekilde aktarıyor ve iyi hazırlanmış bölümlerde ilk başarı duygusu eksik değil. Teknolojiler arasından seçilen kesim, karmaşıklığı yeterince sınırlar ve bu nedenle yeni başlayanları hiçbir şekilde bunaltmaz. En büyük dezavantaj başlık olmaya devam ediyor. Kişisel olarak Java EE 7’nin yüzde 10’undan az memnun değilim. Bunun başlıca nedeni, bunların örnek uygulamada yer almayan teorik kısımlar olmasıdır. Başlığın vaat ettiği gibi yalnızca WebSocket desteği ele alınır. Ancak, bu yalnızca Java EE 7’de mevcuttur.

My Haberler geliştirici makalesi “Bulut Yok, Yalnızca Güneş”, Java EE 7’deki yeni özelliklere kapsamlı bir genel bakış sağlar.


()



Haberin Sonu
 
Üst