İlk Kez Motor Alacaklar Sigorta Ne Kadar 2024 ?

Sena

New member
İlk Kez Motor Alacaklara: 2024 Sigorta Gerçekleri ve Hayaller

Arkadaşlar selam! Foruma bomba bir soruyla geldim: İlk motorunu alacak olan kardeşlerimizin 2024’te sigorta masrafları ne alemde? Ama durun, bu başlık öyle kuru kuru rakam paylaşma yeri değil. Burada kahkahalar, ufak tefek gözyaşları ve bolca “ben olsam şöyle yapardım” stratejileri var. Çünkü kabul edelim, motor almak bir tutkudur, sigorta ödemek ise gerçeklerle yüzleşmektir.

Erkek Çözüm Odaklı Yaklaşım: “Kardeşim, Formül Basit!”

Erkek forumdaşlarımız konuya girer girmez hesap makinesini çıkarıyor. “Bak kardeşim, 125’lik scooter için sigorta şu kadar, 250’lik için şu kadar. Nokta.” Net, soğuk ve çözüm odaklı. Yani adeta Excel tablosu gibi…

Ama gel gör ki konu sigorta olunca rakamlar da aynı Excel gibi çılgınca değişiyor. Kimisi çıkıyor “Ben geçen sene 1.800 ödedim, bu sene 3.000 istediler, ben de karşılarına satranç tahtası koydum!” diyor. Strateji var, planlama var, hatta sigorta şirketiyle psikolojik savaş var.

Erkek tarafında çözüm basit: Daha küçük motor = daha az sigorta. Daha fazla cc = kalp çarpıntısı eşliğinde kredi kartına abanma. Bu yaklaşımda duygusallık yok, sadece mantık var. Ama işte sigorta poliçesi masaya konunca o mantık da bazen “kardeşim, ben bir sigara yakayım, sonra konuşuruz”a dönüşüyor.

Kadın Empatik Yaklaşım: “Ama Canım, Güvende Hissetmen Daha Önemli”

Kadın forumdaşlarımız ise konuyu bambaşka bir pencereden görüyor. “Evet, sigorta pahalı olabilir ama düşün: bir kaza anında seni koruyor. Sağlığın her şeyden kıymetli.” İşte burada forum bir anda sıcak bir sohbet ortamına dönüşüyor.

Mesela bir hanım kardeşimiz yazıyor: “Eşim motor sigortasına pahalı dedi, ben de dedim ki ‘Senin canın paha biçilmez!’ Sonra sigortaya parayı bastık, huzurla gezmeye başladık.” Bu yaklaşımda rakamlar ikinci planda, huzur ve güven öncelikli. Ve evet, forumda çoğu erkek bu cümleyi okurken gizlice gözyaşı döküyor ama “toz kaçtı” bahanesiyle saklıyor.

2024 Sigorta Gerçekleri: Cüzdan Dostu mu, Dost Kazığı mı?

Şimdi gelelim asıl merak edilen konuya: 2024’te sigorta ne kadar? İşte burası tam bir “Çin pazarı.” 125 cc’lik scooter sigortaları genelde 2.000-3.500 TL bandında dolaşıyor. 250 cc’ye çıkınca “Abi bu motor değil, Ferrari mi?” diye sordurtacak şekilde 5.000 TL’ye dayanan poliçeler var.

Ama esas bombayı 600 cc ve üstü motorlar patlatıyor. Orada rakamlar 8.000 TL’den başlayıp, “O kadar verdik bari motoru sigorta şirketine mi bıraksak?” dedirtecek seviyelere çıkıyor. Sigortacıların mantığı basit: cc yükseldikçe sürücünün kalp ritmi, polis raporları ve trafik cezaları da yükseliyor.

Forumdaşların Stratejik Çözümleri

1. “Düşük cc ile başla, yükselt gitsin” taktiği: İlk kez motor alacak olanların favorisi. Önce 125’lik alınıyor, sigorta az ödendiği için gönül rahat. Sonra bir bakmışsın 1 yıl sonra forumda “Arkadaşlar ben 600’lük aldım, dua edin sigortayı karşılayabileyim” diye konu açılmış.

2. “Eş-dost üzerine yap” planı: Forumun efsanevi taktiklerinden. Sigorta, sürücünün geçmişine göre hesaplanıyor ya, işte o anda sahneye emekli dayı çıkıyor: “Benim üzerime yapın çocuklar, 40 yıldır kaza yapmadım.” Sonuç: ucuz sigorta, ama motorla eve dönünce “Dayı, motor sende kalabilir mi?” sorusu.

3. “Yatırım gibi düşün” yaklaşımı: Bazı forumdaşlar sigortayı harcama değil, yatırım görüyor. “Bak, kaza yapsan 20.000 TL giderin çıkacak, sigortaya 3.000 verdin kurtuldun.” Hemen arkasından başka biri geliyor: “Abi ama ben hiç kaza yapmadım.” Ve forumda kıyamet kopuyor.

Kadın-Erkek Diyaloğu: Sigorta Masasında Büyük Çatışma

Bir örnekle canlandıralım:

- Erkek: “Bu sigorta çok pahalı, başka şirketten teklif alalım.”

- Kadın: “Aşkım, senin hayatın daha kıymetli.”

- Erkek: “Ama 2.500 TL fark var!”

- Kadın: “O fark bizim huzurumuz.”

- Erkek (iç ses): “Keşke huzuru taksitle satsalar.”

Forumdaşlara Soru: Siz Ne Yapıyorsunuz?

Sevgili forum ailesi, şimdi top sizde! Siz ilk motorunuzu alırken sigortayı nasıl hallettiniz? Erkek forumdaşlar, Excel tablolarınız hazır mı? Kadın forumdaşlar, sigorta şirketine duygusal konuşma yapıp indirim almayı denediniz mi?

Gelin, burayı sadece bilgi değil, kahkaha dolu bir sohbet ortamına çevirelim. Kimin ne macerası varsa, yazsın. Belki de içimizden biri “Sigortayı yaptırmadım, motoru annem üzerine aldım” diyerek yılın en büyük kahramanı seçilir.

Son Söz

2024’te motor sigortaları biraz cep yakıyor ama unutmayın: motor tutkusu gönül işidir, sigorta ödemek ise sabır işidir. Birini tutkuyla, diğerini mizahla hallederseniz yolunuz da keyfiniz de uzun olur.

---

Sen ister rakamlara gömül, ister huzuru ön plana çıkar; bu forumda tek gerçek var: Motor almak cesaret ister, sigorta ödemek ise kahkaha…

Hadi bakalım forumdaşlar, yorumlarınızı bekliyoruz: Sigortayı öderken siz de “Ben bu parayla ikinci bir scooter alırdım” diye düşündünüz mü? 😄