İçerme ödeneği, hükümet 2024’te 5 milyar harcama bekliyor

Bakec

Member
Vatandaşlık Geliri ve Çalışma Aktivasyon Aracı – Vatandaşlık Gelirinin devamı için bu yıl 384 milyon, 1 Eylül’de yürürlüğe girecek olan İş Aktivasyon Aracı için ise 2023’te 276 milyon, 2024’te 2,1 milyar harcama bekleniyor. sonraki yıllarda düşer.

yeni araç – İçerme Ödeneği, yine çalışma kararnamesi taslağına göre, 1 Ocak 2024’ten itibaren Vatandaşlık Gelirinin yerini alacak olan yoksullukla mücadelenin yeni aracı olacak. Yalnızca engelli, küçük veya 60 yaş üstü aileler tarafından talep edilebilecek. üyeler ve eşdeğerlik ölçeği ile çarpılarak ayda 500 Euro’ya ulaşabilir ve maksimum 2,2’ye kadar (ağır engelli durumunda 2,3).

Vergi dilimini kesmek – Beş aylık vergi ve sosyal güvenlik takozundaki indirim dört puan daha yükselecek. 34. Madde, 1 Temmuz 2023’ten 30 Kasım 2023’e kadar olan ödeme dönemleri için, on üçüncü aylık taksitte başka bir etki olmaksızın, muafiyetin kapsamının 35 bin Euro’ya kadar olan gelirler için iki puandan altı puana ve yedi puana yükseltildiğini belirler. 25.000 Euro’ya kadar olan gelirler için.

38 makaleden oluşan taslak – Çalışma kararnamesi daha sonra “aileleri desteklemek ve özel hayat ile iş arasındaki uzlaşmayı kolaylaştırmak” amacıyla “küçüklerin lehine sosyo-eğitim faaliyetleri için 2023 için 60 milyon avroluk bağışla” bir fon kuracak. Aslında, fonlar “yaz kamplarını, yerel sosyo-eğitim hizmetlerini ve küçüklerin lehine faaliyetler yürüten eğitim ve eğlence işlevine sahip merkezleri güçlendirmek için” kullanılacaktır. Şimdi 38 maddeden oluşan son taslakta her zaman okursunuz.

Yan hakların üst sınırı – Bakmakla yükümlü olunan çocukları olan çalışanlar için vergiden muaf yan hakların tavanı 3.000 Euro’ya yükseliyor.” veya entegre su hizmeti, elektrik ve doğal gazın evsel hizmetlerinin ödenmesi için işverenler tarafından toplam 3.000 Avro limiti dahilinde kendilerine geri ödenir”.