Hava Kuvvetleri subayları yarışması 2024: gereksinimler, başvuru

Bakec

Member
Başvurmak için aşağıdaki kategorilere ait olmanız gerekir:
Kol/Birlik ve ait oldukları kategori için yedek subaylar En az 18 ay iki yıllık hizmetini kusursuz tamamlamış olan izinli Hava Kuvvetleri mensupları; bir üst sınıfa geçmeye uygun olmadığı kanaatine varılmamış ve 52 yaşını aşmamış olanlar;
– üç yarışmadan yalnızca birine seçilen, önceden ayarlanmış tutuklama memurları 52 yaşını doldurmamış olup bu pozisyonda eğitim süresi dahil bir yıllık hizmet süresini tamamlamış olanlar;
Üç yarışmadan yalnızca biri için seçilen ortaöğretim görevlileri Tamamlama kuvvetlerinin bir parçasını oluşturan, uluslararası görevlerle ilgili ihtiyaçlar için geri çağrılan veya hem ulusal topraklarda hem de yurt dışında operasyonel ve lojistik eğitim faaliyetlerinde bulunan 52 yaşını aşmamış Hava Kuvvetleri mensupları;
Bildirimin Ek A'sında listelenen Silahlar/Birlikler için, Emniyet Görevlisi rolündeki astsubaylar Maddesi uyarınca işe alınmaları halinde görevlerinde en az 4 yıl 6 ay kıdemi tamamlamış olan Hava Kuvvetleri mensupları. 15 Mart 2010 tarih ve 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1. fıkrası a) bendi, n. Maddesine göre işe alınırsa 66 veya 2 yıl 6 ay kıdem. Anılan kanun hükmünde kararnamenin 679 md. 1. fıkrasının b) bendi; en az bir yıl boyunca müfreze düzeyinde komuta pozisyonlarında veya uzmanlaşma için gerekli pozisyonlarda bulunmuş, vasıfları “ortalamanın” altında olmayan ve son hizmet yılında bir üst rütbeye yükselmeye uygun olmadığı yönünde bir değerlendirme bildirmemiş olanlar; 52 yaşını aşmamış olanlar;
yarışmalardan yalnızca biri için seçtiğiniz çavuş rolüne ait astsubaylar Hava Kuvvetleri mensuplarından 52 yaşını doldurmamış, en az üç yıllık kıdemi bulunan ve son hizmet yılında bir üst kademeye geçmeye uygun bulunmayanlar;
– Bağlı olduğu Hava Kuvvetleri/Kolordu için, Hava Harp Okulunun normal kurslarına devam eden ve gerekli eğitim döneminin ikinci veya üçüncü yılını tamamlamamış olanlar, askerlik yeteneğine uygun, yeterliliğe sahip olmak şartıyla, derecenin altında olmamak ve 30 yaşını doldurmamış olmak;
Bağlı oldukları Hava Kuvvetleri/Kolordu için Hava Harp Okulunun normal derslerine devam edenler Beş yıllık tek aşamalı üniversite derslerine kayıtlı, üçüncü yıl sınavlarını geçmiş, askerlik yeteneğine uygun ve 30 yaşını doldurmamış;
önceki yarışmaları kazanamayan uygun kişiler Hizmette ise son yıl içinde bir üst sınıfa yükselmeye uygun olmadığına karar verilmeyen ve 35 yaş sınırını aşmayan, yarışmaların ilan edildiği özel rollere karşılık gelen normal rollerin daimi hizmetinde teğmen olarak atanması için yaşında;
Hava Kuvvetlerinin daimi hizmetinde olan gönüllüler yarışmalardan yalnızca biri için seçilecek Bu görevde en az beş yıl geçirmiş ve 52. yaş gününü aşmamış olanlar.