Ebys hangi şirket ?

Murat

New member
EBYS: Dijital Dönüşümün Kahramanları Kim?

Merhaba forumdaşlar,

Bugün sizlere, çoğumuzun günlük hayatında sıkça karşılaştığı ancak pek de derinlemesine tanımadığımız bir konuyu açmak istiyorum: EBYS. Hani şu "Elektronik Belge Yönetim Sistemi" dediğimiz, kağıt yığınlarını dijital ortama taşıyan, evrak işlerini hızlandıran, arşivlemeyi kolaylaştıran sistem. Peki, EBYS gerçekten ne işe yarar? Hangi şirketler bu sistemi geliştiriyor ve kullanıyor? Gelin, birlikte bu dijital kahramanları tanıyalım.

EBYS Nedir?

EBYS, kurumların belge yönetim süreçlerini dijital ortama taşıyan bir yazılım sistemidir. Belgelerin oluşturulmasından arşivlenmesine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu sayede kağıt kullanımını azaltır, belge güvenliğini artırır ve iş süreçlerini hızlandırır. Kamu kurumlarından özel sektöre kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.

EBYS'yi Geliştiren Şirketler Kimlerdir?

EBYS, birçok yazılım firması tarafından geliştirilen ve sunulan bir sistemdir. İstanbul'da faaliyet gösteren bazı firmalar şunlardır:

* d-CoreEBYS® İstanbul merkezli bu firma, EBYS çözümleri sunmaktadır. Örneğin, İSFALT A.Ş., tüm yazışma süreçlerini d-CoreEBYS ile gerçekleştirmektedir. 

* Seneka EBDYS Belgelerin oluşturulmasından arşivlenmesine kadar tüm süreçleri yönetebileceğiniz bir platform sunmaktadır. 

* ISODECK EBYS sistemleri sunan bir diğer İstanbul merkezli firmadır. 

* Kyocera Turkey EBYS çözümleri sunan bir diğer firmadır. 

EBYS'nin Faydaları Neler?

EBYS, kurumlara birçok avantaj sunar:

* Zaman Tasarrufu Belgelerin dijital ortamda hızlı bir şekilde erişilmesi, iş süreçlerini hızlandırır.

* Maliyet Azaltma Kağıt ve baskı maliyetlerini düşürür.

* Çevre Dostu Kağıt kullanımını azaltarak çevreye katkı sağlar.

* Güvenlik Belgelerin dijital ortamda güvenli bir şekilde saklanması, kaybolma riskini azaltır.

* Uyumluluk Yasal düzenlemelere uyum sağlar.

Kişisel Bir Hikâye: EBYS ile Tanışma

Geçen yıl, bir kamu kurumunda çalışmaya başladım. İlk günümde masamda dev bir dosya yığını buldum. "Bunlar ne?" diye sorduğumda, "Bugünlük bunları halletmen lazım," dediler. Şaşkınlıkla, "Peki ya yarın?" diye sordum. "Yarın yenileri gelir," dediler. O günden sonra, EBYS ile tanıştım. Belgeler dijital ortamda düzenlendi, arşivlendi ve paylaşıldı. Artık dosya yığınlarıyla uğraşmıyorum. EBYS, işimi kolaylaştırdı.

Erkek ve Kadın Perspektifi: EBYS'ye Bakış

Erkekler genellikle EBYS'yi pratik ve sonuç odaklı bir araç olarak görürler. "İşimi hızlandırıyor, zaman kazandırıyor," derler. Kadınlar ise EBYS'yi daha çok topluluk odaklı bir çözüm olarak değerlendirirler. "Belgeler dijital ortamda güvenli bir şekilde saklanıyor, herkes erişebiliyor," derler. Her iki bakış açısı da EBYS'nin önemini vurgular.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

EBYS, dijital dönüşümün önemli bir parçasıdır. Ancak her sistem gibi, EBYS'nin de zorlukları vardır. Örneğin, kullanıcı dostu olmaması, teknik sorunlar ve eğitim eksiklikleri gibi. Peki siz, EBYS hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullandınız mı? Hangi zorluklarla karşılaştınız? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Hadi, tartışmaya başlayalım!