Dahil etme, 14 yaşından küçüklerle istihdam edilebilir sözleşmeyi kabul etmelidir

Bakec

Member
08 Haziran 2023 17:15

Senato komitesinde onaylanan çalışma kararnamesinde yapılan değişikliklerle sağlanan yeni kurallar

80km kuralı sadece 14 yaşından küçük çocukları olan ebeveynler içindir.

İşyerinde “etkinleştirilebilen” yararlanıcının mesafe sınırlaması olmayan açık uçlu bir teklifi kabul etmesi gerekiyorsa, 14 yaşından küçük çocukları olan aile birimi için “ebeveynler yasal olarak ayrı olsalar bile” 80 km veya iki saat kuralı uygulanır. ” .

Kafelere de sorular

Kararnamede yapılan bir değişiklik, dahil etme ödeneği başvurularının “INPS ile anlaşmalı vergi yardım merkezleri aracılığıyla da” yapılabileceğini öngörüyor.

Bakıcıları stabilize edenlere toplam katkı payının kesilmesi

Başka bir yenilik, kendi kendine yeterli olmayan yaşlı insanlara yardım eden bakıcıları işe alan veya sabitleyenler için 3 yıl boyunca toplam katkı paylarının kesilmesiyle ilgilidir. Değişiklik 2023, 2024, 2025 yıllarını ilgilendiriyor ve “sürekli istihdam ve asistanlık içeren ev içi iş sözleşmelerinin gayri resmi hizmetlere dönüştürülmesi durumunda 36 ay boyunca yılda en fazla 3.000 Euro’ya kadar %100 katkı payı muafiyeti” sağlıyor. -65 yaşını doldurmuş kendi kendine yeten kişi”. İşçi ile işveren arasındaki ev iş ilişkisi 24 aydan daha kısa bir süre önce sona ermişse, yardım muaccel olmaz.

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

İlgili