Çevrimiçi dolandırıcılık, vergi uyarısı: "Korsanlar iş başında, e-postalara dikkat edin"

Bakec

Member
Çevrimiçi dolandırıcılıklar Siber suçlular bu şekilde hassas verileri çalmaya veya kurbanlarının banka hesaplarına erişmeye çalışır. Vergi mükelleflerini uyarmak için Ajans, vergi mükelleflerini, kurumun çevrimiçi olarak asla istemeyeceği verileri talep eden, logolu mesajlara dikkat etmeye davet ediyor. Teşkilat, çoğu zaman olduğu gibi, bilgisayar korsanlarının “bizim görüntümüze büründüğünü ve e-posta yoluyla talihsiz vergi mükelleflerinden gereksiz vergi ödemelerini istediklerini” açıklıyor.



Dolandırıcılığın ayırt edici özellikleri arasında rastgele ve yüksek tutarlar, İtalyan Devleti tarafından belirlenen vergilerin hesaplama programları ve alacaklandırılacak tutarın belirli bir yüzdesinin zorunlu avans ödemesi talepleri yer alıyor. Ajans ayrıca, kurbanlardan diğer şeylerin yanı sıra, kısa vadede ödenmesi gereken hayali vergilerle ilgili meblağı kripto para cinsinden ödemelerinin istendiğini de açıklıyor.



Çevrimiçi dolandırıcılıklarla karşılaşıp karşılaşmadığınızı nasıl anlarsınız “Ajans, kötü niyetli planın hem İtalyan hem de yabancı numaralardan gelen sahte telefon iletişimlerini içerebileceğini söylüyor (örneğin, +44 önekiyle) ve talihsiz vergi mükellefine ustalıkla değiştirilmiş belgeler göndermek. Bunlar arasında Gelir İdaresi logoları, hesaplama beyanları ve sahte vergi faturaları yer alıyor. Diğer yönetimlerden de üst düzey isimlerin imzaları olabilir. Ve çoğu zaman metindeki gramer hataları, noktalama hataları ve eksiklikler de. Veya bir borç tahsilat kurumunun dahil olması veya sicile kaydedilmesi tehdidi. Son olarak da son teslim tarihlerinin dayatılması ve genel bir aciliyet duygusu”.



Bu nedenle vatandaşlara mesaj çok dikkatli olmaları yönünde: “E-posta alırlarsa, içindeki bağlantılara tıklamayın, indirmeyin, açmayın ve hiçbir eki doldurmayın, erişim bilgilerini, kişisel verileri ve banka bilgilerini vermeyin. Bu tür bir olayla ilgili herhangi bir telefon görüşmesi yaptığınızda ve herhangi bir iletişimin göndericisiyle kesinlikle iletişime geçmeyin.” Aslında Gelir'in bu tür iletişimle hiçbir ilgisi yoktur. Alınan bir mesajın doğruluğu konusunda şüpheniz olması durumunda, Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesindeki “Kimlik avına odaklanın” sayfasına başvurarak bunun bilinen bir kimlik avı vakası olup olmadığını kontrol etmeniz veya mevcut iletişim bilgileri ile iletişime geçmeniz her zaman tavsiye edilir. aynı sitede, doğrudan bölgesel olarak yetkili Gelir Dairesine.
 
Üst