2025 okul masrafları 1.000 Euro'ya kadar düşülebilir: nasıl yapılır

Bakec

Member
Evet. Aslında Milli Eğitim ve Liyakat Bakanlığı'nın internet sitesinde şöyle belirtiliyor: eğitim ve okul giderleri “dikkate alınan vergi yılı boyunca yapılan toplam giderin %19'u oranında düşülebilir”. Maksimum kesinti sınırına ilişkin olarak, 2024 yılına kadar olan kesinti, gidilen okul türüne göre değişiklik göstermektedir. Özellikle:
anaokulları için: Muafiyet tutarının azami limiti her çocuk için 632 Euro'dur (bu nedenle azami kesinti yıllık 120 Euro'dur);
anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için maksimum harcama limiti her öğrenci için 800 Euro'dur (bu nedenle 152 Euro'ya kadar indirebilirsiniz);
devlet üniversiteleri için Maksimum harcama sınırı yoktur ancak %19'luk kesinti, yapılan harcamaların tamamına uygulanır;
devlet dışı üniversiteler için indirilebilecek giderlerin tutarı, Üniversite ve Araştırma Bakanlığı kararnamesiyle belirlenen eşiği aşamaz;
okul dışı öğrenci kiralama: Maksimum 2.633 Euro tutarında kesinti.
Bu eşiklerin ötesinde Çocukları veya özel öğrenme güçlüğü olan gençleri (DSA) olan aileler için herhangi bir harcama sınırı olmaksızın %19 kesinti vardır Çalışma ve öğrenmede onlara yardımcı olmak için gerekli olan öğretim araçlarının ve telafi edici teknik veya BT desteklerinin satın alınması için. Ancak bozuklukların bir doktor tarafından teşhis edilmesi ve onaylanması gerekir.