2019’da kaçıramayacağınız 14 YouTube kanalı
2018’in başlarında, bu makalenin öncülü büyük ilgi uyandırdı. Görünüşe göre YouTube’da iyi Java dersleri izlemeyi seven tek kişi ben değilim. Sektörümüzün en iyilerinden bazılarını öğrenmenin en kolay ve en uygun maliyetli yollarından biridir.
Bu nedenle, 2019 için önerilen YouTube kanallarını içeren bu makalenin güncellenmiş bir sürümünü yayınlamaya karar verdim. İşte en sevdiğim kanalların sıralanmamış bir listesi.
2019’da önerilen kanallar
1.Java
Oracle’ın Java Kanalı geçen yılki önerilerimden biriydi ve hala Java ekosistemiyle ilgilenen herkes için harika bir kanal. Burada CodeOne ve JVM Dil Zirvesi’nden sunumların yanı sıra Java topluluğunun tanınmış figürleriyle yapılan röportajları bulacaksınız.
2. Java ile ilgili hususlar
Elbette, önerilen YouTube kanalları listemi zaten okuduğunuz için, kanalımı tanıtma fırsatını kaçıramam. JPA, Hibernate ve ilgili kalıcılık teknolojileri hakkında her hafta iki yeni video yayınlıyorum. Verilerinizi ilişkisel bir veritabanında saklıyorsanız bu videoları kaçırmayın.
3. Liman işçileri
Uygulamalarınızı modern bir ortamda teslim ediyorsanız container’lar vazgeçilmez hale geldi. Bu nedenle, bu temel teknolojiye odaklanan en az bir kanalı takip etmelisiniz. Benim için bu, DockerCon’dan kayıtlı web seminerleri ve konuşmalar içeren Docker kanalı.
4. Devoxx
Devoxx kanalı, tüm konferans severler için idealdir. Devoxx ve Voxxed Days konferanslarından yeni düzenli dersler var. Kabul edelim, kayıtlı konferans sunumlarını evinizden veya ofisinizden izlemek, konferansa katılmak kadar havalı değil. Ama çok daha kullanışlı ve en havalı derslerden bazılarına ücretsiz erişim sağlıyor.
5. vJUG
Java Kullanıcı Grupları, benzer düşünen geliştiricilerle tanışmak ve dil, popüler çerçeveler ve genel olarak yazılım geliştirme hakkında daha fazla bilgi edinmek için ideal bir yol sağlar. Sanal Java Kullanıcı Grubu (vJUG), kullanıcı grubu toplantılarına düzenli olarak katılmanın muhtemelen en uygun yoludur. Ekip, Java’nın en iyi uzmanlarından bazılarıyla web seminerleri yayınlıyor.
6. Nicolai Parlog(CodeFx)
Java Modül Sistemi veya en son Java dili özellikleriyle ilgileniyorsanız, muhtemelen Nicolai ve onun codefx.org bloguna aşinasınızdır. Ayrıca son zamanlarda bir YouTube kanalı var. Videolarında karmaşık konuları anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde anlatmayı başarıyor.
7. SouJava
Brezilyalı kuruluş SouJava, kendi kanalında Java ve Jakarta EE hakkında çeşitli röportajlar ve web seminerleri sunuyor.
8. Gece korsanlığı
Bir saatlik webinar veya konferans sunumunu izlemek için her zaman vaktiniz olmayabilir. Bu durumlarda, kısa bir görüşme veya panel daha uygun olabilir. Bunları NightHacking kanalında bulabilirsiniz.
9. Yay geliştiricisi
Spring ile çalışıyorsanız, muhtemelen Spring Developer Channel’a zaten aşinasınızdır. Pivotal ekip, burada birçok kayıtlı konferans konuşması, web semineri ve bahar eğitimi yayınlıyor.
10. JetBrainsTV
IntelliJ IDE ve Kotlin programlama dilinden sorumlu şirket olan JetBrains’i muhtemelen tanıyorsunuzdur. Ayrıca, KotlinConf’tan konuşmalar, çeşitli yazılım geliştirme konuları üzerine web seminerleri ve araçları hakkında öğreticiler sundukları bir YouTube kanalları da var.
11. Amazon Web Hizmetleri
Amazon Web Services kullanıyorsanız veya genel olarak yalnızca bulut teknolojileriyle ilgileniyorsanız, Amazon Web Services kanalına göz atmalısınız. Tanıtım ve destek videolarının çoğunu görmezden geliyorum, ancak AWS:reinvent ve AWS Summit’ten bazı ilginç sunumlar gördüm.
12. BilgiQ
InfoQ kanalı, çeşitli mimari ve yazılım geliştirme konularında QCon konferanslarından birçok ilginç ders sunar.
13. Sebastian Daschner
Sebastian 2018’de yalnızca birkaç video yayınladı ve kanalını henüz bu listeye eklemeli miyim diye merak ediyordum. Ama sonunda içeriğinin kalitesi ve MicroProfile ile Jakarta EE’nin modern gelişimine odaklanması beni etkiledi. Jakarta EE veya Eclipse MicroProfile kullanıyorsanız videolarını kaçırmamalısınız.
14. GOTO konferansları
GOTO Konferansları, konuşmalarını kaydeden ve YouTube’da kullanıma sunan bir başka popüler konferans dizisidir.
Hangi kanalları izliyorsun?
2019 için önerilerim bunlardı. Son aylarda hangi kanalları izlediniz? Hangisini önerirsin?
()
Haberin Sonu