2018’de kaçıramayacağınız 12 YouTube kanalı

Portakalkafa

Global Mod
Global Mod

1. 2018’de kaçıramayacağınız 12 YouTube kanalı

YouTube artık sadece bir eğlence platformu değil. Ayrıca artık Java, Java EE ve daha genel yazılım geliştirme konularında çok sayıda kaliteli içerik var.

Artık YouTube’da kısa eğitim videolarını veya konferans sunumlarının tamamını izliyorum. Sektörümüzün en iyilerinden öğrenmenin daha kolay ve daha uygun bir yolu yoktur.

Son aylarda sürekli olarak yüksek kaliteli videolar yayınladığı için gözüme çarpan birkaç kanal, belirli bir sıralama olmaksızın şunlardır:

1.Java

Oracle’ın YouTube kanalı, birçok Java geliştiricisinin JavaOne’da kaydedilen sunumlardan zaten aşina olması gerekir. Ekip ayrıca JVM Dil Zirvesi’nden ders kayıtları ve Java topluluğundaki tanınmış kişilerle yapılan röportajları da yayınlamaktadır.

2. Adam Bien

Adam videolarında Java EE geliştirmenin ne kadar kolay, verimli ve hafif olabileceğini gösteriyor. Aylık soru saatinde de izleyicilerinden ve okuyucularından gelen soruları yanıtlıyor ki bu da görülmeye değer.

3. Java ile ilgili hususlar

Projelerinizde JPA veya Hibernate kullanıyorsanız “Java Üzerine Düşünceler” kanalından haberdar olmalısınız. Burada her hafta kendi kalıcılık katmanınızı nasıl kolay ve verimli bir şekilde uygulayabileceğinizi gösterdiğim iki yeni video yayınlıyorum.

4. Devoxx

Resmi Devoxx kanalı, popüler Devoxx konferanslarından ve Voxxed Günlerinden ders kayıtlarını yayınlar. Bu, en iyi konuşmacıları ve en ilginç dersleri doğrudan evinizde almanızı sağlar.

5. vJUG

Bir JUG toplantısına katılmanın sanal Java Kullanıcı Grubundan daha kolay bir yolu yoktur. Düzenli canlı yayınlar, 24 saat çevrimiçi konferans ve kitap kulübü ile vJUG kanalı pek çok ilginç içerik sunuyor.

6. Sebastian Daschner

Sebastian, kanalında Java EE ve geliştirici verimliliğinin nasıl artırılacağı hakkında çok ilginç videolar yayınlıyor.

7. BilgiQ

InfoQ ekibi, kanalında QCon konferanslarından çeşitli mimari ve yazılım geliştirme konularında ders kayıtları sağlar.

8. Gece korsanlığı

Çeşitli Java konuları üzerine röportajlar ve panel tartışmalarıyla ilgileniyorsanız, NightHacking kanalında izlemeye değer pek çok video bulacaksınız.

9. GOTO konferansları

GOTO Konferansları ayrıca birçok dersi kaydeder ve bunları YouTube kanallarında ücretsiz olarak sunar.

10. JetBrainsTV

JetBrains’in YouTube kanalında güzel bir KotlinConf ders kayıtları, çeşitli yazılım geliştirme konularıyla ilgili web seminerleri ve geliştirme araçlarıyla ilgili eğitim videoları var.

11. Yay geliştiricisi

Spring ile çalışan herkesin ayrıca Spring Developer Channel’dan haberdar olması gerekir. Pivotal ekibi burada çeşitli yüksek kaliteli konferans sunumları, web seminerleri ve eğitim videoları yayınlar.

12. SouJava

Brezilyalı kuruluş SouJava, kanalında İngilizce ve Portekizce olarak çeşitli röportajlar ve web seminerleri sunuyor.

()

Haberin Sonu