Bilgin kullanıcısının son içeriği

  1. B

    Uramaki

    Uramaki Tanımı İçin materyaller 3 yaprak yosun 430 ml su 320 gr sushi pirinci 1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi 1 yemek kaşığı şeker 8 dilim yengeç Susam ve çörekotu 1 adet avokado, ince dilimlenmiş 2 adet salatalık, ince dilimlenmiş Uramaki Nasıl Yapılır? Pirinç yıkanır ve...
  2. B

    Leblebi Helvası

    Leblebi Helvası Tanımı İçin gereçler 100 gr leblebi 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı şeker ¾ su bardağı süt Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? 100 gr leblebi mutfak robotunda toz haline getirilir. Mutfak robotu yoksa havanda döverek de toz haline getirebilirsiniz. Bir tavada tereyağı...
  3. B

    Fındık Tarator

    Fındık Tarator Tanımı İçin materyaller ½ su bardağı fındık içi 1 yemek kaşığı su 1 dilim ekmek içi ½ adet limon suyu 1 diş sarımsak Tuz Fındık Tarator Nasıl Yapılır? Ekmek içleri rondodan geçirilir. Limon suyu ve su haricindeki bütün gereçler bir karıştırma kabında karıştırılır. Sıvı...
  4. B

    Soğanlı Yumurta

    Soğanlı Yumurta Tanımı İçin gereçler 2 adet yumurta 2 adet soğan 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı şeker Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı sade yağ Soğanlı Yumurta Nasıl Yapılır? Soğanların kabuklarını soyduktan daha sonra yarım ay biçiminde doğranır. Sade yağ ile...
  5. B

    Mastave

    Mastave Tanımı İçin gereçler 1 demet pazı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 200 gr süzme yoğurt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı çörek otu Mastave Nasıl Yapılır? Tuzlu su kaynatılır. Pazılar sıcak su da 5 dakika haşlanır. Sıcak sudan çıkarıldığı üzere soğuk suya...
  6. B

    Börülce Tarator

    Börülce Tarator Tanımı İçin gereçler 400 gr börülce 4 diş sarımsak 1 adet limonun suyu 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz Börülce Tarator Nasıl Yapılır? Börülce ayıklanır ve küçük modüllere bölünür. Küçük kesimlere ayrılan börülceler, tuzlu suyun içerisinde haşlanır. Haşlanan...
  7. B

    Kavut

    Kavut Tanımı İçin gereçler 50 gr tereyağı 100 gr buğday (taş değirmenden çekilmiş) Bal, şeker, pekmez ya da reçel Ceviz Kavut Nasıl Yapılır? Tereyağı eritilir. İçerisine buğday atılarak 15 dakika pişirilir. Üzerine bal, pekmez, şeker ya da reçel eklenerek ceviz ile birlikte servis...
  8. B

    Mıhla

    Mıhla Tanımı İçin gereçler 2 adet soğan 300 gr kıyma 3 yumurta 1 adet yeşil biber ½ adet domates 4 yaprak fesleğen 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı Tuz 1 çay kaşığı Pul biber Mıhla Nasıl Yapılır? Zeytinyağı tavaya alınır. Isınan yağa piyazlık doğranmış soğan...
  9. B

    Gırar Çorbası

    Gırar Çorbası Tanımı İçin materyaller 400 gr yoğurt 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 6 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane Gırar Çorbası Nasıl Yapılır? Yoğurt, yumurta, un ve bir ölçü su çırpılır. Su bir...
  10. B

    Lalanga

    Lalanga Tanımı İçin materyaller 2 adet yumurta 220 ml süt 2/3 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı un Lalanga Nasıl Yapılır? Bir çırpma kabında yumurta ve süt düzgünce çırpılır. Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kaşar peyniri rendesi ek...
  11. B

    Erzurum Ketesi

    Erzurum Ketesi Tanımı İçin gereçler 1 su bardağı süt 1/3 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı tuz 10 gr yaş maya 2-2,5 su bardağı un İç harcı için: 5 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı un ½ su bardağı sıvıyağ Üzeri için: 1 yumurta sarısı Erzurum Ketesi Nasıl Yapılır...
  12. B

    Gliko

    Gliko Tanımı İçin materyaller 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı un 1 adet yumurta 2 su bardağı kaynar su Üzeri için: 5 kaşık yoğurt 2 diş sarımsak, ezilmiş Sos için: 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağı Pul biber Gliko Nasıl Yapılır? Köftelik bulgur ve...
  13. B

    Yumurta Pilavı

    Yumurta Pilavı Tanımı İçin materyaller 500 gr un 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 20 gr ceviz Yumurta Pilavı Nasıl Yapılır? Yumurta ve tuz bir kapta çırpma teli sayesinde karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya başlanır. Hamur dinlendirilir. Dinlenen...
  14. B

    Şekersiz Vişneli Crumble

    Şekersiz Vişneli Crumble Tanımı İçin gereçler Hamuru için: 100 gr yulaf ezmesi 250 gr un 2000 gr tereyağı 1 su bardağı ceviz İç harç içi: 700 gr vişne 1,5 çay kaşığı tarçın 1,5 çay bardağı pekmez Şekersiz Vişneli Crumble Nasıl Yapılır? Yumuşak tereyağı, un, yulaf ve ceviz çırpıcı...
  15. B

    Narnumru

    Narnumru Tanımı İçin gereçler 1 adet soğan 1 adet nar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı zerdeçal ½ çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı şeker Narnumru Nasıl Yapılır? Soğanları piyazlık doğrayın. Tavaya zeytinyağını alarak soğanları kavurun. Şeker...
Üst